کد خبر 306818
۲۹ شهریور ۱۴۰۵ - ۰۹:۴۵

پویش «تو هم از ستاره‌ها بگو»؛ دعوت از نوجوانان و جوانان برای روایتگری از شهداء

پویش «تو هم از ستاره‌ها بگو»؛ دعوت از نوجوانان و جوانان برای روایتگری از شهداء

مسئول فرهنگی مؤسسه وارثون از اجرای پویش «تو هم از ستاره‌ها بگو؛ قصه شهیدت را روایت کن و جایزه ببر» همزمان با برنامه‌های هفته دفاع مقدس خبر داد و گفت: هدف این پویش، دعوت از نسل نوجوان و جوان به عرصه کنشگری و روایتگری فرهنگ ایثار، جهاد و شهادت است.

حجت‌الاسلام والمسلمین تواضع در این مراسم با اشاره به تأکید شهید سیدحسن نصرالله بر ضرورت انتقال پیام خون شهدا به نسل‌های آینده اظهار کرد: پس از شهادت رزمندگان، باید افرادی باشند که صدای خون شهدا را به امت، نسل حاضر و همه نسل‌ها تا روز قیامت برسانند.

وی افزود: در گذشته وقتی از «رزمنده راوی» سخن گفته می‌شد، تعداد محدودی از رزمندگان که در میدان جنگ حضور داشتند، امکان روایتگری داشتند و دیگران از روایت‌های آنان استفاده می‌کردند؛ اما امروز شرایط متفاوت است و در یک سال اخیر، مردم ایران در میدان دفاع از کشور، انقلاب و ارزش‌های خود حضور داشتند و می‌توان از ظرفیت عمومی مردم برای روایتگری استفاده کرد.

مسئول فرهنگی مؤسسه وارثون ادامه داد: در برنامه‌ریزی‌های هفته دفاع مقدس تلاش کردیم به‌ویژه نوجوانان و جوانان را به عرصه کنشگری و روایتگری وارد کنیم؛ چراکه علاوه بر ترویج فرهنگ ایثار، جهاد و شهادت، باید زمینه تحقق مطالبه رهبر انقلاب در بیانیه گام دوم انقلاب مبنی بر حضور و نقش‌آفرینی مردم در عرصه‌های مختلف فراهم شود.

وی با معرفی پویش «تو هم از ستاره‌ها بگو؛ قصه شهیدت را روایت کن و جایزه ببر» گفت: این پویش برای نسلی طراحی شده است که تاکنون بیشتر شنونده روایت‌های ما بوده است. در این طرح تلاش می‌کنیم نوجوانان و جوانان خودشان وارد میدان شوند، با خاطرات شهدا ارتباط برقرار کنند و روایت خود را ارائه دهند.

تواضع خاطرنشان کرد: شرکت‌کنندگان می‌توانند درباره شهدای دفاع مقدس، شهدای مدافع حرم و به‌ویژه شهدایی که در یک سال اخیر به شهادت رسیده‌اند، روایتگری کنند. همچنین روایت شهدای دفاع مقدس اول، دوم و سوم نیز در این پویش مورد توجه قرار گرفته است.

وی درباره سازوکار اجرای این طرح توضیح داد: پلتفرمی با عنوان «ایران پرستاره» طراحی شده که یکی از بخش‌های آن به پویش «تو هم از ستاره‌ها بگو» اختصاص دارد. شرکت‌کنندگان پس از ورود به سامانه و ثبت نام و شماره تلفن همراه، وارد یک بازی‌واره می‌شوند و از طریق آن می‌توانند در فرآیند روایتگری مشارکت کنند.

مسئول فرهنگی مؤسسه وارثون تأکید کرد: در این پویش تمرکز اصلی بر ایجاد فرصت برای کنشگری و روایتگری نوجوانان است و در مرحله نخست، صحت و سقم روایت‌ها یا مسائل فنی روایتگری، ملاک اصلی شرکت در پویش نیست؛ هدف این است که نوجوان وارد میدان شود و تجربه روایتگری را به دست آورد.

وی ادامه داد: پس از پایان پویش، افراد برتر بر اساس امتیازبندی محتوایی انتخاب نمی‌شوند و قرعه‌کشی میان شرکت‌کنندگان انجام خواهد شد. برای فعالیت‌های مختلف، امتیازهایی در نظر گرفته شده است؛ از جمله اینکه روایت به صورت صوتی یا تصویری ارائه شود، روایت مربوط به شهیدی شناخته‌شده یا شهیدی کمترشناخته‌شده باشد و همچنین محل ارائه روایت، مانند گلزار شهدا یا حضور در میان مردم، در امتیازدهی مؤثر خواهد بود.

تواضع افزود: حتی اگر فردی در منزل کتابی درباره یک شهید را باز کند، خاطره‌ای از آن را بخواند و فایل صوتی خود را ارسال کند، می‌تواند در این پویش شرکت کند.

وی با اشاره به ادامه فعالیت این طرح پس از پایان پویش اظهار کرد: پس از پایان قرعه‌کشی، فعالیت با نوجوانان و جوانان در این عرصه متوقف نخواهد شد و تلاش می‌کنیم این زمین بازی روایتگری را در ابعاد فنی و محتوایی تا هفته دفاع مقدس سال آینده ادامه دهیم تا راویان نوجوان و جوانی تربیت شوند که بتوانند خاطرات شهدا و وقایع دفاع مقدس و حوادث سال‌های اخیر را روایت کنند.

مسئول فرهنگی مؤسسه وارثون همچنین از حمایت بنیاد شهید و امور ایثارگران از این طرح خبر داد و گفت: بنیاد شهید در قالب یک پروژه مشترک از این برنامه حمایت کرده است و امیدواریم بتوانیم در خدمت نوجوانان، خانواده معظم شهدا و ایثارگران باشیم.

وی در پایان با اشاره به جوایز در نظر گرفته‌شده برای شرکت‌کنندگان گفت: جوایز مختلفی از جمله گوشی تلفن همراه و هدایایی متناسب با علاقه نوجوانان برای این پویش در نظر گرفته شده است که جزئیات آن در پلتفرم «ایران پرستاره» قابل مشاهده است.

پلتفرم «ایران پرستاره» و بخش پویش «تو هم از ستاره‌ها بگو؛ قصه شهیدت را روایت کن و جایزه ببر» از طریق سایت ایران پرستاره و همچنین فروشگاه‌های نرم‌افزاری قابل دسترسی است و علاقه‌مندان می‌توانند با مراجعه به این پلتفرم در پویش شرکت کنند.

در ادامه این مراسم از پوستر پویش «تو هم از ستاره‌ها بگو» رونمایی شد.

انتهای پیام/ خرد

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha