کد خبر 273110
۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۷:۵۷

خاطره‌ای از یک شهید برای کودکان

خاطره‌ای از یک شهید برای کودکان

نویسنده کتاب حوزه کودکان و نوجوانان گفت: داستان از زبان ‌دختر شهید به نام کوثر روایت می‌شود؛ دختری که در روز بمباران اندیمشک، با تمام دل‌نگرانی‌های کودکانه‌اش، چشم به راه بازگشت پدر رزمنده‌ی خود و برادرانش از مدرسه است.

به گزارش پایگاه خبری حیات به نقل از ایسکانیوز، شهید علیرضا نوری در مهرماه سال ۱۳۳۱ در محله‌ی سروار شهرستان ساری متولد شد. او از فرماندهان برجسته‌ی دفاع مقدس بود و در جایگاه‌هایی چون قائم‌مقام فرماندهی لشکر ۲۷ محمد رسول‌الله (ص) و مسئول حراست راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران، حضوری فعال داشت. شهید نوری در ۹ بهمن‌ماه سال ۱۳۶۵، در اثر انفجار خمپاره و اصابت ترکش به ماشین و بدنش، به شهادت رسید و نامش در کنار دیگر قهرمانان این سرزمین جاودانه شد.

شیما ناصری نویسنده کتاب حوزه کودکان و نوجوانان که جدیدترین اثرش به نام «پناهگاه سیمانی» به تازگی چاپ و راهی بازار نشر شده در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی ایسکانیوز گفت: «پناهگاه سیمانی» بر اساس یکی از خاطرات واقعی شهید علیرضا نوری نوشته شده است. داستان از زبان ‌دختر شهید به نام کوثر روایت می‌شود؛ دختری که در روز بمباران اندیمشک، با تمام دل‌نگرانی‌های کودکانه‌اش، چشم به راه بازگشت پدر رزمنده‌ی خود و برادرانش از مدرسه است. این روایت تلاش کرده فضای سخت و پراضطراب جنگ را به زبان ساده و قابل فهم برای کودکان و نوجوانان بیان کند و در عین حال، دلبستگی عمیق به خانواده، امید، و قدرت صبر را به تصویر بکشد.

وی در پاسخ به این سوال که این سوژه چطور به شما معرفی شد افزود: در حین واژه‌نگاری کتاب «صبح روز نهم»، چند سوژه برای خلق داستان کودک و نوجوان در ذهنم شکل گرفت. اولین سوژه، داستان «ماشین گِلی بابا» بود که سال ۱۴۰۰ توسط انتشارات دارخوین به چاپ رسید و دومین سوژه‌ منتخب، همین داستان «پناهگاه سیمانی» شد. سوژه‌ بمباران اندیمشک برایم اهمیت ویژه‌ای داشت؛ چون پر از لحظات انسانی، اضطراب، عشق، مقاومت و صبر است. روایت داستان بر اساس مستندات واقعی است، اما برای ایجاد ارتباط عاطفی بهتر مخاطب که کودک و نوجوان رده سنی ب و ج بود، راوی داستان را به کوثر، دختر خردسال شهید، تغییر دادم تا خشونت جنگ کم‌رنگ‌تر شود و نگاه کودکانه و لطیف به وقایع غالب شود.

ناصری با اینکه «پناهگاه سیمانی» دومین کتاب من است که توسط انتشارات ۲۷ بعثت منتشر شده و پنجمین کتابم در مجموع آثار منتشر شده‌ام به شمار می‌آید تصریح کرد: در نگارش «پناهگاه سیمانی» زاویه دید داستان را سوم شخص و محدود به شخصیت کوثر انتخاب کردم؛ به این معنا که راوی بیرونی است، اما تنها آنچه کوثر می‌بیند، حس می‌کند و می‌اندیشد روایت می‌شود. این زاویه دید کمک کرد فضای داستان همگام با ذهن و احساسات کودکانه‌ کوثر شکل بگیرد و مخاطب هم خود را جای او بگذارد و ماجراها را با چشمان یک کودک تجربه کند.

نویسنده کتاب های حوزه و کودک و نوجوان نسبت به کتاب جدیدش خاطرنشان کرد: لحن داستان کاملاً صمیمی، ساده و کودکانه طراحی شده است؛ بدون استفاده از کلمات سخت یا فضاسازی‌های پیچیده. از نظر اصول داستان‌نویسی، ساختار داستان شامل مقدمه، گره‌افکنی، اوج، گره‌گشایی و پایان‌بندی احساسی است و تلاش شده تکنیک‌های استاندارد داستان در رده سنی کودک و نوجوان کاملاً رعایت شود.

وی خاطرنشان کرد: هدف اصلی من از نوشتن برای کودک و نوجوان، شناساندن قهرمانان واقعی این سرزمین به نسل امروز است. بر این باورم که کودکان حق دارند قهرمانان واقعی‌شان را بشناسند؛ انسان‌هایی که جانشان را برای آرامش و امنیت امروز ما فدا کردند.

ناصری با اشاره به اینکه من این مسیر را بر اساس تأکیدات مقام معظم رهبری انتخاب کردم گفت: ایشان بارها فرموده‌اند که باید برای کودکان و نوجوانان بنویسیم و تاریخ ایثار، مقاومت و سربلندی را به زبان خودشان به آن‌ها منتقل کنیم و امیدوارم که با نگارش چنین آثاری بتوانم سهم کوچکی در معرفی این قهرمانان به نسل فردا داشته باشم.

«پناهگاه سیمانی» توسط انتشارات ۲۷ بعثت با شمارگان ۱۰۰۰ نسخه در اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ منتشر شده و با تصویرگری سمیه سادات شفیعی مناسب گروه سنی «ب» و «ج» ارائه شده است.

خاطره‌ای از شهید علیرضا نوری را برای کودکان نوشتم/ داستان «پناهگاه سیمانی» از زبان ‌دختر شهید روایت می‌شود

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha