کد خبر 208193
۱۶ تیر ۱۴۰۲ - ۰۳:۳۰

روایت تصویری زندگی شهید «محمد علی خدابخشی»

روایت تصویری زندگی شهید «محمد علی خدابخشی»

شهید محمدعلی خدابخشی در تاریخ 10 تیرماه سال 1360 بر اثر ترکش خمپاره در منطقه دارخوین به فیض شهادت نائل آمد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی حیات؛ پرداختن به زندگی شهدا و اسطوره‌های سرزمینمان و حتی جهان یکی از مواردی است که توجه افراد زیادی را جلب می‌کند، شهدا در میان همگان جایگاه ویژه ای دارند و می‌شود از منش، رفتار و زندگی این بزرگواران درس‌ها آموخت و الگو ها گرفت، در قرآن نیز به جایگاه خاص و ویژه شهدا اشاره شده است و آیات زیادی وصف شهیدان نازل شده است. 

در آیات 169 تا 171 سوره آل عمران آمده است: «وَ لا تَحْسَبَنَّ الَّذِینَ قُتِلُوا فِی سَبِیلِ اللَّهِ أَمْواتاً بَلْ أَحْیاءٌ عِنْدَ رَبِّهِمْ یرْزَقُونَ* فَرِحِینَ بِما آتاهُمُ اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَ یسْتَبْشِرُونَ بِالَّذِینَ لَمْ یلْحَقُوا بِهِمْ مِنْ خَلْفِهِمْ أَلَّا خَوْفٌ عَلَیهِمْ وَ لا هُمْ یحْزَنُونَ* یسْتَبْشِرُونَ بِنِعْمَةٍ مِنَ اللَّهِ وَ فَضْلٍ وَ أَنَّ اللَّهَ لا یضِیعُ أَجْرَ الْمُؤْمِنِینَ؛

هرگز کسانی را که در راه خدا کشته شده اند، مرده مپندار، بلکه زنده اند که نزد پروردگارشان روزی داده می شوند. به آن چه خدا از فضل خود به آنان داده است شادمانند و برای کسانی که از پی ایشانند و هنوز به آنان نپیوسته اند شادی می کنند که نه بیمی بر ایشان است و نه اندوهگین می شوند. بر نعمت و فضل خدا و این که خداوند پاداش مؤمنان را تباه نمی گرداند، شادی می کنند.»

وقتی در کتاب آسمانیمان جایگاه ویژه شهدا را می‌بینیم خوب است که به زندگی آن ها نیز توجه کنیم که شهدا چگونه بودند که به این مقام عالی رسیدند؟ یکی از شهیدانی که امروز به روایت تصویری و  زندگی‌اش پرداخته‌ایم «شهید محمدعلی خدابخشی» است.

شهید محمدعلی خدابخشی در 20 مرداد ماه سال 1336 مصادف با چهاردهم محرم 1377 قمری در یکی از روستاهای اطراف صومعه سرا در استان گیلان دیده به جهان گشود. پدرش رجبعلی نام داشت.

بعد از درگذشت پدر، این شهید گرانقدر به همراه خانواده به قم عزیمت و برای ادامه زندگی در این شهر سکنی گزیدند.

شهید خدابخشی دوران تحصیلی خود را به خوبی گذراند و پس از اخذ دیپلم از دبیرستان صدوق قم به خدمت سربازی فراخوانده شد و در یکی از پاسگاه های شیراز- اصفهان مشغول خدمت شد.   

در همان دوران سربازی اش بود که امام خمینی (ره) فرمان دادند که سربازان انقلابی از پادگان ها فرار کنند، شهید خدابخشی نیز بنا بر وظیفه اسلامی و آمادگی زمینه اجتماع برای پذیرفتن حکومت اسلامی با صدور فرمان امام خمینی (ره) خدمت خود را در ارتش نیمه تمام گذاشت و به همراه 4 نفر از سربازان دیگر فرار کرد و از همانجا به صف متحد مبارزین مسلمان پیوست و با سایر مستضعفین مسلمان و تحت ستم همگام با مردم غیور و تحت رهبری امام امت وارد فعالیت‌های سیاسی شد.

وی فعالیت‌های خود را با شرکت در انقلاب و همکاری با مردم برای به ثمر رسانیدن انقلاب اسلامی آغاز کرد. با شروع غائله‌های گروهک‌های ضدانقلاب به خیل عظیم پاسداران انقلاب پیوست و در سپاه پاسداران به خدمت ادامه داد.
 

روایت تصویری زندگی شهید «محمد علی خدابخشی»

شهید خدابخشی اولین ماموریتش را با پا نهادن در خاک کردستان و مقابله با نوکران اجنبی به پایان برد. به گفته دوستان این شهید والامقام؛ هنگامی که گروهک‌های ضدانقلاب تحرکاتی را به راه انداخته بودند، در حالی که وی دست هایش را گره کرده بوده، می‌گفت: «باید برویم و تا توان داریم این گروهک‌ها را سرجایشان بنشانیم تا انقلاب در مسیر اصیل خود حرکت کند»
 

روایت تصویری زندگی شهید «محمد علی خدابخشی»

از دیگر فعالیت های شهید خدابخشی ماموریت‌های حفاظت از امام خمینی (ره) در بیمارستان قلب تهران و حضرت آیت الله منتظری در قم بود.

روایت تصویری زندگی شهید «محمد علی خدابخشی»

رشادت ها و جوانمردی های شهید خدابخشی تنها به حضورش در جبهه و ماموریت‌هایش ختم نمی‌شود، وی رسالت بزرگ انبیاء را نیز برعهده گرفت و به استخدام آموزش و پرورش درآمد، هدفش تربیت نسلی بود که استقلال، آزادی و ایثار را با یادگیری مکتب حسینی درک کنند و بیاموزند.
 

روایت تصویری زندگی شهید «محمد علی خدابخشی»

لازم به ذکر است که مدرسه دبستان و دبیرستان (دوره اول) دخترانه شهید محمد علی خدابخشی در شهرک شهدا قم و در بلوار پانزده خرداد،خیابان پانزده خرداد چهل و سوم به پاس یادآوری  رشادت ها و جوانمردی این شهید عزیز ساخته شد.

روایت تصویری زندگی شهید «محمد علی خدابخشی»


 
علاقه وی به امام خمینی (ره) بسیار زیاد بود، ایشان رهبری امام را قاطع‌ترین و بی نظیرترین می‌دانستند. زمانی که می‌خواست ازدواج کند می‌گفت: « باید همسرم را نزد امام ببرم و امام خطبه عقدم را بخوانند» وقتی به او گفتند مگر دیگران نیستند که بخوانند؟ جواب داد: «من همین قدر بگویم کلمه‌ای که امام ادا می‌کند همان کلمه‌ای است که از خود امام زمان (عج) می‌شنوم، چون ایشان نماینده امام زمان (عج) است»
 

روایت تصویری زندگی شهید «محمد علی خدابخشی»

در هفتم تیر ماه سال 1360 مصادف با انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی توسط امام خمینی (ره) خطبه عقد شهید خدابخشی خوانده شد. زمانی که خبر شهادت شهید بهشتی و 72 تن از انقلابی‌های کشومان را شنید این شهید بزرگوار مصمم به رفتن به جبهه شد و به هنگام رفتن گفت: وقتی که بهشتی از دنیا رفت دیگر زندگی برای ما جوان‌ها فایده ای ندارد.

سه روز از زمان عقدش نگذشته بود که به جبهه اعزام شد؛ شهید محمدعلی خدابخشی سرانجام هنگامی که مشغول تقسیم بندی افراد بود بر اثر ترکش خمپاره در منطقه دارخوین به فیض شهادت نائل آمد.
 

روایت تصویری زندگی شهید «محمد علی خدابخشی»

آن گونه که همسنگرانش روایت کرده‌اند، موقع شهادت می‌گوید: «بچه‌ها من رفتم خداحافظ، قم رفتید، سلام مرا به امام برسانید»

گفتنی است آرامگاه این شهید بزرگوار در جوار مزار شهدای هفتم تیر در گلزار شهدای شیخان قم قرار دارد.

سلامی بدهیم به روح پرفتوح شهدا با قرائت زیارت نامه شهدا:

اَلسَّلامُ عَلی رَسوُلِ اللّهِ اَلسَّلامُ عَلی نَبِی اللّهِ اَلسَّلامُ عَلی مُحَمَّدِ بْنِ عَبْدِاللّهِ؛ اَلسَّلامُ عَلی اَهْلِ بَیْتِهِ الطّاهِرین اَلسَّلامُ عَلَیْکُمْ اَیُّهَا الشُّهَدآءُ الْمُؤْمِنُونَ؛ اَلسَّلامُ عَلَیْکُمْ یا اَهْلَ بَیْتِ الاْیمانِ وَ التَّوْحیدِ اَلسَّلامُ عَلَیْکُمْ یا اَنْصارَ دینِ اللّهِ وَ اَنْصارَ رَسُولِهِ عَلَیْهِ وَ الِهِ السَّلامُ سَلامٌ عَلَیْکُمْ بِما صَبَرْتُمْ فَنِعْمَ عُقْبَی الدّارِ اَشْهَدُ اَنَّ اللّهَ اخْتارَکُمْ لِدینِهِ وَ اصْطَفاکُمْ لِرَسُولِهِ؛ وَاَشْهَدُ اَنَّکُمْ قَدْ جاهَدْتُمْ فِی اللّهِ حَقَّ جِهادِهِ وَ ذَبَبْتُمْ عَنْ دینِ اللّهِ وَ عَنْ نَبِیِّهِ؛ وَ جُدْتُمْ بِاَنْفُسِکُمْ دُونَهُ وَاَشْهَدُ اَنَّکُم قُتِلْتُمْ عَلی مِنْهاجِ رَسُولِ اللّهِ؛ فَجَزاکُمُ اللّهُ عَنْ نَبِیِّهِ وَعَنِ الاِْسْلامِ وَ اَهْلِهِ اَفْضَلَ الْجَزآءِ وَ عَرَّفَنا وُجُوهَکُمْ فی مَحَلِّ رِضْوانِهِ وَ مَوْضِعِ اِکْرامِهِ مَعَ النَّبِیّینَ وَ الصِّدّیقینَ وَ الشُّهَدآءِ وَ الصّالِحینَ وَ حَسُنَ اُولَّئِکَ رَفیقاً اَشْهَدُ اَنَّکُمْ حِزْبُ اللّهِ وَاَنَّ مَنْ حارَبَکُمْ فَقَدْ حارَبَ اللّهَ وَ اَنَّکُمْ لَمِنَ الْمُقَرَّبینَ الْفائِزینَ الَّذینَ هُمْ اَحْیآءٌ عِنْدَ رَبِّهِمْ یُرْزَقُونَ فَعَلی مَنْ قَتَلَکُمْ لَعْنَةُ اللّهِ وَ الْمَلاَّئِکَةِ و َالنّاسِ اَجْمَعینَ اَتَیْتُکُمْ یا اَهْلَ التَّوْحیدِ زائِراً وَبِحَقِّکُمْ عارِفاً وِبِزِیارَتِکُمْ اِلَی اللّهِ مُتَقَرِّباً وَ بِما سَبَقَ مِنْ شَریفِ الاْعْمالِ وَ مَرْضِی الاْفْعالِ عالِماً فَعَلَیْکُمْ سَلامُ اللّهِ وَ رَحْمَتُهُ وَ بَرَکاتُهُ وَ عَلی مَنْ قَتَلَکُمْ لَعْنَةُ اللّهِ وَ غَضَبُهُ وَ سَخَطُهُ اَللّهُمَّ انْفَعْنی بِزِیارَتِهِمْ وَ ثَبِّتْنی عَلی قَصْدِهِمْ وَ تَوَفَّنی عَلی ما تَوَفَّیْتَهُمْ عَلَیْهِ وَ اجْمَعْ بَیْنی وَ بَیْنَهُم فی مُسْتَقَرِّ دارِ رَحْمَتِکَ اَشْهَدُ اَنَّکُمْ لَنا فَرَطٌ وَ نَحْنُ بِکُمْ لاحِقُونَ

سلام بر رسول خدا سلام بر پیامبر خدا سلام بر محمد بن عبداللّه سلام بر خاندان پاکش سلام بر شما ای شهیدان با ایمان سلام بر شما ای خاندان ایمان و توحید سلام بر شما ای یاران دین خدا و یاران رسول خدا - که بر او و آلش سلام باد - سلام بر شما بدان شکیبائی که کردید پس چه خوب است خانه سرانجام شما گواهی دهم که براستی خداوند شما را برای دین خود انتخاب فرمود و برگزیدتان برای رسول خود و گواهی دهم که شما در راه خدا جهاد کردید آن طور که باید و دفاع کردید از دین خدا و از پیغمبر خدا و جانبازی کردید در رکاب رسول خدا و گواهی دهم که شما بر همان راه رسول خدا کشته شدید پس خدای تان پاداش دهد از جانب پیامبرش و از دین اسلام و مسلمانان بهترین پاداش و بشناساند به ما صورت های شما را در جایگاه رضوان خود و موضع اکرامش همراه با پیمبران و راستگویان و شهیدان و صالحان و چه نیکو رفیقانی هستند آن ها گواهی دهم که شمائید حزب خدا و هر که با شما بجنگد مسلماً با خدا جنگ کرده و براستی شما از مقربان و رستگارانید که در پیشگاه پروردگارشان زنده اند و روزی می خورند پس لعنت خدا و فرشتگان و همه مردم بر آن که شما را کُشت آمده ام به نزد شما برای زیارت ای اهل توحید و به حق شما عارفم و بوسیله زیارت شما بسوی خدا تقرب جویم و بدان چه گذشته از اعمال شریف و کارهای پسندیده دانایم پس بر شما باد سلام خدا و رحمت و برکاتش و لعنت خدا و خشم غضبش بر آن کس که شما را کُشت خدایا سود ده مرا به زیارت شان و بر آن نیتی که آن ها داشتند مرا هم ثابت بدار و بمیرانم بر آن چه ایشان را بر آن میراندی و گرد آور میان من و ایشان در جایگاه خانه رحمتت گواهی دهم که شما بر ما سبقت گرفتید.


 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha