به گزارش پایگاه خبری حیات، فارس به نقل از اماسان نوشت: چین در حال تغییر راهبرد دریایی و چشماندازهای زیستمحیطی خود است. طرح عظیم ساخت جزیره مصنوعی با استفاده از فنون ساختوساز پیشرفته تأثیر فناورانه، نظامی و اقتصادی زیادی دارد و انگیزه چین برای تسلط بر جهان با استفاده از فناوری پیشرفته را نشان میدهد.
این جزیره یکی از خارقالعادهترین سازههای ساخته دست بشر روی زمین محسوب میشود. این طرح عظیم جزیره سازی در دریای چین جنوبی، بهویژه در نزدیکی جزایر اسپراتلی، آغاز شده که در مجموع ۲ کیلومترمربع مساحت خاکی دارند ولی در گسترهای به مساحت ۴۲۵٬۰۰۰ کیلومترمربع پراکندهاند.
طرح مذکور که هزینهای بالغ بر ۵۰۰ میلیارد دلار دارد، باهدف تقویت توان اقتصادی و فناوری و نظامی چین در منطقه شرق آسیا نیز انجام میشود. جزایر مصنوعی با لایروبی شن و ماسه روی صخرهها و سپس محکم کردن آنها با بتن ساخته میشوند و از این طریق سازههای دائمی ایجاد میشود.
این جزیره مصنوعی در مجموع مساحتی نزدیک به ۳۰۰۰ هکتار را پوشش میدهد و بر روی آن یک فرودگاه مجهز نیز ساخته می شود که تا نه سال دیگر تکمیل شده و ارتباطات منطقه را متحول خواهد کرد. فرودگاه مذکور با چهار باند و یک ترمینال به مساحت بیش از 90 هکتار طراحی شده و قرار است سالانه تا 80 میلیون مسافر را در خود جای دهد.با این کار شهر دالیان در نزدیکی این جزیره بهعنوان یک قطب راهبُردی مطرح خواهد شد که چین را به شرق آسیا و فراتر از آن متصل میکند.
ساخت این جزیره مصنوعی مستلزم جابجایی میلیونها تن شن و سنگ است که چین با استفاده از فناوری پیشرفته حمل و نقل خود در حال انجام آن است. یک دیوار دریایی 20 کیلومتری هم برای محافظت از تاسیسات این جزیره در برابر امواج و طوفانها ساخته خواهد شد. این طرح نه تنها نمادی از تسلط چین بر فناوری های پیشرفته است، بلکه قدرت آن را برای رشد اقتصادی و گسترش ارتباطات بینالمللی بیشتر خواهد کرد. البته منتقدان نسبت به آسیب های زیست محیطی آن هشدار میدهند.
مقامات چینی در واکنش می گویند اقداماتی برای کاهش خسارات زیست محیطی در حال اجرا است. این ابتکارات شامل ایجاد صخرههای مصنوعی برای جبران تخریب زیستگاههای دریایی و ایجاد مناطق زیستمحیطی حفاظتشده در نزدیکی آن است. چین امیدوار است میلیونها بازدیدکننده هر سال وارد این جزیره شوند و اقتصاد محلی را تقویت کنند. استفاده از مواد پایدار در طول ساخت و ساز، تولید انرژی تجدیدپذیر از طریق صفحات خورشیدی و توربینهای بادی و کاهش انتشار گازهای گلخانهای از طریق سیستمهای مدیریت هوشمند ترافیک هوایی از جمله ویژگی های این جزیره است.
به گزارش ساوت چاینا مورنینگ پست، برای تسهیل فرایند ایجاد این جزایر، مرجانها از صخره های چسبیده به آنها استخراج میشوند و سپس پودر شده و روی هم انباشته میشوند تا حلقهای از زمین های مصنوعی، چند متر بالاتر از سطح دریا ایجاد شوند. بر روی نوارهای زمینی حاصل شده فرودگاه، شهرک، سکوهای پرتاب موشک و سایر زیرساختها ساخته می شوند.تونل های زیرزمینی نیز برای تسهیل رفت و آمد و نیز ایجاد برخی تاسیسات در این جزیره مصنوعی ایجاد می شود.
از سطح بالایی این تونلها بهعنوان محل زندگی و کار استفاده میشود، درحالیکه در لایه پایینی سلاحهایی مانند موشکهای بزرگ و وسایل نقلیه زرهی ذخیره میشوند. اما این تونلها اهمیت دیگری نیز دارند. زیرا دریای جنوبی چین گرمسیری بوده و اغلب در معرض توفانها و تغییرات آبوهوای شدید قرار میگیرد که باعث فشار روحی و روانی قابلتوجهی برای ساکنان محلی میشود و با حفر تونل میتوان از این مشکلات و فشارها جلوگیری کرد. این تونلها پایداری حرارتی خوبی دارند و میتوانند شرایط زندگی راحتی را برای ساکنان جزیره مصنوعی چین فراهم کرده و آسیبهای ناشی از آبوهوای نامساعد را کاهش دهند.
انتهای پیام/
نظر شما