به گزارش پایگاه خبری حیات به نقل از فارس؛ منابع خبری گزارش دادهاند که پیت هگزث، وزیر دفاع دولت ترامپ، بهطور مداوم از یک گروه چت خصوصی در اپلیکیشن رمزنگاریشده سیگنال برای به اشتراک گذاشتن اطلاعات حساس درباره حملات نظامی اخیر، از جمله حمله به یمن، استفاده کرده است؛ اقدامی که اکنون مورد بررسی بازرس کل پنتاگون قرار گرفته است.
بیشتر بخوانید:
این جزئیات، شامل برنامههای پرواز برای هواپیماهای جنگی درگیر در جنگ یمن روز ۱۵ مارس در چت گروهی سیگنال به اشتراک گذاشته شده است.
به گفته یک مقام مطلع، این گروه چت پیش از تأیید رسمی مشاوران نزدیک هگزث تشکیل شده و هرگز اطلاعات طبقهبندیشدهای در آن مطرح نشده است.
با این حال، چندین عضو این گروه از جایگاه رسمی در دولت برخوردار نبودهاند و دسترسی آنها به اطلاعات حساس مورد سؤال قرار گرفته است.
نیویورک تایمز در ادامه نوشت، گروه مذکور که با نام "Defense | Team Huddle" شناخته میشود، شامل حدود دوازده تن از دستیاران ارشد آقای هگزث بوده، از جمله جو کسپر (رئیس دفتر)، شان پارنل (سخنگوی ارشد پنتاگون) و دو مشاور به نامهای دن کالدول و دارین سلنیک که اخیراً به دلیل افشای اطلاعات بدون مجوز، از سمت خود برکنار شدند.
کالدول و سلنیک در بیانیهای هرگونه تخلف را رد کردهاند. در میان اعضای این گروه، نام همسر آقای هگزث، جنیفر هگزث نیز مطرح است.
او در دو نشست رسمی با فرماندهان نظامی خارجی در ماههای فوریه و مارس نیز شرکت داشته؛ نشستهایی که اطلاعات حساسی در آنها رد و بدل شده است.
ادعاهای جدید در پی افشاگریهای جنجالی ماه گذشته مطرح شدهاند؛ افشاگریهایی که نشان میداد حمله هوایی قریبالوقوع به یمن در یک گروه چت سیگنال و نه از طریق سامانههای ارتباطی فوقامنیتی دولت، مورد بحث قرار گرفته است.
در این گفتوگوها، چهرههای ارشد دولت، از جمله هگزث، جیدی ونس معاون ترامپ، و مشاور امنیت ملی مایک والتز مشارکت داشتهاند.
نیویورک تایمز میگوید که همسر وزیر دفاع و تهیهکننده سابق شبکه فاکس نیوز و همچنین فیل هگزث، برادر وزیر دفاع نیز در این گروه چت سیگنال عضویت داشته است.
براساس این گزارش، اگرچه جنیفر در سفرهای رسمی همسرش او را همراهی کرده و فیل هگزث نیز در وزارت دفاع آمریکا مشغول به کار است، هنوز مشخص نیست که دلیل حضور آنها در مباحث مربوط به برنامهریزی حمله هوایی چه بوده و آیا چنین مشارکتی مطابق با مقررات امنیتی دولت بوده است یا خیر.
برخی منابع داخلی گفتهاند که مشاوران هگزث پیش از حمله به یمن، او را از صحبت درباره جزئیات عملیات در این گروه چت غیررسمی بر حذر داشته بودند، چراکه این پلتفرم علیرغم رمزنگاری، به اندازه کانالهای رسمی دولتی امن محسوب نمیشود.
با این حال، مشخص نیست که واکنش وزیر دفاع به این هشدارها چه بوده است.
بازرس کل پنتاگون، استیون استبینز، اعلام کرده که تحقیقاتی را درباره استفاده هجست از اپلیکیشن سیگنال برای مکاتبات رسمی و افشای اطلاعات عملیات یمن آغاز کرده است.
این بررسی در پاسخ به درخواست مشترک سناتورهای دو حزب آغاز شده و هنوز مشخص نیست که آیا چت گروهی شامل همسر هگزث نیز در این بررسی مورد توجه قرار گرفته است یا خیر.
انتهای پیام/
ادامه پسلرزههای استفاده رئیس پنتاگون از چت
سناتور راجر ویکر، رئیس جمهوریخواه کمیته نیروهای مسلح سنا از ایالت میسیسیپی، و سناتور جک رید، عضو ارشد دموکرات این کمیته از ایالت رود آیلند، از آغاز تحقیقات رسمی درباره این موضوع حمایت کردهاند. در همین حال، دفتر هگزث، با بحران تازهای مواجه شده است: سه تن از مشاوران ارشد او، از جمله دن کالدول، دارین سلنیک و کالین کارول، هفته گذشته به دلیل اتهام به افشای اطلاعات حساس از پنتاگون اخراج و با همراهی مأموران امنیتی از ساختمان خارج شدند. منابع مطلع از داخل وزارت دفاع میگویند این اخراجها و فضای پرتنش حاصل از تحقیقات بازرسی کل، منجر به افزایش نگرانیها و حتی صحبتهایی درباره استعفاهای احتمالی بیشتر شده است. براساس این گزارش، یکی از افرادی که احتمال کنارهگیری او مطرح شده، جو کسپر، رئیس دفتر وزیر دفاع است. او در هدایت تحقیقات داخلی پیرامون افشای اطلاعات نقش داشته اما طبق گفته مقامات ارشد دفاعی، خود او در این پرونده متهم نیست. پیش از این نیز اشتراک اطلاعات حساس امنیتی آمریکا در پیام رسان سیگنال که سردبیر نشریه آتلانتیک نیز به طور اتفاقی به آن اضافه شده بود رسوایی امنیتی را برای دولت ترامپ به بار آورد تا جاییکه بحث اسعتفای مایک والتز مشاور امنیت ملی کاخ سفید نیز به میان کشیده شد.
پس از انتشار گزارش اولیه آتلانیک هگزث و برخی مقامات دیگر دولت مدعی شدند که هیچ اطلاعات طبقهبندیشدهای میان اعضای این چت رد و بدل نشده است. هگزث به خبرنگاران گفته بود: «هیچکس برنامه جنگی را پیامک نکرده، همین را میتونم بگم.» همچنین در جلسهای در سنای آمریکا، تولسی گابارد، مدیر اطلاعات ملی، نیز از این موضع حمایت کرد و گفت هیچ اطلاعات محرمانهای در آن چتها به اشتراک گذاشته نشده است. با این حال، برخی مقامات پیشین ارشد دفاعی این ادعا را زیر سؤال بردهاند. آنها تأکید کردهاند که پیامهایی حاوی زمان دقیق حمله یا نوع هواپیماهای مورد استفاده، از نظر نظامی اطلاعاتی طبقهبندیشده محسوب میشوند و افشای آنها میتوانست جان خلبانان را به خطر بیندازد.
نظر شما