کد خبر 271916
۲۰ فروردین ۱۴۰۴ - ۰۹:۱۹

تولید نخستین تراشه نوری جهان آغاز شد

تولید نخستین تراشه نوری جهان آغاز شد

یک شرکت فناوری کوانتومی در آلمان موسوم به Q.ANT یک تراشه رایانه‌ای جدید را که با کمک نور کار می‌کند، وارد مرحله تولید کرده است.

به گزارش پایگاه خبری حیات به نقل از برنا، تراشه‌های فوتونیکی Q.ANT که با استفاده از نور کار می‌کنند، ۵۰ برابر سرعت بیشتر و ۳۰ برابر بازده بیشتر را در مقایسه با تراشه‌های سیلیکونی ارائه می‌دهند. این تراشه‌ها که نیازهای محاسباتی رو به رشد هوش‌مصنوعی و محاسبات با کارایی بالا را برآورده می‌کنند، برخلاف سیگنال‌های الکتریکی مورد استفاده در تراشه‌های سیلیکونی معمولی، از قدرت ذرات نور (فوتون‌ها) برای پردازش داده‌ها استفاده می‌کند. 

به گزارش اینترستینگ اینجیرینگ، در این تراشه‌ها فوتون‌هایی که بدون جرم هستند و با سرعت نور حرکت می‌کنند، می‌توانند اطلاعات را سریع‌تر از الکترون‌ها منتقل کنند. برخلاف الکترون‌ها که گرما تولید می‌کنند، فوتون‌ها انرژی گرمایی قابل‌توجه کمتری تولید می‌کنند و دغدغه‌های مربوط به مصرف فزاینده انرژی توسط برنامه‌های محاسباتی در فناوری‌های نوظهور مانند هوش‌مصنوعی را مرتفع می‌سازند.

در تولید این تراشه، از مواد دیگری موسوم به لیتیوم نیوبات (TFLN) استفاده شده است که به دلیل توانایی در فعال کردن سیگنال نوری فوق‌سریع، برای محاسبات فوتونیک بهینه تلقی می‌شود. 

یک خط تولید آزمایشی برای تولید هزار تراشه در سال راه‌اندازی شده است تا نیازهای بازار در این زمینه را برآورده سازد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha