-
پرواز فضایی کاملا زنانه راهی فضا شد
یازدهمین پرتاب گردشگری فضایی «بلو اوریجین»(Blue Origin) همراه با سرنشینان مشهور خود به سوی مدار زمین رفت.
-
دندان انسان برای اولین بار در آزمایشگاه رشد داده شد
گروهی از دانشمندان کینگز کالج لندن برای اولین بار موفق به رشد دندانهای انسان در آزمایشگاه شدند و امیدوارند که این پیشرفت، مراقبتهای دهان و دندان را متحول کند.
-
دسترسی جراح به عروق مغزی بدون باز کردن جمجمه
گرفتگی عروق یکی از مشکلاتی است که افراد کمکم با پا به سن گذاشتن به آن مبتلا میشوند؛ بیمارستان بقیةالله با اضافه کردن دستگاه آنژیوگرافی روز دنیا بدون بیهوشی و عمل باز، تنگی عروق آنها را برطرف میکند.
-
ماهوارههای جاسوسی آمریکا کوچک و ارزان شدند
شرکت «اسپیسایکس» صبح دیروز دسته دیگری از ماهوارههای جاسوسی نسل جدید را برای استفاده دولت آمریکا به فضا پرتاب کرد.
-
کاربران غربی: اسرائیل دشمن خاورمیانه است، نه ایران
فعالان فضای مجازی بر دروغ بودن ادعاهای نتانیاهو علیه ایران و لزوم توقف جنگ افروزی اسرائیل در خاورمیانه تاکید کردند.
-
عوارضِ جسمی استرس
یک نظرسنجی ملی جدید به سفارش مرکز پزشکی Wexner دانشگاه ایالتی اوهایو نشان داده است تقریباً نیمی از بزرگسالان در ایالات متحده (۴۵ درصد) حداقل یک بار در هفته به دلیل اخبار یا اتفاقاتی که در رسانههای اجتماعی میبینند، استرس میگیرند.
-
مقاومت آنتی بیوتیکی علت مرگ 3 میلیون کودک در سال 2022
مطالعه ارائه شده در ESCMID Global ۲۰۲۵ نشان میدهد بیش از ۳ میلیون کودک در سراسر جهان در سال ۲۰۲۲ میلادی به دلیل عفونتهای مرتبط با مقاومت ضد میکروبی (AMR) جان خود را از دست دادند.
-
تاکسیهای رباتیک وارد خیابانهای توکیو میشوند
وایمو از ۱۴ آوریل(فردا) برای نخستین بار فناوری روبوتاکسی را در خارج از آمریکا آزمایش می کند.
-
«چت جیپیتی» گفتگوهای قبلی شما را به یاد میآورد
اوپن ای آی به طور رسمی یک آپدیت حافظه جدید برای چت جی پی تی ارائه کرده که به هوش مصنوعی امکان می دهد جزئیات تمام چت های پیشین وی را به خاطر بیاورد.
-
یوتیوب زمان استفاده را محدود می کند
یوتیوب قصد دارد با ارائه یک ویژگی به کاربران اجازه دهد تایمری روزانه برای محدودسازی تماشای ویدئوها در بخش Shorts تعیین کنند.
-
محقق ایرانی باتری شبیه خمیر دندان ساخت
محققان سوئدی به همکاری یک پژوهشگر ایرانی نوع جدیدی از باتری با قابلیت شکل پذیری بالا را ابداع کرده اند
-
هواپیماهای آینده بال میزنند
ایرباس به دنبال ساخت یک جت منحصربه فرد هیبریدی با بالهای پیشرفته است تا سفر هوایی را بازتعریف و آن را کارآمدتر، پایدارتر و هوشمندتر کند.
-
آنچه باید درباره پارکینسون بدانیم
یک فلوشیپ پارکینسون، نقش فعالیت بدنی و ورزش در کاهش پیشرفت و کنترل علایم پارکینسون را بسیار مهم و موثر دانست.
-
فروش و کلاهبرداری میلیاردی "جواهرات و شهابسنگهای تقلبی"
یک گوهرشناس گفت: متأسفانه افراد شیاد در سطح شهر تهران بهصورت تیمها و باندهای کلاهبردار شناسنامههایی را برای برخی "جواهرات و شهابسنگهای تقلبی" صادر میکنند و در فضای مجازی و بازارهای مرتبط بهعنوان جواهرات و شهابسنگ بااصالت به فروش میرسانند!
-
قرارداد ۱۵۰ میلیون پوندی ایرباس برای فتح مریخ
شرکت ایرباس با دریافت قرارداد ۱۵۰ میلیون پوندی از آژانس فضایی اروپا، مسئولیت توسعه سیستم فرود مریخنورد "روزالیند فرانکلین" را بر عهده گرفت. این مریخنورد که نخستین کاوشگر اروپایی در سطح مریخ خواهد بود، قرار است در سال ۲۰۲۸ به فضا پرتاب شود.
-
آمازون یا اسپیسایکس؛ پیروز جنگ ماهوارهها کیست؟
در حالی که اسپیسایکس با پروژه استارلینک سالهاست صدرنشین اینترنت ماهوارهای است، آمازون با پروژه جاهطلبانه «کویپر» وارد میدان شده تا بازی را عوض کند.
-
تولید نخستین تراشه نوری جهان آغاز شد
یک شرکت فناوری کوانتومی در آلمان موسوم به Q.ANT یک تراشه رایانهای جدید را که با کمک نور کار میکند، وارد مرحله تولید کرده است.
-
آینده ۴۰ درصد شغلها در مشت هوشمصنوعی
هوش مصنوعی میتواند تا ۴۰ درصد مشاغل جهان را دگرگون کند و شکاف فناوری بین کشورها را عمیقتر سازد.
-
لغو غیرمنتظره ویزای دانشجویان در آمریکا
دانشگاههای سراسر ایالات متحده گزارش میدهند که ویزای برخی دانشجویان بینالمللی به طور غیرمنتظره لغو شده است، این امر نشانه سطح جدیدی از بازبینی دولتی است.
-
راهی نوین برای مقابله با بحران مقاومت آنتیبیوتیکی
پژوهشگران با ترکیب روشهای واکسیناسیون و استفاده هدفمند از باکتریهای بیضرر در روده، رویکردی نوین و امیدبخش را برای مبارزه با باکتریهای مضر توسعه دادهاند.
-
دستیابی به فناوری طراحی و ساخت نمایشگر نظارتی فرودگاه
فناوران پژوهشکده فاوا دانشگاه صنعتی اصفهان موفق به بومیسازی سامانه نمایشگر نظارتی فرودگاهی با قابلیت دریافت و نمایش اطلاعات رادارهای مختلف در استان اصفهان شدند.
-
معرفی ۳ کشور برتر در تولید علم
بر اساس آخرین گزارش پایگاه سکیمگو ایران با یک رتبه کاهش در جایگاه هفدهم دنیا قرار گرفت.
-
کدام فناوریهای نانویی سهم بیشتری در بازار ایران دارد
بررسی ها نشان می دهد نانوپوشش با ۴۱ درصد، نانوکامپوزیت با ۲۷ درصد و نانوکاتالیست با ۱۲ درصد به ترتیب بیشترین سهم را در بازار محصولات نانو ایران دارند.
-
هوش مصنوعی فارسی از متن عکس تولید می کند
یک شرکت دانش بنیان مدل هوش مصنوعی را طراحی کرده که تصاویر را بر اساس متن تولید میکند.
-
کشف اکسیژن در کهکشانی ۱۳.۴ میلیارد ساله!
اخترشناسان کهکشان JADES-GS-z۱۴-۰، دورترین کهکشان شناخته شده را بررسی کردهاند که عمر ۱۳.۴ میلیارد ساله دارد و به تازگی نشانهای از اکسیژن در آن دیده شده است!
-
درمان آلرژی با طب ایرانی
متخصص طب ایرانی گفت: عامل مهم ایجاد علائم آلرژیک بهاری وجود اخلاط راکد در سینوسها بهدلیل افزایش حرارت بدن، رقیق و تخلیه میشوند و رطوبت زیاد معده پس از صعود به سر، به شکل زکام ظاهر میشود.
-
نقش آیفون در رسوایی آمریکا
طبق گزارش ها کاخ سفید قابلیت «پیشنهاد خودکار شماره تماس دفتر تلفن» آیفون را دلیل رسوایی سیگنال در ماجرای حمله به یمن می داند.
-
استاد شریف عضو کمیته جوان هیات تحریریه نشریه بینالمللی JMA شد
استاد دانشکده مهندسی و علممواد دانشگاه صنعتی شریف به عنوان عضو کمیته جوان هیات تحریریه نشریه معتبر بینالمللی Journal of Magnesium and Alloys منصوب شد.
-
سهم ۵۶ درصدی صنعت نفت و گاز از بازار نانوکاتالیستها
بر اساس بررسیهای انجام شده، ۵۶ درصد از حجم ۶۵ هزار میلیارد ریالی بازار نانوکاتالیست کشور مربوط به صنعت نفت و گاز است و ۴۴ درصد به صنعت خودرو اختصاص دارد.
-
عجیبترین عوالم کشف شده تاکنون
در این گزارش لیستی از جالبترین این سیارات آورده شده است که به ما نشان میدهد کیهانی که در آن زندگی میکنیم چقدر متنوع و مرموز است.