عرضه انواع نوشابه، آدامس، سوسیس و کالباس در مدارس ممنوع است

کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره ممنوعیت عرضه 12 قلم ماده غذایی در بوفه مدارس گفت: عرضه آبمیوه های تهیه شده از آب، قند و اسانس میوه ، سوسیس و کالباس، فلافل، نوشابههای گازدار به جز ماءالشعیر و آدامس در بوفه مدارس ممنوع است. به گزارش حیات ، "فروزان صالحی" افزود: همچنین انواع پفک، انواع یخمک، سالاد الویه، چیپس، انواع لواشک، آلو و آلوچه فاقد شرایط بهداشتی، آبنباتهایی که به سطح دندان میچسبند ، فلافل و بستنییخی از دیگر موادغذایی غیرمجاز به شمار می روند که نباید در مدارس عرضه شوند. وی درباره مواد خوراکی قابل عرضه در پایگاه تغذیه سالم مدارس گفت: مدارس می توانند انواع خوراکیهای بستهبندی شده دارای پروانه ساخت از وزارت بهداشت ، علامت استاندارد، نام و نشانی کارخانه ، تاریخ تولید و انقضای معتبر، مشخصات ترکیبات تشکیلدهنده ، پوشش سالم و تمیز را در بوفه های خود عرضه کنند. کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، خشکبار ، خرما ، انواع میوه خشک ، انواع مغزها (گردو ، بادام ، بادام زمینی ، فندق ، بادامهندی ، پسته) ، کشمش ، نخودچی ، آجیل ، آجیل سویا ، توتخشک و انجیرخشک، انواع ماست و کشک ، انواع شیر ، پنیر ، بستنی های پاستوریزه یا استریلیزه (بجز بستنی یخی) را از مواد سالم خوراکی نام برد. صالحی افزود: انواع میوه سالم ، شسته شده و ضدعفونی شده دربستهبندی، دوغ بدون گاز و انواع آبمیوه طبیعی (استریلیزه یا پاستوریزه) ، ماءالشعیر ، آبمعدنی، انواع بیسکویت ، کیک و کلوچه را نیز می توان در مدارس عرضه کرد. وی گفت: همچنین لقمه های سالم شامل نان و پنیر و گردو، نان و تخممرغ، نان و پنیر و خیار ، نان و پنیر و گوجهفرنگی و نان و کره و عسل می تواند در مدارس عرضه شود اما خیار و گوجهفرنگی باید شسته و ضدعفونی شده باشد . صالحی به بوفه داران مدارس توصیه کرد به جای نان های سفید از انواع نان های سبوسدار و غنی شده استفاده کنند. وی افزود: بوفه داران مدارس می توانند غذاهای پخته مانند انواع آش و سوپ ، لوبیا ، عدس ، حلیم ، شلهزرد ، فرنی و سمنو را به شرط داشتن تمام شرایط بهداشتی از جمله داشتن آشپزخانه بهداشتی، ارایه موادغذایی در ظروف یکبار مصرف ، پخت روزانه ، نظارت انجمن اولیا و مربیان بر پخت و توزیع آنها و پخت در شرایط بهداشتی عرضه کنند. کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در مورد غذاهایی که از مراکز پخت تهیه میشوند، گفت: وضعیت بهداشتی مرکز پخت و شرایط حمل ونقل غذا باید مطابق با آییننامه مرتبط با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی باشد . صالحی تاکید کرد در مورد این غذاها باید توجه داشت که میزان نمک مصرفی در غذا زیاد نباشد، روغن بکار رفته با اسیدچرب ترانس کمتر از 10 درصد باشد و موادغذایی و نوع غذا براساس مقدار نیاز دانشآموزان به انرژی و پروتئین براساس سن در نظر گرفته شود . وی یادآور شد مدارس باید فهرست موادغذایی را که قابل عرضه در پایگاه تغذیه سالم است و نیز مواد غذایی که عرضه آن در پایگاه سالم غیرمجاز است در محل مناسب و در معرض دید دانشآموزان و کارکنان مدارس نصب کنند. کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، خاطرنشان کرد بازرسان بهداشت محیط این وزارتخانه همانگونه که مغازه را بازرسی می کنند بر بوفه مدارس به عنوان یک مکان عرضه مواد غذایی، نظارت می کنند اما این نظارت ها، تصادفی است. صالحی افزود: بازرسان وزارت بهداشت چنانچه تخلفی را در مدرسه ای مشاهده کنند، تذکر می دهند اما به دلیل کمبود نیرو نمی توان تمام بوفه مدارس را بازرسی کرد.
پایان پیام