کد خبر 274357
۶ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۵:۵۸

وضعیت نامناسب کمربندی دوم تهران

وضعیت نامناسب کمربندی دوم تهران

کمربندی دوم تهران، مسیری حیاتی برای تردد زائران حرم امام خمینی (ره) و ساکنان مناطق جنوبی پایتخت، سال‌هاست که به دلیل وضعیت نامناسب زیرساختی از نقاط حادثه خیز منطقه محسوب می شود.

به گزارش حیات، کمربندی دوم تهران، مسیری حیاتی برای تردد زائران حرم امام خمینی (ره) و ساکنان مناطق جنوبی پایتخت، سال‌هاست که به دلیل وضعیت نامناسب زیرساختی، عرض کم، نبود روشنایی کافی و تصادفات مکرر، به یکی از چالش‌های اصلی منطقه تبدیل شده است.

این جاده که از فیروزآباد به کهریزک و حرم امام خمینی (ره) متصل می‌شود، به‌ویژه در ایام ارتحال امام خمینی، با حجم بالای تردد مواجه است. اما شرایط نامناسب آن، از جمله عرض کم، آسفالت ناکارآمد و دست‌اندازهای متعدد، به گفته ساکنان محلی، این مسیر را به «قتلگاه» تبدیل کرده است.

حجت‌الاسلام سیدمحسن محمودی، رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان تهران، با انتقاد از وضعیت این جاده، آن را «زننده» توصیف کرده و از بی‌توجهی مسئولین به اصلاح آن در سال‌های گذشته گلایه کرده است.

او اظهار داشت: چند سال پیش در ستاد ارتحال امام خمینی، درخواست‌هایی برای بازسازی این مسیر مطرح شده بود، اما به جز اقدامات جزئی، پیشرفت قابل‌توجهی حاصل نشده است.

مردم محلی نیز از مشکلات این جاده به شدت گلایه‌مند هستند. یکی از ساکنان منطقه به خبرنگار مهر گفت: تصادفات در این جاده به امری عادی تبدیل شده است. روشنایی تقریباً صفر است و هر روز شاهد حوادث رانندگی هستیم.

او افزود: ماشین‌های سنگین و کامیون‌ها که بخش عمده تردد این مسیر را تشکیل می‌دهند، به دلیل دست‌اندازها و کیفیت پایین جاده، با مشکلاتی مانند دررفتن چرخ مواجه می‌شوند. برخی از ساکنان حتی به صورت خودجوش اقدام به آسفالت بخش‌هایی از جاده کرده‌اند، اما به دلیل غیراصولی بودن این اقدامات، مشکلات همچنان پابرجاست.

استاندار تهران: با برنامه ریزی دقیق کمربندی دوم تهران به سرانجام می‌رسد

محمدصادق معتمدیان، استاندار تهران، پس از بازدید دی ماه ۱۴۰۳ از این کمربندی، وضعیت آن را «نامناسب» خواند و بر ضرورت اصلاح زیرساختی فوری تأکید کرد.

او اعلام کرد: این پروژه در حال حاضر نه در سطح استانی و نه ملی تعریف نشده، اما تلاش‌ها برای اخذ مجوز ماده ۲۳ از سازمان برنامه و بودجه با همکاری وزارت راه و شهرسازی آغاز شده است. این اقدام، زیرساخت قانونی پروژه را فراهم می‌کند و امکان تخصیص اعتبارات ملی را مهیا خواهد کرد.

استاندار تهران افزود: این کمربندی نقش مهمی در کنترل ترافیک منطقه و تسهیل تردد، به‌ویژه در شهرستان‌های جنوبی تهران، دارد. اجرای این پروژه نه‌تنها بار ترافیکی را کاهش می‌دهد، بلکه شرایط بهتری برای حمل‌ونقل مردم فراهم خواهد کرد.

وضعیت نامناسب کمربندی دوم تهران؛آیا مسئولان عزمی برای اصلاح دارند؟

وی ابراز امیدواری کرد: با برنامه‌ریزی دقیق و پیگیری مستمر، این پروژه در بازه زمانی مشخصی به سرانجام برسد.

۵ ماه از وعده معتمدیان گذشت، اما خبری نشد

از این سخنان استاندار تهران پنج ماه می‌گذرد و حالا در آستانه سالروز ارتحال امام راحل (ره) قرار داریم و هیچ اقدامی در راستای تأکیدات نماینده عالی دولت در استان تهران انجام نشده است.

با وجود وعده‌های مسئولین، ساکنان منطقه نسبت به تحقق این وعده‌ها تردید دارند. یکی از رانندگان محلی به خبرنگار مهر گفت: هر بار که به وزارت راه، فرمانداری یا شهرداری مراجعه می‌کنیم، ما را به نهاد دیگری ارجاع می‌دهند. گاهی اقداماتی مانند لکه‌گیری یا ریختن خاک انجام می‌شود، اما این کارها موقتی و ناکافی است.

طبق گفته‌های مقامات محلی، این پروژه در سامانه سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان تهران ثبت شده است و معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار تهران نیز در حال پیگیری تأمین اعتبار است تا این پروژه در بازه زمانی یک تا دو سال آینده عملیاتی شود.

کمربندی دوم تهران، با وجود اهمیت استراتژیک آن، سال‌هاست که به دلیل بی‌توجهی، به معضلی برای ساکنان و زائران تبدیل شده است. تصادفات مکرر، وضعیت نامناسب زیرساختی و نارضایتی عمومی، ضرورت اقدام فوری را برجسته می‌کند.

وعده‌های اخیر مسئولین برای اصلاح این مسیر، نویدبخش است، اما تحقق این وعده‌ها نیازمند هماهنگی بین نهادهای مختلف و تأمین اعتبارات لازم است.

مردم منطقه امیدوارند که این بار، اقدامات از مرحله وعده فراتر رود و شاهد بهبود واقعی در این جاده حیاتی باشند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha