کد خبر 309038
۱۵ مهر ۱۴۰۵ - ۱۵:۳۰

کولیوند: ۱۴۹ هزار واحد غیرنظامی هدف پرتابه‌های دشمن بود

کولیوند: ۱۴۹ هزار واحد غیرنظامی هدف پرتابه‌های دشمن بود

رئیس جمعیت هلال‌احمر گفت: حدود ۱۴۹ هزار واحد غیرنظامی مورد هدف قرار گرفتند و آسیب دیدند که از این تعداد، حدود ۱۲۳ هزار واحد مسکونی بود.

به گزارش حیات به نقل از فارس، پیرحسین کولیوند، رئیس جمعیت هلال احمر، امروز ۱۵ مهرماه ۱۴۰۵ در مراسم امضای تفاهم‌نامه مشترک بین هلال‌احمر و سازمان بسیج مستضعفین که با حضور حجت‌الاسلام ‌والمسلمین حسین طائب رئیس سازمان بسیج مستضعفین سپاه پاسداران برگزارشد، با اشاره به اقدامات این جمعیت در جریان جنگ رمضان و حوادث پس از آن گفت: کاری را که در جنگ رمضان انجام دادیم، «خط مقدم» نام‌گذاری کردیم. در یکی دو سال گذشته، زمانی که تهدیدات رژیم صهیونیستی را احساس کردیم، یک SOP و برنامه عملیاتی برای خودمان آماده کردیم و آن را به‌صورت عملیاتی تمرین کردیم.وی ادامه داد: اعزام نیرو به لبنان و حضور در جنگ لبنان، حادثه بندر شهید رجایی و سپس جنگ ۱۲ روزه، از جمله مراحل این تمرین‌ها بود. پس از هر مرحله نیز آسیب‌شناسی انجام دادیم و با کمک همکارانمان در جمعیت، درس‌آموخته‌های هر حادثه را برای پیشگیری و آمادگی در شرایط جدید به برنامه‌های عملیاتی تبدیل کردیم.
اعلام آماده‌باش پیش از آغاز حملات
رئیس جمعیت هلال احمر گفت: جمعه‌شب، حدود ساعت ۹، از طریق فضای مجازی متوجه شدم که شرایط عادی نیست و احتمال وقوع یک تهدید وجود دارد. از سازمان هواپیمایی کشوری درباره شرایط سؤال کردم و اعلام کردند مشکلی وجود ندارد. با یکی از همکارانمان در ترکیه نیز برای تهیه بلیت هماهنگ کردم که حدود نیم ساعت بعد اعلام کرد پروازها بسته شده است.وی افزود: همان شب پنج درخواست را از همکارانم مطرح کردم. با توجه به شرایطی که از دی‌ماه پشت سر گذاشته بودیم و همچنین همزمانی با ماه رمضان، بچه‌ها بلافاصله در حالت آماده‌باش قرار گرفتند و در مراکز خود مستقر شدند.
کولیوند ادامه داد: مرکز فرماندهی عملیاتی اصلی ما در همین مجموعه مستقر شد. مرکز رصد و تحلیل داده‌های هوشمند نیز در همین‌جا فعال بود و نیروهای ما در استان‌ها، معاونت‌ها و بخش‌های مختلف مستقر شدند. متأسفانه صبح شنبه شاهد آن اتفاق ناگوار بودیم و حملات آغاز شد.مدیریت یکپارچه بحران در سراسر کشوروی با اشاره به ابعاد حملات اظهار کرد: در جریان جنگ رمضان، کشور با یک هزار و ۳۳۸ مورد حمله مواجه شد که بیشترین اصابت‌ها در تهران، اصفهان و خوزستان بود. با وجود این شرایط، مدیریت همزمان و یکپارچه بحران را در تمام استان‌های کشور دنبال کردیم.کولیوند گفت: فرماندهی میدان از پیش مشخص شده بود و برای خودمان رده‌های مختلف فرماندهی تعریف کرده بودیم. هر فرد بر اساس مسئولیت خود وظیفه‌اش را انجام می‌داد. انصافاً همه همکاران، از حاج میثم گرفته تا خانم‌ها و سایر دوستان، نقش‌آفرینی کردند. دفتر نمایندگی ولی‌فقیه نیز به‌صورت ۲۴ ساعته در همین اتاق حضور داشت و کمک می‌کرد. هیچ‌کس در این شرایط کم نگذاشت.
وی افزود: بر اساس بیانیه گام دوم، ناوگان جمعیت را نیز تا حدودی به‌روز کرده بودیم. همچنین با تلاش همکاران، انبارها را تجهیز و ذخایر را تکمیل کردیم. در جنگ ۱۲ روزه، دست‌کم پنج استان را داشتیم که تجهیزات و امکاناتشان را مصرف کرده بودند، اما مجدداً تجهیزات را به‌روز کردیم.نجات ۷۲۵۰ نفر از زیر آوارکولیوند با اشاره به عملکرد نیروهای امدادی در جریان جنگ گفت: آن‌قدر آماده شده بودیم که در جنگ رمضان، برای حدود ۶ هزار مأموریت، زمان رسیدن به صحنه حادثه را به کمتر از چهار دقیقه رساندیم. در این عملیات‌ها توانستیم ۷ هزار و ۲۵۰ نفر را زنده از زیر آوار نجات دهیم.وی ادامه داد: حدود ۱۰ هزار نفر نیز در محل حادثه درمان شدند. تیم‌های جست‌وجو و نجات، تجهیزات تخصصی و سگ‌های زنده‌یاب نیز حدود یک هزار و ۷۰۰ مأموریت موفق داشتند و در موارد متعددی افراد زنده را از زیر آوار خارج کردند.وی افزود: این اقدامات بازتاب بین‌المللی خوبی داشت. نام این عملیات را «چون سرو ایستاده‌ایم» گذاشتیم؛ چراکه نجات ۷ هزار و ۲۵۰ نفر از زیر آوار، جلوه‌ای از ایستادگی و تلاش نیروهای امدادی بود.
امدادگران در میان سوگ و عملیات
کولیوند با اشاره به شرایط روحی امدادگران تاکید کرد: نیروهای ما در صحنه‌ها با وجود مشاهده پیکر شهدا و شرایط بسیار سخت، کار خود را متوقف نکردند. گاهی بچه‌ها هنگام عملیات گریه می‌کردند و همزمان به تفحص پیکر شهدا یا نجات افراد زنده از زیر آوار می‌پرداختند.وی گفت: ما عزادار و داغدار بودیم، اما اجازه ندادیم این شرایط ما را از انجام مأموریت بازدارد. نیروهای جوان ما با وجود همه سختی‌ها، شجاعانه پای کار ایستادند و کم نیاوردند. به همین دلیل نام عملیات را «چون سرو ایستاده‌ایم» انتخاب کردیم.
پاسخگویی به ۷ میلیون تماس
رئیس جمعیت هلال احمر در ادامه به عملکرد سامانه‌های ارتباطی اشاره کرد و گفت: چابکی عملیاتی ما بسیار خوب بود و زمان حضور در صحنه را به کمتر از چهار دقیقه رساندیم. در این ایام توانستیم به حدود ۷ میلیون تماس پاسخ دهیم.
وی افزود: در حوزه ارتباطات، از ربات‌های هوشمند و سامانه‌های یکپارچه استفاده کردیم. سامانه‌های رصد هوشمند، داده‌کاوی و مدیریت کلان اطلاعات عملیات نیز در همین مرکز فعال بود. حتی در جریان عملیات، برخی نرم‌افزارهای مورد نیاز را تولید و در اختیار نیروها قرار می‌دادیم.
آسیب به مراکز غیرنظامی و درمانی
کولیوند با اشاره به خسارات واردشده در جریان حملات گفت: حدود ۱۴۹ هزار واحد غیرنظامی مورد هدف قرار گرفتند و آسیب دیدند که از این تعداد، حدود ۱۲۳ هزار واحد مسکونی بود. همچنین حدود ۲۴ هزار واحد تجاری، ۳۵۰ واحد درمانی شامل بیمارستان‌ها، مراکز بهداشت و داروخانه‌ها، ۳۲ دانشگاه و ۹۹۳ مرکز آموزشی و پژوهشی نیز آسیب دیدند.وی افزود: ۵۶ مرکز امدادی و خدماتی و همچنین سه فروند بالگرد و آمبولانس و تجهیزات لجستیکی نیز مستقیماً مورد حمله قرار گرفتند. برخی از آمبولانس‌های ما به‌گونه‌ای آسیب دیدند که پس از حمله، تنها بقایای آن‌ها باقی مانده بود.
پیگیری بین‌المللی موارد نقض حقوق بشردوستانه
رئیس جمعیت هلال احمر گفت: این موارد را به‌عنوان نقض حقوق بشردوستانه پیگیری کردیم. تلاش شد گزارش این موارد به‌صورت روزانه در اختیار رئیس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ، نهادهای حقوق بشری سازمان ملل و ۱۹ نهاد بین‌المللی قرار گیرد.وی ادامه داد: در قالب گزارش، مکاتبه و پیگیری حقوقی، اقدامات متعددی انجام دادیم. به‌عنوان رئیس کمیته ملی حقوق بشردوستانه کشور، ۱۱ بیانیه صادر و ۳۵ مکاتبه تا پایان جنگ رمضان انجام شد. حتی پس از جنگ نیز این پیگیری‌ها ادامه پیدا کرد.کولیوند افزود: در موضوع تحریم‌های هوایی نیز بیانیه‌ای صادر کردیم و خواستار اقدام نهادهای بین‌المللی شدیم.
تسهیل دریافت کمک‌های بشردوستانه
وی با بیان اینکه جمعیت هلال احمر از هیچ کشوری درخواست کمک نکرد، اظهار کرد: از هیچ کشوری درخواست کمک نکردیم، اما هر کشوری که تمایل داشت کمک کند، برای دریافت و انتقال کمک‌ها تسهیلگری کردیم و کمک‌های بشردوستانه را دریافت کردیم.وی افزود: پیام‌های متعددی از همتایانمان در کشورهای مختلف درباره محکومیت حملات و ابراز همدردی دریافت کردیم و این پیام‌ها را به‌عنوان اسناد و مستندات در اختیار مراجع مربوط قرار دادیم.
روایتگری بین‌المللی از حوادث جنگ
کولیوند با اشاره به تأکیدات رهبر شهید بر اهمیت روایتگری گفت: یک مدیریت راهبردی برای ارتباطات و روایتگری بین‌المللی شکل دادیم. تأکید شده بود که در حوزه روایتگری کوتاه نیاییم و موضوعات را پیگیری کنیم تا بازتاب بین‌المللی و اثرگذاری بر افکار عمومی شکل بگیرد.وی ادامه داد: در همین راستا، حقوقدانان کشور را نیز دعوت کردیم تا اگر موضوعی از قلم افتاده است، به ما کمک کنند. جلسات متعددی در همین مرکز برگزار شد و خوشبختانه نظرات حقوقی ارائه‌شده نیز در مسیر اقدامات ما مؤثر بود.
بازدید مسئولان بین‌المللی از ایران
رئیس جمعیت هلال احمر گفت: با همکاری وزارت امور خارجه، معاون رئیس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ و برخی مسئولان این نهاد به ایران آمدند. زمانی که گزارش خسارت‌ها و موارد نقض حقوق بشردوستانه را ارائه کردیم، واکنش آنها نسبت به ابعاد حوادث قابل توجه بود.وی افزود: یکی از مسئولان کمیته بین‌المللی صلیب سرخ پس از مشاهده گزارش‌ها اعلام کرد که تصور می‌کردند آمریکا ظرف چهار روز کار ایران را تمام می‌کند، اما مردم ایران معادلات را تغییر دادند. او تأکید کرد که اقدامات و خدمات جمعیت هلال احمر باید با تمام توان ادامه پیدا کند.
تأکید بر حمایت از مراکز درمانی
کولیوند ادامه داد: در جلسات بین‌المللی، درباره حملات به مراکز درمانی نیز توضیح دادیم. تأکید کردیم که مراکز درمانی باید از حمایت‌های حقوق بین‌المللی برخوردار باشند، اما این حمایت نباید به معنای بی‌تفاوتی در برابر حمله به این مراکز تلقی شود.
وی گفت: تصاویر و فیلم‌های شهدای کودک را که همکاران روابط عمومی با زیرنویس انگلیسی آماده کرده بودند، برای مسئولان بین‌المللی به نمایش گذاشتیم و درباره وضعیت قربانیان غیرنظامی توضیح دادیم.
پیگیری برای بازگشایی مراکز درمانی و رفع موانع امدادی
کولیوند بیان کرد: در این روند، ۱۲ مصوبه نیز به تصویب رسید و جمعیت هلال احمر ایران به‌عنوان یکی از جمعیت‌های ملی برتر دنیا مورد توجه قرار گرفت. همچنین مقرر شد موضوعات مرتبط با نقض حقوق بشردوستانه و بازگشایی بیمارستان‌ها با همکاری نهادهای بین‌المللی پیگیری شود.وی افزود: محموله مواد امدادی ما که در کشتی توسکا قرار داشت نیز آزاد شد و پیگیری‌هایی برای آزادی تعدادی از خدمه انجام گرفت.
توسعه همکاری‌های بین‌المللی
رئیس جمعیت هلال احمر گفت: در ادامه این اقدامات، همکاری‌های بین‌المللی نیز گسترش یافت. دانشگاه سوئیس پیشنهاد همکاری و انعقاد تفاهم‌نامه سه‌جانبه را مطرح کرد. همچنین تلاش شد برای تسهیل امور مالی و کاهش مشکلات ناشی از تحریم‌ها، سازوکارهایی در کشورهای دیگر ایجاد شود.
وی افزود: کشورهای آلمان، ایتالیا و انگلستان نیز برای همکاری در زمینه تأمین تجهیزات و کاهش موانع ناشی از تحریم‌ها اعلام آمادگی کردند.کولیوند ادامه داد: یکی از پیشنهادها این بود که یادواره جان‌باختگان امدادگر در جنگ‌ها با همکاری ایتالیا برگزار شود. این موضوع در راستای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و همچنین پاسداشت شهدای امدادگر دنبال خواهد شد.
ارائه خدمات روانی و افزایش تاب‌آوری مردم
وی با اشاره به استفاده مجدد از ظرفیت سامانه ۴۰۳۰ بیان کرد: تجربه‌ای که در دوران کرونا از سامانه ۴۰۳۰ داشتیم، در حوادث بعدی از جمله جنگ ۱۲ روزه و حضور در لبنان مورد استفاده قرار گرفت. در جنگ رمضان نیز این ظرفیت را فعال کردیم.کولیوند افزود: دو هزار و ۳۸۸ متخصص در این طرح مشارکت کردند و حدود ۲۰۵ هزار تماس دریافت شد. مدت برخی تماس‌ها از ۱۵ دقیقه تا ۶۵ و حتی ۷۰ دقیقه بود و در مجموع نزدیک به یک میلیون دقیقه مشاوره برای افزایش تاب‌آوری روانی مردم ارائه شد.وی گفت: این خدمات تأثیر قابل توجهی در افزایش تاب‌آوری و رضایت مردم داشت. یکی از دغدغه‌های اصلی ما نیز از ابتدا این بود که مردم خدمات هلال احمر را لمس کنند و احساس کنند که در کنار آنها هستیم.
حضور تیم‌های حمایت روانی و اجتماعی در مناطق آسیب‌دیده
رئیس جمعیت هلال احمر با اشاره به فعالیت تیم‌های حمایت روانی و اجتماعی موسوم به «سحر» گفت: این تیم‌ها در مناطق حادثه‌دیده حضور پیدا کردند و در کنار بازماندگان قرار گرفتند.
وی افزود: در برخی مناطق، بازماندگان به دلیل فشارهای روحی و از دست دادن اعضای خانواده، واکنش‌های تندی داشتند. البته بخش عمده مردم از خدمات امدادگران تشکر و حمایت کردند، اما در مواردی نیز شاهد ناراحتی و پرخاشگری بودیم که طبیعی بود و تلاش کردیم با گفت‌وگو و حل مشکلات، شرایط را مدیریت کنیم.
آموزش امداد و نجات برای میلیون‌ها نفر
کولیوند در ادامه بیان کرد: معاونت آموزش جمعیت در فضای مجازی حدود ۸ میلیون مخاطب را تحت آموزش قرار داد. همچنین نیروهای ما در مناطق مختلف، زیر چادرها و در محل‌های تجمع، آموزش‌های امدادی را به مردم و جوانان ارائه کردند.
وی افزود: برای بسیجیان و گروه‌های مختلف، محتوای آموزشی آماده کردیم و از رسانه، پلتفرم‌های داخلی و آموزش چهره‌به‌چهره برای افزایش آگاهی عمومی استفاده شد. هر ظرفیتی که در اختیار داشتیم، برای آموزش و ارتقای آمادگی مردم به کار گرفتیم.
نقش خیرین در پشتیبانی از عملیات امدادی
رئیس جمعیت هلال احمر در بخش دیگری از سخنان خود با قدردانی از خیرین گفت: خیرین در این حوادث تمام‌قد پای کار بودند. آنها را به مناطق حادثه‌دیده دعوت کردیم و برخی از آنها شخصاً در صحنه حضور یافتند و در تأمین منابع مالی، غذا و تجهیزات به ما کمک کردند.وی افزود: حتی اگر ایرانیان خارج از کشور قصد داشتند برای شهر و منطقه خود کمک ارسال کنند، در جمعیت هلال احمر برای تسهیل این روند اقدام کردیم. هر کمکی که دریافت می‌شد، تلاش کردیم گزارش دقیقی از محل هزینه‌کرد آن ارائه کنیم؛ یعنی مشخص کنیم این کمک در کجا هزینه شده و چه اثری داشته است.
توزیع ۷۰۰ تخت فرش میان آسیب‌دیدگان
کولیوند گفت: در ماه گذشته حدود ۷۰۰ تخته فرش را به مناطق آسیب‌دیده در بوشهر، هرمزگان، لرستان، اصفهان و همدان منتقل و میان خانواده‌های آسیب‌دیده توزیع کردیم.وی افزود: در شرایطی که ممکن است پس از گذشت مدتی توجه‌ها از خانواده‌های آسیب‌دیده دور شود، تلاش کردیم همچنان در کنار آنها باشیم. حتی نمایندگان برخی از خیرین و اهداکنندگان را نیز با خودمان به مناطق بردیم تا از نزدیک شاهد نحوه توزیع کمک‌ها باشند.
رئیس جمعیت هلال احمر در پایان بیان کرد: خیرین در حوزه دارو، تجهیزات و منابع مالی نقش بسیار مهمی ایفا کردند و مشارکت آنها در کنار اقدامات میدانی جمعیت هلال احمر بسیار مؤثر بود. از همه این عزیزان تشکر و قدردانی می‌کنم و امیدوارم این همکاری‌ها همچنان ادامه داشته باشد.
انتهای پیام//

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha