کد خبر 165718
۱۴ فروردین ۱۴۰۲ - ۲۳:۴۰

آقطی سیاه یا الدربری؛ درمان سرماخوردگی تا آکنه

آقطی سیاه یا الدربری؛ درمان سرماخوردگی تا آکنه

بومیان آمریکا و گیاه‌ پزشکان اروپایی مدت‌ هاست که از الدربری برای فواید سلامتی متنوع آن استفاده می‌ کنند. این فواید شامل تقویت سیستم ایمنی در راستای کمک به بدن برای مقابله با سرماخوردگی، آنفلوانزا و سایر عفونت های تنفسی است...

به گزارش گروه سلامت حیات؛ بومیان آمریکا و گیاه‌ پزشکان اروپایی مدت‌ هاست که از الدربری برای فواید سلامتی متنوع آن استفاده می‌ کنند. این فواید شامل تقویت سیستم ایمنی در راستای کمک به بدن برای مقابله با سرماخوردگی، آنفلوانزا و سایر عفونت های تنفسی است... 

 

 آقطی سیاه، آقطی اروپایی یا الدربری با نام علمی Sambucus nigra که در مناطقی از ایران انگور کولی نیز نامیده می شود، معمولا در کنار جاده ‌ها، حاشیه جنگل‌ ها و در نواحی مرطوب و سایه‌ دار می‌ روید. گفتنی است که صدها سال است این گیاه منحصر به فرد توسط مردم ساکن در سراسر دنیا به صورت محلی برای مقاصد درمانی مختلف استفاده می شود. الدربری حاوی ترکیبات آنتی اکسیدانی است و از همین رو اعتقاد بر این است که می تواند در مبارزه با سرماخوردگی، بهبود علائم مرتبط با آن و همچنین تقویت سیستم ایمنی مفید واقع شود.

 

الدربری چیست؟

الدربری میوه درخت Sambucus است. رایج ترین نوع آن نیز Sambucus nigra محسوب می شود. این درخت دارای خوشه‌ هایی از گل های سفید یا کرم رنگ و همچنین دسته‌ هایی از میوه های کوچک آبی یا سیاه است.

 

 

بومیان آمریکا و گیاه‌ پزشکان اروپایی مدت‌ هاست که از الدربری برای فواید سلامتی متنوع آن استفاده می‌ کنند. این فواید شامل تقویت سیستم ایمنی در راستای کمک به بدن برای مقابله با سرماخوردگی، آنفلوانزا و سایر عفونت های تنفسی است. امروزه اشکال مختلف این گیاه را می توان از عطاری های سراسر کشور تهیه کرد. 

 

در ادامه نگاه دقیق و علمی تری به خصوصیات ویژه این گیاه برای کمک به حفظ سلامت انسان خواهیم داشت. لازم به ذکر است که نکات مورد بحث با استناد به مقالات معتبر منتشر شده توسط انتشارات جان وایلی و پسران جمع آوری شده اند:

 

مبارزه با سرماخوردگی و آنفلوانزا

الدربری می تواند به درمان سرماخوردگی و آنفلوانزا کمک کند، هرچند مطالعات انجام شده در این زمینه محدود هستند. برای مثال یک بررسی سیستماتیک مربوط به سال 2010 نشان داد که این گیاه ممکن است اثرات آنتی اکسیدانی و ضد ویروسی داشته باشد.

 

در مطالعه ای دیگر 60 نفر با علائم شبه آنفلوانزا 15 میلی لیتر شربت الدربری را به صورت چهار بار در روز مصرف کردند. علائم آنها 4 روز پیش از افرادی که دارونما مصرف کرده بودند بهبود یافت.

 

در پژوهشی معتبر 32 نفر با علائم آنفلوانزا به مدت 2 روز و هر روز 4 مرتبه از قرص های مکیدنی حاوی 175 میلی گرم عصاره الدربری استفاده کردند. پس از 24 ساعت، شرکت کنندگان مطالعه بهبود علائمی نظیر تب، سردرد، دردهای عضلانی و احتقان بینی را گزارش دادند.

 

درمان آکنه

میوه الدربری حاوی سطوح بالایی از فلاونوئیدها است. به این معنی که ممکن است خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی داشته باشد. این ترکیبات به محافظت از سلول های سالم در برابر رادیکال های آزاد مضری که در مشکلات پوستی نقش دارند، کمک می کنند.

 

انجمن تغذیه آمریکا (ANA) توصیه می کند که استفاده از محصولات شستشوی صورت حاوی الدربری می تواند به مبارزه با آکنه به دلیل اثرات ضد عفونی کننده آن کمک کند.

برچسب‌ها