کد خبر 272226
۲۵ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۴:۵۵

دسترسی جراح به عروق مغزی بدون باز کردن جمجمه

دسترسی جراح به عروق مغزی بدون باز کردن جمجمه

گرفتگی عروق یکی از مشکلاتی است که افراد کم‌کم با پا به سن گذاشتن به آن مبتلا می‌شوند؛ بیمارستان بقیةالله با اضافه کردن دستگاه‌ آنژیوگرافی روز دنیا بدون بیهوشی و عمل باز، تنگی عروق آنها را برطرف می‌کند.

به گزارش پایگاه خبری حیات به نقل از فارس، «پدرم سالیان سال است که سیگار می‌کشد و دکتر معالجش می‌گوید ۹۰ درصد از رگ‌هایش بسته شده و نیاز فوری به عمل قلب باز دارد. اما به دلیل کهولت سن بیهوشی و انجام عمل برای او خطرناک است و نمی‌توان او را عمل کرد؛ الآن من باید چکار کنم؟ صبر کنم تا پدرم بمیرد؟»

این صحبت‌های یک شهروند تهرانی است که دنبال راهی برای نجات جان پدرش می‌گردد.

گرفتگی عروق یکی از مشکلاتی است که افراد کم‌کم با پا به سن گذاشتن به آن مبتلا شده و برای ادامه زندگی مجبور می‌شوند به انجام جراحی‌های سنگین با مخاطرات بالا تن بدهند؛ این در حالی است که انجام این اعمال جراحی برای بسیاری از افراد به دلیل کهولت سن یا رقیقی و غلظت زیاد خون تقریباً نشدنی است و به گفته پزشکان، بیمار با انجام ندادن این جراحی بیشتر و راحت‌تر زندگی می‌کند.

اما بیمارستان بقیةالله با به‌روز کردن تجهیزات خود به کمک این بیماران آمده تا با استفاده از دستگاه‌های آنژیوگرافی روز دنیا بدون بیهوشی و عمل باز، تنگی عروق آنها را برطرف کند.

تصویر ۵۶ اینچی عروق بیمار، دقت جراح را افزایش می‌دهد

ماهرو طاهرپور مسئول بخش آنژیوگرافی قلب و پست‌کت «POST CATH» بیمارستان بقیة‌الله در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در خصوص سومین دستگاه آنژیوگرافی این بیمارستان «artis Q floor» گفت: مانیتورهایی که این دستگاه دارد بسیار بزرگ «۵۶ اینچ» است که می‌تواند دقت جراح را افزایش دهد در حالی‌ که مانیتورهای دستگاه‌های قبلی ما ۱۴ اینچ است؛ همچنین از آنجایی که بیمارستان بقیه‌الله به سیستم پکس «سیستم بایگانی تصاویر پزشکی» مجهز است؛ جراح می‌تواند در هنگام جراحی تصاویر پزشکی قبلی بیمار را با تصاویر حال حاضر او بررسی و مقایسه کند تا تصمیم بهتری برای روند درمان بیمار بگیرد.

وی در ادامه بیان کرد: در گذشته ما در بیمارستان بقیةالله ۲ دستگاه آنژیوگرافی داشتیم که یکی از آنها مختص آنژیوگرافی قلب و دیگری برای آنژیوگرافی‌های پریفِرال «روشی از آنژیوگرافی عروق برای بررسی تنگی‌ها، گرفتگی‌ها و مشکلات عروق پا، دست‌ها، لگن و...» نیز استفاده می‌شد.

وی در ادامه بیان کرد: اما سومین و جدیدترین دستگاه آنژیوگرافی ما مختص آنژیوگرافی‌های پریفِرال است. این آنژیوگرافی‌ غیرقلبی است و برای حل مشکل و تنگی عروق بیمارانی استفاده می‌شود که دچار بستگی عروق پا، مشکلات اندام‌ تحتانی، آنوریسم آئورت شکمی، آنوریسم آئورت قفسه سینه، سکته‌های حاد مغزی و... هستند.

دسترسی جراح به عروق مغزی بدون باز کردن سَر!

طاهرپور در خصوص تفاوت این دستگاه با دو دستگاه دیگر توضیح داد: آنژیوگرافی‌های قلبی و غیرقلبی با این دستگاه راحت‌تر و باکیفیت بیشتر انجام می‌شود؛ یکی از مزایای استفاده از این دستگاه این است که به جای انجام عمل باز، باز کردن عروق بیمار با استفاده از استنت و فنرگذاری در بخش آنژیوگرافی انجام می‌شود.

وی تأکید کرد: درگذشته این اقدام بیشتر برای گرفتگی عروق قلب انجام می‌شد و برای باز کردن سایر عروق مانند گرفتگی‌های عروق مغز عمل باز صورت می‌گرفت؛ اما الآن می‌توانیم با جدیدترین دستگاه آنژیوگرافی بیمارستان بقیةالله بدون باز کردن سر بیمار گرفتگی عروق مغز را بازکنیم.

طاهرپور بازکردن عروق افراد مسن‌ بدون انجام عمل قلب باز را یکی دیگر از مزایای این دستگاه دانست و گفت: معمولاً برای بیمارانی که مسن هستند اجازه انجام عمل قلب باز داده نمی‌شود؛ درحالی که با استفاده از دستگاه آنژیوگرافی جدید ما به‌راحتی فرآیند بازکردن عروق افراد مسن را با مخاطره کمتری انجام خواهیم داد.

کوچک کردن توده‌ با آنژیوگرافی

مسئول بخش آنژیوگرافی قلب بیمارستان بقیةالله در خصوص دیگر موارد استفاده از این دستگاه توضیح داد: یک سری از توده‌هایی شکمی، کبدی و رحمی که نیاز به انجام عمل باز دارند نیز توسط این دستگاه جراحی و درمان می‌شوند.

وی در خصوص جراحی این توده‌ها با آنژیوگرافی توضیح داد: ما از طریق آنژیوگرافی برای این بیماران آمبولیزاسیون انجام داده و خون‌رسانی به آن توده را قطع می‌کنیم؛ در واقع به جای باز کردن شکم بیمار با آنژیو به آن دارو تزریق کرده و کم‌کم توده کوچک می‌شود.

بیمار، ۲ روز پس از جراحی به زندگی عادی بازمی‌گردد

وی تأکید کرد: در واقع سود استفاده از این دستگاه برای بیمار است؛ به‌عنوان مثال بیماری که تعویض دریچه آئورت انجام می‌دهد کم‌کم باید ۱۰ روز در بیمارستان بستری شود؛ اما بیماری که برای او با استفاده از این دستگاه تعبیه دریچه آئورت انجام می‌دهیم ۲ روزه مرخص می‌شود.

نیاز روزافزون مردم به آنژیوگرافی‌های غیرقلبی

طاهرپور درباره اهمیت تجهیز بیمارستان به دستگاه آنژیوگرافی «artis Q floor» گفت: در حال حاضر تعداد بیماران قلبی و غیرقلبی که نیاز به آنژیوگرافی دارند با یکدیگر برابری می‌کند و روز به روز تعداد بیماران غیرقلبی که به دلایل مختلف دچار تنگی عروق می‌شوند، بیشتر می‌شود. از این رو بیماران نیاز به دریافت خدمات تخصصی‌تری داشته و وجود چنین تجهیزاتی اهمیت دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha