کد خبر 272033
۲۳ فروردین ۱۴۰۴ - ۰۶:۲۶

نوای هه‌لپه‌رکی بار دیگر در بانه می‌پیچد

نوای هه‌لپه‌رکی بار دیگر در بانه می‌پیچد

با نزدیک شدن به اواخر اردیبهشت‌ماه، شهر بانه بار دیگر با نوای دلنشین ساز و دهل و حرکات موزون «هه‌لپه‌رکی به لرزه درخواهد آمد و ششمین جشنواره این هنر اصیل برگزار می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری حیات به نقل از مهر، با نزدیک شدن به اواخر اردیبهشت‌ماه، شهر مرزی بانه، نگین سرسبز کردستان، حال و هوای دیگری به خود می‌گیرد.

این شهر که به حق، لقب «پایتخت هه‌لپه‌رکی ایران» را یدک می‌کشد، خود را برای میزبانی از ششمین دوره جشنواره بین‌المللی هه‌لپه‌رکی آماده می‌کند؛ رویدادی که نه تنها صحنه‌ای برای نمایش اصیل‌ترین حرکات و ریتم‌های کردی است، بلکه فرصتی برای گرد هم آمدن هنرمندان و دلدادگان این هنر از اقصی نقاط جهان و ایران زمین است.

در این روزها، جنب و جوش در شهر بانه از سوی متولیان به چشم می‌خورد. جلسات برنامه‌ریزی و هماهنگی برگزار و کمیته‌های متعددی برای شکل گیری هرچه بهتر این جشنواره ایجاد می‌شوند.

دبیرخانه جشنواره در بانه مملو از هنرمندانی است که با شور و اشتیاق آثار خود را برای شرکت در این رویداد مهم فرهنگی به ثبت می‌رسانند.

در داخل دبیرخانه، تیمی منسجم و پرانرژی به رهبری محمد محمودزاده، دبیر اجرایی جشنوار، هه‌لپه‌رکی شبانه‌روز در تلاشند تا تمامی امور مربوط به برگزاری هرچه باشکوه‌تر این رویداد را به نحو احسن مدیریت کنند.

با تشکیل کمیته‌های مختلف از جمله روابط‌عمومی، اسکان و تشریفات، رسانه و تبلیغات، روابط بین‌الملل، علمی و داوری، چاپ و انتشارات و هنری جلسات برای برگزاری هرچه بهتر جشنواره در بانه قوت می‌گیرد.

نوای هه‌لپه‌رکی بار دیگر در بانه می‌پیچد؛ ششمین جشنواره در راه است

تنوع آثار و چشم‌انداز بین‌المللی

دبیر اجرایی ششمین جشنواره بین‌المللی هه‌لپه‌رکی بانه اظهار کرد: بیش از هشتاد اثر هنری هه‌لپه‌رکی از مناطق مختلف ایران و ۱۲ اثر از کشورهای گوناگون، به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است.

محمد محمودزاده افزود: این تنوع چشمگیر، نشان از جایگاه والای هه‌لپه‌رکی به عنوان یک میراث فرهنگی غنی و جذاب در سطح بین‌المللی دارد و انتشار فراخوان جشنواره به سه زبان فارسی، کردی و انگلیسی نیز گواهی بر این رویکرد جهانی است.

بخش علمی؛ بستری برای تبادل دانش

وی افزود: امسال، بخش علمی جشنواره از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و برگزاری پنل‌های تخصصی و علمی با حضور داوران و اساتید برجسته، فرصتی مغتنم برای تبادل دانش و تجربه در زمینه تاریخچه، تکنیک‌ها و جنبه‌های مختلف هه‌لپه‌رکی فراهم خواهد کرد.

وی تصریح کرد: این بخش، نشان از تلاش برگزارکنندگان برای ارتقای سطح کیفی جشنواره و ایجاد بستری برای پژوهش و مطالعات عمیق‌تر در این حوزه دارد.

دبیر اجرایی ششمین جشنواره بین‌المللی هه‌لپه‌رکی بانه یادآور شد: برگزاری این جشنواره بزرگ، مرهون همکاری و همدلی نهادهای مختلف شهرستان بانه است، از اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی گرفته تا شورای اسلامی شهر، شهرداری، اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و فرمانداری، همگی در کنار یکدیگر تلاش می‌کنند تا این رویداد فرهنگی به بهترین شکل ممکن برگزار شود.

مطالبه ثبت جشنواره هه‌لپه‌رکی بانه در تقویم فرهنگی کشور

محمودزاده اضافه کرد: ثبت جشنواره بین‌المللی هه‌لپه‌رکی بانه در تقویم فرهنگی کشور، گامی مهم در راستای تثبیت جایگاه این رویداد در سطح ملی و بین‌المللی است.

نوای هه‌لپه‌رکی بار دیگر در بانه می‌پیچد؛ ششمین جشنواره در راه است

امید است که این جشنواره، همچون نگینی درخشان، همواره بدرخشد و سالانه میزبان هنرمندان و علاقه‌مندان بی‌شمار باشد.

همچنین، ایده ساخت یک المان هه‌لپه‌رکی در شهر بانه، می‌تواند به عنوان نمادی ماندگار از این هنر اصیل، هویت فرهنگی این شهر را بیش از پیش نمایان سازد.

ششمین جشنواره بین‌المللی هه‌لپه‌رکی بانه، در سالن ورزشی آزادگان، بانه برگزار خواهد شد.

این جشنواره، نه تنها یک رویداد هنری، بلکه جشن وحدت، همبستگی و شور زندگی در قلب کردستان است و انتظار می‌رود که این دوره نیز همچون دوره‌های پیشین، خاطراتی به یادماندنی را برای شرکت‌کنندگان و تماشاگران رقم بزند و بار دیگر، نام بانه را به عنوان پایتخت هه‌لپه‌رکی، بر تارک فرهنگ و هنر ایران زمین جاودانه سازد.

معنی اصلی واژه هەڵپەڕکێ با تلفظ (هَلپَرکه) را می‌توان در کامل‌ترین فرهنگ لغت فارسی به کردی به نام "هنبانه بورینه"، نوشته ماموستا هژار، پیدا کرد، که هەڵپەڕکێ را پریدن و اوج گرفتن به سمت بالا تعبیر می‌کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha