سیاستگذاری اشتباه، شهر را خفه کرده استاشعری با انتقاد از سیاستهای فعلی در تعیین مرزهای شهری گفت: «اصرار بر ساختوساز بیشتر در محدوده فعلی شهری، یعنی افزودن بر بار ترافیک، آلودگی، و فشار زیرساختی. این دقیقاً همان مدلی است که تهران و مشهد و اصفهان را به شهرهایی غیرقابلتحمل تبدیل کرده است.»او با اشاره به تراکم جمعیتی نوار غزه (حدود ۸۰ نفر در هکتار) گفت: «ببینید ما با چه وضعیتی مواجهیم که حتی از نوار غزه هم متراکمتریم!»توسعه محدوده، تنها راه نجاتبه گفته اشعری، «اگر بخواهیم واقعاً مشکل مسکن را در ایران حل کنیم، راهی جز توسعه محدودههای شهری و ایجاد فضاهای جدید برای سکونت نداریم. در غیر این صورت، باید منتظر گرانیهای بیشتر و خروج اجباری مردم از شهرهای بزرگ باشیم.
تهران بالاتر از توکیو و لسآنجلس

طبق آخرین نمودارهای منتشر شده از پرجمعیتترین شهرهای جهان و تراکم جمعیتی شهرهای بزرگ، تهران حتی بالاتر از توکیو و لسآنجلس قرار گرفته است.
به گزارش پایگاه خبری حیات به نقل از فارس، تصاویر و دادههای منتشرشده از تراکم جمعیتی در کلانشهرهای جهان، پرده از واقعیتی تلخ درباره وضعیت شهرهای ایران برداشت: تهران با فاصلهای معنادار، متراکمترین کلانشهر در مقایسه با نیویورک، لندن، پکن، پاریس و حتی توکیو است.در نموداری که بهتازگی از تراکم جمعیتی شهرهای بزرگ منتشر شده، تهران با رنگ قرمز پررنگ در گوشهای از نقشه دیده میشود؛ رنگی که از آن بهعنوان شاخص هشدار در بحرانهای جمعیتی یاد میشود.درحالیکه بسیاری از کلانشهرهای جهانی با جمعیتی مشابه، گسترهای به مراتب وسیعتر و ساختاری ویلاییتر دارند، تهران و دیگر شهرهای بزرگ ایران با سیاست محدودسازی محدوده شهری، خود را در قفسی از تراکم و فشار اجتماعی و اقتصادی گرفتار کردهاند.
قم جلوتر از شانگهای، تهران دو برابر توکیوبر اساس آمار ارائهشده، شهر قم با تراکم ۱۸۸ نفر در هکتار در صدر فهرست شهرهای پرجمعیت قرار دارد و تهران و مشهد با تراکم ۱۵۰ نفر در رتبههای بعدی هستند.این در حالی است که تراکم شانگهای تنها ۱۳۰ نفر، توکیو ۶۵ نفر و لسآنجلس کمتر از ۴۰ نفر در هر هکتار است.بهگفته کارشناس اقتصادی مهدی اشعری، تصویر ذهنی ما از شهرهایی چون توکیو با برجهای بلند و زندگی فشرده، تنها مربوط به مرکز شهر است؛ درحالیکه اغلب مناطق توکیو دارای خانههای ویلایی و حیاطدار هستند و این شهر گسترهای چند دهبرابر تهران دارد.
نظر شما