کد خبر 210543
۴ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۲:۳۳

سازمان دامپزشکی کشور در آستانه تاسوعا و عاشورا هشدار داد؛

ضرورت پرهیز جدی از کشتار دام در سطح شهر

ضرورت پرهیز جدی از کشتار دام در سطح شهر

سازمان دامپزشکی کشور به منظور تامین بهداشت عمومی و پیشگیری از بروز و شیوع بیماری‌های مشترک بین انسان و دام، بر رعایت نکات بهداشتی و لزوم پرهیز جدی از کشتار دام در سطح شهر، معابر عمومی، منازل و در مسیر حرکت هیات‌ها و دسته‌های عزاداری به مناسبت تاسوعا و عاشوریای حسینی هشدار داد.

به گزارش گروه اقتصادی حیات، به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، با توجه به فرا رسیدن ایام تاسوعا و عاشورای حسینی و اجرای سنت ذبح دام به منظور طبخ نذورات توسط هیات‌های عزاداری در تکایا، مساجد و مراکز طبخ غذا، سازمان دامپزشکی کشور به‌منظور تامین بهداشت عمومی و پیشگیری از بروز و شیوع بیماری‌های خطرناک و مشترک میان انسان و دام از قبیل تب کریمه کنگو، بروسلوز، شاربن و غیره، رعایت توصیه‌های‌ بهداشتی زیر ضروری است:

- از خرید و کشتار دام‌های تب‌دار و بیمار به‌جد اجتناب شود.

- دام نذری از میادین عرضه دام که تحت نظارت سازمان دامپزشکی است، خریداری شود.

- از خرید دام دارای ظاهر نامناسب و علائمی از قبیل لنگش، قرمزی چشم و ریزش ترشحات از چشم و بینی، خودداری شود.

- برای جلوگیری از بروز و شیوع بیماری‌های مشترک میان انسان و دام و آلودگی‌های محیط زیست، از کشتار دام در محل‌های عزاداری، معابر عمومی، منازل و در مقابل دسته‌های عزاداری به‌جد خودداری شود.

- لازم است در همه مراحل خریداری دام، ذبح دام، جدا کردن آلایش (جگر سفید و سیاه، قلب و کلیه‌ها) و قطعه قطعه کردن گوشت، از دستکش استفاده شود.

- ضروری است لاشه دام ذبح شده پیش از قطعه‌بندی، برای حذف عوامل بیماری‌زا، به مدت ۲۴ ساعت و آلایش آن (دل، جگر، قلوه و غیره) به مدت ۴۸ ساعت در دمای صفر تا چهار درجه یخچال نگهداری و سپس نسبت به قطعه‌قطعه کردن و مصرف آن‌ها اقدام شود.

- در صورت خریداری گوشت نذری از قصابی‌ها، به قصابی‌های مجاز مراجعه و به وجود مهر دامپزشکی و برچسب مشخصات گوشت مانند تاریخ مصرف و غیره بر روی لاشه توجه شود.

- لاشه‌ای که فاقد این مشخصات باشد، از کشتار غیرمجاز تهیه شده است و پیگرد قانونی دارد.

- هنگام ذبح دام لازم است از وسایل حفاظت فردی مانند دستکش، عینک، چکمه و لباس مناسب استفاده شود.

- از مصرف گوشت، جگر و دیگر احشای خوراکی دام به صورت خام و نیمه پخته به‌جد خودداری شود.

- افرادی که اقدام به خرد کردن و قطعه‌بندی لاشه دام قربانی می‌کنند ضمن استفاده از دستکش، از خوردن، آشامیدن، کشیدن سیگار و غیره به‌جد خودداری کنند.

- در صورت وجود هرگونه زخم یا خراش در سطح پوست، به هیچ وجه به دام زنده و لاشه آن دست زده نشود.

- کشتارگاه‌های کشور در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی فعال هستند و هیات‌های مذهبی، خیرین و شهروندان به‌منظور رعایت شرایط بهداشتی دام خود را از میادین و مکان‌های مجاز عرضه دام زنده تحت نظارت دامپزشکی تهیه و با توجه به کنترل و بررسی دام قبل، حین و پس از کشتار آن را در کشتارگاه قربانی کرده و از کشتار در اماکن عمومی به‌جد خودداری کنند.

- همه خدمات در کشتارگاه‌ها به صورت رایگان است، همچنین سامانه ارتباطات مردمی ۱۵۱۲ دامپزشکی پاسخگوی سوالات مردم در سطح کشور است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha