پایگاه خبری حیات به مناسبت موفقیت این دانش آموز برگزیده به گفت و گو با وی پرداخته است که مشروح این گفت و گو را در ادامه می خوانید.
با توجه به اینکه شما رتبه اول پایه دوازدهم را کسب کردید از نحوه مطالعه خود بگویید.
من در طول سال تحصیلی، برنامه ی مطالعاتی ام را با معلمین و کلاس پیش می برم. چون برایم مهم است که بتوانم نمره ی خوبی کسب کنم به طور دقیق درس هایم می خوانم و در هیچ کلاسی خارج از مدرسه هم شرکت نکرده ام. پس از ساعات مدرسه، بعد از کمی استراحت شروع به درس خواندن می کنم و معمولا از لحاظ درسی آماده هستم.
شما موفق به کسب رتبه اول استانی در رشته نهج البلاغه نیز شدید، در این باره کمی توضیح دهید.
ابتدا در مسابقات مدرسه ای در این رشته شرکت کردم و توانستم به رقابت در سطح استان برسم و در مرحله ی بعد در رقابتی که بین مدارس برگزار شد توانستم به رتبه ی نخست استانی دست پیدا کنم. در کنفرانسی که پس از نوروز 98 برگزار شد، سعی کردم نهج البلاغه را با لحنی مناسب بیان کنم، البته تقریبا بیشتر مطالب را حفظ بودم و روی آنها تسلط داشتم.
درباره ی کسب رتبه تان در مسابقات فرهنگی هنری در رشته نمایش صحنه ای توضیح دهید.
چند سال پیش در مدرسه در یادواره شهدا نمایشی اجرا شد، 1 سال بعد گروهی در این زمینه در مدرسه تشکیل شد و پس از دادن تست، من برای فعالیت در این گروه انتخاب شدم. پس از آن در مسابقات منطقه ای نمایشهای صحنه ای که با موضوع شهدای دفاع مقدس و مدافعان حرم برگزار می شد، در استان نفر سوم شدم.
چند خواهر و برادر دارید؟ آیا آنها هم فعالیت های این چنینی دارند؟
2 برادر و 1 خواهر دارم، خواهرم یکسال از من بزرگتر است، ایشان هم زمانی که سال یازدهم بودند در مسابقات احکام رتبه ی دوم کشوری را کسب کردند.
در کنار درس اهل ورزش کردن هم هستید؟
قبل از این در رشته ی ژیمناستیک و کاراته فعالیت می کردم، اما به دلیل فشردگی درس هایم درحال حاضر مانند قبل،نمی توانم در این زمینه فعالیت داشته باشم.
در کنار تحصیل در چه زمینه هایی فعالیت دارید؟
در مدرسه عضو شورای مدرسه و در سال یازدهم فرمانده بسیج مدرسه نیز بودم، از جمله فعالیت هایمان در بسیج می توان به دیدار با خانواده شهدا و زیارت گلزار شهدا و شرکت در سخنرانی های مختلف اشاره کرد، در مناسبت هایی مانند نیمه شعبان یا ایام محرم هم اعضا بسیج در زمینه ی تدارک برنامه هایی به همین مناسبات فعال هستند.
عوامل موفقیت شما چیست و نقش خانواده در این موفقیت را چه می دانید؟
توکل به خدا، حمایت و دعای پدر و مادر و اطرافیانم، تلاش و سخت کوشی خودم و استفاده از موقعیت های مناسب زندگی جهت شکوفایی، عشق ورزیدن به کاری که انجام می دادم، مسئولیت پذیری و داشتن ایده های جدید و متفاوت در کارهایی که به عهده می گرفتم. هم چنین نقش عوامل مدرسه از جمله معاون پرورشی جهت ایجاد آمادگی در مسابقاتی که شرکت می کردم را از عوامل موفقیتم می دانم. لازم است بگویم پدر و مادرم نقش ارزنده ای در ترغیب و تشویق من نسبت به فراگیری دروس قرآن و پیشرفتم در امور مختلف داشتند و در همه جا همراه من بودند.
برای ترویج فرهنگ ایثار و از خودگذشتگی در جامعه چه پیشنهادی دارید؟
نباید اجازه دهیم بین نسل امروزی و شهدا فاصله ایجاد شود که این امر از طریق رفتن به دیدار خانواده شهدا امکان پذیر است و البته این دیدار ها نباید به گروه خاصی از دانش آموزان و... محدود شود. هم چنین باورهای ملی و دینی که از کودکی توسط خانواده و نهاد های آموزشی تثبیت می شود، تقویت شودو دیگر آن که از طریق تئاتر ، فیلم و سریال، کتاب، نمایشگاه ها و فضاهای فرهنگی راه و روش شهدا و زندگی نامه و وصیت نامه ی آن ها را میتوان بازگو کرد. ضمن اینکه شرکت کردن دانش آموزان و دانشجویان در اردوهای راهیان نور می تواند در این زمینه موثر باشد.
با توجه به مسئله کرونا این روزها را چگونه سپری می کنید.
با شیوع این بیماری در کنار خانوده اوقات مان در خانه سپری می شود، به طوریکه فقط برای کارهای ضروری از منزل خارج می شویم. من هم بیشتر به درس هایم می پردازم و برای آمادگی در کنکور تست می زنم.
گفت و گوی حیات با دانش آموز برگزیده ی ایثارگر؛ سید هدی میرهاشمی
نباید بین نسل امروزی و شهدا فاصله ایجاد شود

سیده هدی میرهاشمی، فرزند جانباز ۲۵ درصد، سید علی اکبر میرهاشمی متولد فروردین 1381در استان قم است و در حال حاضردر شهر رشت سکونت دارد، وی که اکنون دانش آموز آموزشگاه شاهد حضرت فاطمه زهرا(س) استان گیلان و یکی از برگزیدگان جشنواره آموزشی و پژوهشی جایزه ملی ایثار در سال 98، است. این دانش آموز نمونه حائز رتبه ی اول پایه دوازدهم در رشته علوم تجربی، دارای رتبه ی نخست استانی در رشته نهجالبلاغه و رتبه سوم استانی در مسابقات فرهنگی هنری رشته نمایش صحنه ای سال 98، است.