کد خبر 272110
۲۴ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۰:۰۳

تحلیل حیات از پشت‌پرده پروژه آشوب در ایران/ ضربه داخلی به امنیت روانی مردم مقدمه پروژه خارجی!

تحلیل حیات از پشت‌پرده پروژه آشوب در ایران/
ضربه داخلی به امنیت روانی مردم مقدمه پروژه خارجی!

مجموع ادعاهای اندیشکده‌های غربی درباره بحران‌های داخلی در ایران و همچنین پیش‌بینی‌های برخی کارشناسان و چهره‌های سیاسی –رسانه‌ای مبنی بر وقوع فروپاشی و انقلاب و خشونت در ایران، نشان می‌دهد که کشورهای مخالف ایران بیش از پیش به ایجاد اغتشاش در ایران در سال جدید چشم امید بسته‌اند.

به گزارش خبرنگار سرویس سیاسی پایگاه خبری حیات، کشورهای غربی به‌ویژه آمریکا و همچنین رژیم صهیونیستی در طول سال‌های انقلاب برای مقابله و ضربه زدن به ایران گزینه‌هایی روی میز خود داشته‌اند. 

گزینه نظامی و جنگ، گزینه فشار اقتصادی و تحریم و گزینه براندازی و اغتشاش‌آفرینی سه گزینه اصلی بوده که دشمنان ایران همیشه یا فقط از آن دم‌ زده‌اند؛ مانند گزینه نظامی، یا نسبت به آن اقدام عملیاتی انجام داده‌اند؛ مانند گزینه تحریم و براندازی.

نگرانی‌های مکرر آمریکا و غربی‌ها از تبعات انجام گزینه نظامی علیه ایران که بارها در سخنان مقامات خارجی و تحلیلگران بین‌المللی بیان شده، و نیز شکست پروژه تحریم علیه ایران که حتی مقامات آمریکایی به آن اذعان کرده‌اند، موجب شده گزینه براندازی بیشتر مورد توجه آنها قرار بگیرد.

سال‌های ۷۸، ۸۸، ۹۶، ۹۸ و ۱۴۰۱ از جمله سال‌هایی هستند که گزینه براندازی از طریق ایجاد ناامنی داخلی و به راه انداختن آشوب و اغتشاش از سوی کشورهای ضد ایران وارد فاز عملیاتی شده و البته همه آنها با ناکامی و شکست روبه‌رو شده است.

همه این موارد در حالی انجام شده که قبل از عملیاتی شدن پروژه اغتشاش‌آفرینی، مقدماتی در داخل کشور از سوی دنباله‌های داخلی جریانات معاند رقم خورده بود. 

این جریانات در سال‌های ۷۸ و ۸۸ با بحران‌آفرینی در زمینه مسائل سیاسی مقدمه آشوب و اغتشاش را فراهم کردند و سپس کشورهای غربی ضد ایران به‌ویژه آمریکا به صورت کاملاً آشکار وارد صحنه اغتشاشات شدند. 

در سال‌های ۹۶ و ۹۸ مشکلات اقتصادی زمینه‌ساز ورود این کشورها به فاز عملیاتی اغتشاش شد و در سال ۱۴۰۱ نیز مسائل اجتماعی زمینه را برای مخالفان ایران فراهم کرد.

در سال ۱۴۰۱ سران آمریکا و کشورهای اروپایی و مقامات رژیم صهیونیستی بارها و به صورت علنی نقش خود را در صحنه‌گردانی اتفاقات آن روزها آشکار کردند. 

سخنرانی‌های مکرر در دفاع از اغتشاشات، اتخاذ تصمیمات سیاسی و بین‌المللی مانند تصویب برخی تحریم‌ها و کمک‌های مالی در حمایت از اغتشاشگران، اقدامات عملیاتی مانند کوتاه کردن مو توسط برخی مقامات زن در کشورهای غربی، ورود مستقیم گروه‌های معاند مانند منافقین و سلطنت‌طلب‌ها به صحنه اغتشاشات با حمایت مستقیم و آشکار کشورهای غربی، اقدامات نظامی میدانی گروهک‌های تجزیه‌طلب در جریان اغتشاشات سال ۱۴۰۱ و حمایت برخی از کشورهای مذکور از طرح تجزیه ایران و تشدید فشارهای خارجی به ایران در حمایت از اغتشاشات از جمله اقداماتی است که دست غربی‌ها به‌ویژه آمریکا و رژیم صهیونیستی را در پشت پرده ناآرامی‌های آن سال آشکار و شفاف می‌کرد.

بنابراین باید چنین نتیجه گرفت که گزینه‌ براندازی از طریق اغتشاش هیچ‌گاه از روی میز دشمنان خارجی‌ها کنار نرفته و هر زمان که زمینه‌ای در داخل پیش آمده، اقدامات عملیاتی غربی‌ها آشکار شده است. ضمن آنکه خود غربی‌ها هم با برخی اقدامات ازجمله فشار اقتصادی و ایجاد مشکلات اقتصادی سعی در زمینه‌سازی برای ایجاد اغتشاش داشته‌اند.

در ماه‌های اخیر به ویژه با شروع سال ۱۴۰۴، تحرکات و تحولات حاکی از آن است که مجدداً امنیت روانی جامعه با شدت و حدت بیشتر از سوی دشمنان ایران مورد هدف قرار گرفته و به نظر می‌رسد این بحران‌آفرینی مقدمه‌سازی آنها برای ایجاد اغتشاشات جدید در داخل ایران است.

این مسئله حتی در خطبه‌های نماز عید فطر مورد اشاره رهبر معظم انقلاب نیز قرار گرفت و ایشان با اشاره به تهدید خارجی‌های برای حمله نظامی به ایران تأکید کردند: «تهدید می‌کنند که شرارت خواهند کرد البتّه ما خیلی اطمینان نداریم و احتمال زیاد نمی‌دهیم که از بیرون شرارتی انجام بگیرد، امّا اگر شرارتی انجام بگیرد، قطعاً ضربه‌ی متقابلِ محکم خواهند خورد و اگر به فکر این باشند که در داخل کشور فتنه راه بیندازند، مثل بعضی از سال‌های قبل که راه انداختند، جوابشان را خود ملّت ایران خواهند داد.»

اخیراً نیز حجت‌الاسلام خطیب وزیر اطلاعات در نشست شورای عالی قوه قضائیه ضمن تبیین و تشریح چالش‌ها و فرصت‌های پیشرو در سال ۱۴۰۴ در حیطه‌های امنیتی، اطلاعاتی و نظامی، ضمن پیش‌بینی آرامش کشور در سال جاری و رد علائم جدی برای حمله نظامی به کشور، در خصوص موضوع مهم «امنیت روانی» هشدار داده و گفته است: «تولید و نشر اخبار جعلی و ایجاد یک فضای روانی با چالش‌ها و آرایش‌های جنگی در راستای ایجاد ناامنی روانی در جامعه ازجمله اهداف دشمن است.»

پیش از این نیز برخی تحلیلگران نیز پیش‌بینی کرده بوداند که پروژه براندازی از طریق اغتشاش‌آفرینی در سال جاری در دستورکار کشورهای معاند خارجی قرار گرفته است. 

در همین زمینه مصطفی خوش‌چشم گفته بود که دشمن خارجی در تلاش برای ایجاد اغتشاش در ایران در بهار و تابستان سال ۱۴۰۴ است. وی معتقد است چون ترامپ نمی‌تواند از گزینه نظامی علیه ایران استفاده کند، جنگ ترکیبی علیه ایران شامل جنگ روانی، فشار اقتصادی و ایجاد اغتشاشات راه می‌اندازد.

به گفته خوش‌چشم، آمریکا در سال ۱۴۰۱ یک هفته پیش از اغتشاشات از طریق نیویورک‌تایمز اخبار دروغی را در خصوص سلامتی رهبر انقلاب منتشر کرد تا مخالفان را تشجیع کند تا به کف خیابان‌ها بیایند. خوش‌چشم می‌گوید آمریکا در سال جدید هم همین رویکرد را در پیش گرفته و قصد دارد پس از تشجیع مخالفان از طریق اخبار دروغ، روی به ایجاد اغتشاش در ایران بیاورد.

کمی مداقه در سخنان این کارشناسان، وزیر اطلاعات و حتی بیانات رهبر معظم انقلاب، رد تحلیل‌های سیاسی-امنیتی برخی مراکز به ظاهر علمی و اندیشکده‌های وابسته به آمریکا و کشورهای غربی ازجمله بنیاد هریتج، بنیاد دفاع از دمکراسی‌ها موسوم به  FDD، شورای آتلانتیک و... را نمایان می‌کند که بارها با قریب‌الوقوع خواندن بحران‌های داخلی در ایران، مدعی به آخر خط رسیدن نظام سیاسی جمهوری اسلامی و در آستانه سقوط بودن آن شده‌اند.

قابل توجه آنکه، علاوه بر این اندیشکده‌های خارجی، برخی تحلیلگران و چهره‌های رسانه‌ای و سیاسی داخل کشور نیز سعی کرده‌اند در تحلیل‌ها و پیش‌بینی‌های خود وضعیت داخلی ایران را به شدت بحرانی و غیر قابل اصلاح توصیف کنند؛ یک چهره رسانه‌ای در ژست افشاگر فساد، در مصاحبه خود مدعی «ورشکستگی ایران در همه عرصه‌ها» می‌شود و یک استاد جامعه‌شناسی از وقوع «وضعیت انقلابی» و «شرایط اضطرار» در کشور ابراز نگرانی می‌کند. یا تئوری‌پرداز یک جریان سیاسی خاص می‌گوید که «جامعه امروز ایران در مسائل متعددی به نقطه غلیان رسیده است»

در نمونه‌ای دیگر، مهدی مطهرنیا استاد دانشگاه و تحلیل‌گر مسائل سیاسی، سال ‌۱۴۰۴ را سال تصمیمات سخت در همه عرصه‌ها برای ایران و سال گذار دانسته و گفته است: «تهران دیگر نمی‌تواند این تصور را داشته باشد که می‌تواند شرایط را به سال‌ها و دهه‌های گذشته برگرداند. اینکه برخی معتقدند اگر تهران تنگه ۱۴۰۴ را بگذراند، می‌تواند به مسیر خود ادامه دهد؛ به‌هیچ‌وجه این سناریو درست نیست. سال ۱۴۰۴ با تمرکز بر این واقعیت که دونالد ترامپ روی کار آمده است، سالی به‌مراتب سخت‌تر و پیچیده‌تر است و در عین حال با مجموعه‌ای از تحولات شگرف و حتی بی‌سابقه‌تر همراه خواهد بود.»

مجموع ادعاهای اندیشکده‌های غربی درباره بحران‌های داخلی در ایران و همچنین پیش‌بینی‌های برخی کارشناسان و چهره‌های سیاسی –رسانه‌ای مبنی بر وقوع فروپاشی و انقلاب و خشونت در ایران، نشان می‌دهد که کشورهای مخالف ایران بیش از پیش به ایجاد اغتشاش در ایران در سال جدید چشم امید بسته‌اند.

در پایان قابل تذکر و یادآوری است که دشمن، ابتدا با اخبار دروغ و بحران‌نمایی در داخل ایران منتقدان تحریک و مخالفان را تشجیع می‌کند تا اغتشاش و درگیری در خیابان آغاز شود، سپس با حملات سایبری، تحریم و فشار اقتصادی، ترور و خرابکاری جنگ ترکیبی خود علیه ایران را کامل می‌کند.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha