به گزارش پایگاه خبری حیات به نقل از فارس؛ بحرین طی دوره جنگ غزه تاکنون ۶۵ قلم کالا از جمله ۲۶ محصول اساسی به اسرائیل صادر کرده است این را مرکز آمار اسرائیل اعلام کرده است.بر اساس دادههای رسمی مرکز آمار اسرائیل، مبادلات تجاری بین بحرین و اسرائیل در طول جنگ غزه بهطرز چشمگیری افزایش یافته است؛ بهطوری که صادرات بحرین به اسرائیل از اکتبر ۲۰۲۳ تا فوریه ۲۰۲۵ به بیش از ۹ برابر دوره قبل رسیده است.
صادرات آلومینیوم و نساجی، واردات فولاد و تجهیزات الکتریکی؛ تجارت دوجانبه در اوج جنگ ادامه دارد.
محصولات نساجی با صادراتی به ارزش ۳.۵ میلیون دلار در صدر قرار دارند، پس از آن محصولات آلومینیومی با ۲.۹ میلیون دلار و سپس محصولات فولادی، آهنی و برخی مواد غذایی از جمله فرآوردههای غلات، آرد، نشاسته و شیر در ردههای بعدیاند.
بحرین دومین تولیدکننده بزرگ آلومینیوم در جهان است و بیش از ۲٪ از تولید جهانی را به خود اختصاص داده است. این فلز در صنایع ساختمانی، حملونقل، هوافضا و پزشکی کاربرد فراوان دارد.
صادرات کلی: بیش از ۱۰۳ میلیون دلار در زمان جنگ
صادرات مستقیم کالاهای بحرینی با منشأ داخلی به اسرائیل در این بازه ۹.۲ میلیون دلار برآورد شده و مجموع صادرات بحرین به اسرائیل (اعم از کالاهای تولیدشده و کالاهای وارداتی بازصادرشده) بالغ بر ۱۰۳.۵ میلیون دلار بوده است.
این رقم در مقایسه با بازه اکتبر ۲۰۲۲ تا دسامبر ۲۰۲۳ (که تنها ۱۰.۷ میلیون دلار بود) نشان از افزایش ۹.۶ برابری دارد.
بالاترین رقم صادرات بحرین به اسرائیل مربوط به مارس ۲۰۲۴ با ۳۳.۴ میلیون دلار و پس از آن ژوئیه ۲۰۲۴ و اکتبر ۲۰۲۳، هر کدام با ۱.۲ میلیون دلار ثبت شدهاند.
واردات ۵۳ قلم کالای اسرائیلی توسط بحرین
در مقابل، بحرین نیز در این مدت ۵۳ قلم کالا را از اسرائیل وارد کرده که تحت ۲۵ دسته اصلی طبقهبندی میشوند.
در صدر این فهرست، فولاد و آهن با ارزش ۴.۳ میلیون دلار قرار دارد. پس از آن، تجهیزات الکتریکی و قطعاتشان و نیز محصولات ارزشمند نظیر سنگهای قیمتی و فلزات گرانبها از اسرائیل به بحرین صادر شدهاند.
صادرات اسرائیل به بحرین: ۸.۲ میلیون دلار با منشأ داخلی
بر پایه دادههای اسرائیل، ارزش صادرات محصولات با منشأ داخلی به بحرین در این دوره ۸.۲ میلیون دلار بوده است.
اوج صادرات در اوت ۲۰۲۴ با ۳.۳ میلیون دلار رقم خورده و کمترین آن در دسامبر ۲۰۲۳ ثبت شده است.
اگر مجموع صادرات اسرائیل (اعم از کالاهای تولید داخل و صادرات مجدد) در نظر گرفته شود، این رقم به ۸.۷ میلیون دلار میرسد؛ در حالی که در بازه اکتبر ۲۰۲۲ تا اکتبر ۲۰۲۳ فقط ۳.۴ میلیون دلار بوده و بدین ترتیب صادرات اسرائیل به بحرین نیز در زمان جنگ بیش از ۲.۵ برابر شده است.
از ۱۲ اسفند گذشته، اسرائیل با مسدود کردن کامل گذرگاههای غزه و تشدید حملات علیه غیرنظامیان، بحران انسانی در این منطقه را به وخیمترین وضعیت ممکن رسانده است.
مردم غزه حتی توان تهیه یک وعده غذا در روز را ندارند و با گرسنگی، کمبود دارو و آب آشامیدنی دستوپنجه نرم میکنند.
در حالی که کودکان از سوءتغذیه رنج میبرند و بیمارستانها بدون تجهیزات ماندهاند، جامعه جهانی همچنان سکوت کرده و هیچ اقدام مؤثری برای متوقفکردن این فاجعه انسانی صورت نگرفته است.
غزه اکنون به نماد زندهای از رهاشدگی و بیعدالتی جهانی تبدیل شده است.
انتهای پیام/
نظر شما