کد خبر 272386
۲۷ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۳:۵۰

صنعت نساجی در محاصره واردات و قاچاق

صنعت نساجی در محاصره واردات و قاچاق

دبیر انجمن صنایع نساجی ایران گفت: بازار پوشاک کشور در احاطه کالای قاچاق خارجی است و انواع منسوجات و نخ و پارچه و کالای خواب از مناطق آزاد ویژه اقتصادی و بازارچه مرزی و پیله‌وری و ته لنجی با ارز یارانه‌ای وارد کشور می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری حیات سیدشجاع الدین امامی رئوف کارشناس صنعت و دبیر انجمن صنایع نساجی ایران در گفتگو با مهر درباره اصلاح تعرفه‌ها که اخیراً از سوی دولت ابلاغ شده است، اظهار کرد: پس از ماه‌ها بررسی کارشناسی تعرفه‌های گمرکی در کمیسیون ماده یک، در نهایت تعرفه‌های سال ۱۴۰۴ منتشر شد. تعرفه‌هایی که همچنان روند کاهشی دارند تا به اعتقاد دولتمردان ابزاری برای تنظیم بازار باشند. در حالی که در جنگ تعرفه‌ها پس از روی کار آمدن ترامپ کشورهای مختلف در تعاملات فیمابین روند افزایشی تعرفه‌ها را در جهت حمایت از تولید داخل خود در پیش گرفته‌اند.

وی افزود: برای ما بسیار جای تعجب است که علیرغم تأکیدات مقام معظم رهبری به کاهش واردات پارچه و تقویت تولید داخل و افزایش سرمایه گذاری‌های تولیدی و تأکیدات رئیس جمهور و معاون اول بر اعمال ممنوعیت و محدودیت در واردات نخ و پارچه در جهت حمایت از صنعت نساجی و بازسازی و نوسازی آن، چگونه است که تعرفه‌های واردات نخ و پارچه کاهش یافته است.

امامی رئوف تصریح کرد: متأسفانه علیرغم اقدام شجاعانه دولت در واقعی سازی نرخ مبنای محاسبات ارز در گمرکات از ۲۸,۵۰۰ تومان به ۶۸,۰۰۰ تومان، حقوق ورودی شامل سود بازرگانی و تعرفه‌های گمرکی در مجموع به روشی غیرکارشناسی و غیرمحاسباتی به گونه‌ای کاهش یافته که عملاً در جهت حمایت از تولید داخل نباشد. در حالی که توقع بخش خصوصی این بوده و هست که دولت با درایت و کارشناسی بیشتر این تعرفه‌ها را متناسب با زنجیره صنعت اصلاح نموده و به تعرفه‌های منطقی پیش از سال ۱۴۰۰ برگرداند.

وی با اشاره به افزایش تعرفه‌های واردات از چین و بنگلادش و ویتنام و سایر کشورهای صادرکننده محصولات نساجی به کشور آمریکا و سیاست‌های تعرفه‌ای ترامپ به مخاطره جدید صنایع نساجی ایران و احتمال ورود بی رویه محصولات این کشورها به بازار ایران اشاره کرد و گفت: امیدواریم بازنده جنگ تعرفه‌ها در جهان امروز نباشیم.

دبیر انجمن صنایع نساجی ایران با اشاره به تکرار تجربه دولت سیزدهم در تغییر ردیف تعرفه‌ها به صورت گروهی و بدون توجه به نوع محصول و میزان تولید و سرمایه گذاری در کشور و لزوم توجه به افزایش سرمایه گذاری‌های تولیدی در کشور افزود: اصلاحیه تعرفه‌ها در شرایطی ابلاغ شده که کشورهای همسایه ما با دقت و ظرافت هوشمندانه تعرفه‌ها را رصد و بروزرسانی می‌کنند تا از واحدهای تولیدی خود نهایت حمایت را به عمل آورند؛ به عنوان مثال کشورهای ازبکستان و پاکستان و ترکیه حساسیت خاصی در این خصوص دارند تا با تقویت صادرات و کنترل هوشمندانه واردات تولید را در مسیر رشد و توسعه قرار دهند. در این بین جای تأسف است که نتیجه تغییرات تعرفه‌ای حتی مورد وثوق و اتفاق نظر در بدنه کارشناسی دولت نیز نیست و بسیار ضروری است که در اولین فرصت ممکن بازنگری و اصلاح شود.

وی تاکید کرد: این کاهش تعرفه‌ها در حالی است که بازار پوشاک کشور در احاطه کالای قاچاق خارجی است و انواع منسوجات و نخ و پارچه و کالای خواب از مناطق آزاد ویژه اقتصادی و بازارچه مرزی و پیله‌وری و ته لنجی با ارز یارانه‌ای وارد کشور می‌شود و متأسفانه عملکرد دستگاه‌های متولی در مبارزه با قاچاق و واردات بی رویه و غیر کارشناسی غیر قابل دفاع است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha