به گزارش پایگاه خبری حیات، حادثه معدن دامغان یکی دیگر از اتفاقات ناگوار صنعت معدنکاری است که دیروز(دوشنبه) جان تعدادی از کارگران را گرفت. در دهه اخیر، حوادث معدنی متعددی در جهان رخ داده که برخی از آنها به دلیل امنیت پایین و نقض استانداردهای ایمنی، تلفات بالایی داشتهاند. در ادامه به برخی از بزرگترین فجایع معدنی ۱۰ سال اخیر اشاره میشود:
۱. انفجار معدن زغالسنگ ساما (ترکیه، ۲۰۲۲ – ۴۱ کشته)
در اکتبر ۲۰۲۲، انفجار گاز متان در معدن زغالسنگ ساما در استان بارتین ترکیه رخ داد که منجر به کشته شدن ۴۱ کارگر شد. این حادثه یکی از مرگبارترین حوادث معدنی ترکیه در سالهای اخیر بود و انتقادات زیادی به سیستم ایمنی معادن این کشور وارد کرد.
۲. ریزش معدن زغالسنگ هوسکول (پاکستان، ۲۰۲۳ – ۱۱ کشته)
در مارس ۲۰۲۳، ریزش معدن زغالسنگ در منطقه هوسکول پاکستان باعث کشته شدن ۱۱ معدنچی شد. این منطقه به دلیل عدم رعایت استانداردهای ایمنی، بارها شاهد حوادث مرگبار بوده است.
۳. فاجعه معدن زغالسنگ سیچوان (چین، ۲۰۱۹ – ۱۴ کشته)
در دسامبر ۲۰۱۹، انفجار گاز در یک معدن زغالسنگ در استان سیچوان چین منجر به کشته شدن ۱۴ نفر شد. این حادثه باعث شد دولت چین بار دیگر بر لزوم نظارت بیشتر بر معادن کوچک تأکید کند.
۴. ریزش معدن زغالسنگ جهرا (ایران، ۲۰۱۷ – ۴۳ کشته)
در می ۲۰۱۷، انفجار و ریزش معدن زغالسنگ یورت در شهرستان آزادشهر (جهرا) استان گلستان ایران باعث کشته شدن ۴۳ کارگر و زخمی شدن دهها نفر شد. این حادثه یکی از مرگبارترین tragedies معدنی ایران در دهه اخیر بود و نقص در سیستم تهویه و ایمنی معدن از دلایل اصلی آن اعلام شد.
۵. انفجار معدن زغالسنگ سوما (ترکیه، ۲۰۱۴ – ۳۰۱ کشته)
در مه ۲۰۱۴، انفجار گاز متان و آتشسوزی در معدن سوما در غرب ترکیه منجر به مرگ ۳۰۱ معدنچی شد. این حادثه یکی از بدترین فجایع معدنی تاریخ ترکیه محسوب میشود و اعتراضات گستردهای را به دنبال داشت.
۶. فاجعه معدن زغالسنگ سیبری (روسیه، ۲۰۲۱ – ۵۲ کشته)
در نوامبر ۲۰۲۱، انفجار گاز متان در معدن زغالسنگ لیستویاژنایا در سیبری روسیه باعث مرگ ۵۲ نفر شد. این حادثه نقصهای ایمنی گسترده در معادن روسیه را آشکار کرد.
۷. ریزش معدن طلای بورکینافاسو (۲۰۲۲ – ۶۲ کشته)
در ژانویه ۲۰۲۲، ریزش یک معدن غیرقانونی طلا در بورکینافاسو منجر به کشته شدن ۶۲ نفر شد. بسیاری از قربانیان، کارگران غیررسمی بودند که در شرایط بسیار خطرناک کار میکردند.
۸. فاجعه معدن زغالسنگ سینکیانگ (چین، ۲۰۲۰ – ۱۷ کشته)
در دسامبر ۲۰۲۰، نشت گاز مونوکسید کربن در یک معدن زغالسنگ در سینکیانگ چین باعث مرگ ۱۷ کارگر شد. این حادثه باعث تشدید بازرسیهای دولتی در معادن چین شد.
۹. انفجار معدن زغالسنگ کلمبیا (۲۰۲۱ – ۱۱ کشته)
در مارس ۲۰۲۱، انفجار گاز در یک معدن زغالسنگ در کلمبیا جان ۱۱ کارگر را گرفت. این معدن بهصورت غیرمجاز فعالیت میکرد و استانداردهای ایمنی در آن رعایت نشده بود.
۱۰. ریزش معدن طلای موزامبیک (۲۰۲۳ – ۱۵ کشته)
در فوریه ۲۰۲۳، ریزش یک معدن طلای غیررسمی در موزامبیک باعث کشته شدن ۱۵ نفر شد. این حوادث نشاندهنده خطرات معادن غیراستاندارد در کشورهای در حال توسعه است.
بسیاری از این حوادث به دلیل عدم رعایت ایمنی، نظارت ناکافی و فعالیت معادن غیراستاندارد رخ دادهاند. حوادثی مانند معدن دامغان و دیگر فجایع جهانی نشان میدهد که نیاز به تقویت قوانین ایمنی و نظارت دقیقتر بر معادن بیش از گذشته احساس میشود.
نظر شما