به گزارش پایگاه خبری حیات به نقل از تسنیم، در ادامه هشدارهای بینالمللی درباره بحران انسانی غزه، استیفان دوجاریک، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد اعلام کرد: حدود 70 درصد غزه اکنون تحت دستور تخلیه توسط اسرائیل قرار دارد و فلسطینیها در اینجا هیچ جای امنی برای رفتن ندارند.
هیچ جای امنی برای مردم غزه وجود ندارد
وی افزود: اسرائیل بیش از 7 هفته است که اجازه ورود هیچگونه کمک بشردوستانه و تدارکات ضروری را به غزه نداده است و علاوه بر آن، هیچ جای امنی برای آوارگان در غزه نیست.
این مسئول سازمان ملل تأکید کرد: باید به غیرنظامیان و حقوق آنها احترام گزارد و در همه شرایط از آنها محافظت کرد و آتشبس هم باید بدون تأخیر در غزه برقرار شود.
وضعیت انسانی غزه در بدترین حالت ممکن قرار دارد
دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد هم در همین زمینه هشدار داد: وضعیت انسانی در غزه در زمان کنونی، بدترین وضعیت این منطقه از زمان آغاز تجاوزات اسرائیل و جلوگیری از ورود کمکهای انسانی به نوار غزه است.
این نهاد سازمان ملل تأکید کرد: وضعیت بشردوستانه غزه به بدترین حد خود از 18 ماه گذشته تاکنون رسیده است و نزدیک به یک ماه و نیم از بسته شدن کامل گذرگاهها و عدم ورود هرگونه کمکی به داخل این باریکه میگذرد.
دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل گزارش داد: بهدلیل بسته شدن گذرگاهها و محدودیتهای اعمالشده در غزه، کمبود آذوقه ما را مجبور به جیرهبندی مواد غذایی و کاهش توزیع آنها میکند.
کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم بهنوبه خود گفت که اسرائیل باید اجازه ورود کمکهای انسانی به غزه را بدهد. وضعیت کرانه باختری هم وخیم است و اسرائیل وظیفه دارد شهرکسازیها را متوقف کند.
وی افزود: اتحادیه اروپا با توجه به خسارت انسانی و ویرانیهای گسترده در غزه، به همبستگی خود با مردم فلسطین ادامه میدهد و محاصره کامل تحمیلشده بر کمکهای بشردوستانه را محکوم میکند.
غزه در دل جهنم قرار گرفته است
از طرف دیگر، فیلیپ لازارینی، کمیسرکل آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی (آنروا) هم شب گذشته، دوشنبهشب، در سخنانی به این منظور اعلام کرد: وضعیت نوار غزه مانند جهنم است و بعد از آغاز تجاوزات اسرائیل به این باریکه شرایط بسیار وخیمتر شده است.
فیلیپ لازارینی در گفتگو با خبرگزاری آناتولی گفت که ساکنان غزه بهدلیل دستور تخلیه مداوم مجبور به جابهجایی اجباری دائمی هستند و این در حالی است که هر روز بمباران میشوند. شرایط زندگی در غزه غیرقابل تحمل است و همانطور که آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد گفت، غزه به منطقه مرگ تبدیل شده است.
این مقام آژانس آنروا خاطرنشان کرد: تشدید بحران انسانی بهدلیل بسته شدن گذرگاهها توسط مقامات اسرائیلی از دوم مارس، بهمعنای نقض آشکار قوانین بینالمللی است و اسرائیل بیش از 2 میلیون فلسطینی را از کمکهای انسانی محروم کرده است. ما قبل از آتشبسی که چند ماه قبل برقرار شده بود فکر میکردیم که غزه در جهنم است، اما آنچه بعد از فروپاشی آتشبس رخ داد، وحشتناکتر از هر چیزی است که میتوانیم تصور کنیم.
لازارینی هشدار داد: کمکهای انسانی در نوار غزه بهدلیل محاصره مداوم اسرائیل علیه این باریکه و بسته شدن کامل گذرگاهها برای بیش از یک ماه بهسرعت در حال اتمام است و یک فاجعه انسانی بیسابقه کل غزه را تهدید میکند. هیچگونه کمک دیگری برای توزیع آن میان مردم غزه باقی نمانده است و تقریباً همه چیز در حال تمام شدن است. تأخیر در ورود کمکها به غزه بهمعنای تعمیق بحران گرسنگی، بیماری و نابودی همه چیز است و ما بر لزوم رفع محاصره غزه و تسهیل و ورود بیقیدوشرط کمکها به این باریکه تأکید داریم.
عاملان جنایت کشتار امدادگران باید محاکمه شوند
این مسئول سازمان ملل متحد در بخش دیگری از سخنان خود به جنایات عامدانه صهیونیستها در هدف قرار دادن اعضای نهادهای بشردوستانه و امدادگران پرداخته گفت: هدف قرار دادن امدادگران توسط اسرائیل نقض آشکار قوانین بینالمللی است و قتلعام 15 امدادگر، بیانگر سطح جدیدی از تشدید تنشها و نشاندهنده بیتوجهی عامدانه اسرائیل به امنیت تیمهای بشردوستانه است.
وی اضافه کرد: هویت قربانیان این جنایت کاملاً مشخص است و اتفاقی که افتاده است، قابل انکار نیست. این امدادگران بهشکل عامدانه و سیستماتیک قتلعام شدند و باید تحقیقات مستقل بینالمللی برای محاکمه مسئولان این جنایت انجام شود.
نظر شما