کد خبر 293419
۴ خرداد ۱۴۰۵ - ۲۰:۲۸

روایت ایثار در قاب هنر؛ از تولید مستندات جدید تا برپایی نمایشگاه عکس در بهشت‌زهرا

روایت ایثار در قاب هنر؛ از تولید مستندات جدید تا برپایی نمایشگاه عکس در بهشت‌زهرا

سرپرست بنیاد شهید و امور ایثارگران شهرستان‌های استان تهران با تأکید بر اینکه هنر گویاترین زبان برای انتقال مفاهیم ارزشی به تمامی نسل‌ها و سلیقه‌هاست، از نهضت مستندسازی رشادت‌های مردمی و نقش ویژه زنان در دوران دفاع مقدس و اکران قریب‌الوقوع نمایشگاه «تشییع شهدا» خبر داد.

به گزارش خبرنگار حیات، طاهره تبیرئی در حاشیه آیین گشایش نمایشگاه عکس «جنگ رمضان» در پارک هنرمندان، در گفتگو با رسانه‌ها به تشریح برنامه‌های گسترده این اداره کل در حوزه تولیدات هنری و مستندسازی پرداخت.

مستندسازی نقش حضور همه‌جانبه مردم در میدان

تبرئی با اشاره به سابقه فعالیت‌های هنری این نهاد گفت: اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران شهرستان‌های استان تهران از همان روزهای ابتدای جنگ، موضوع مستندسازی و روایتگری توسط هنرمندان برجسته کشور و مستندسازان را در دستور کار خود داشته و این مسیر را با قدرت آغاز کرد. این پروژه‌ها شامل ثبت لحظات تاریخی تشییع شهدا و به‌ویژه تبیین نقش و جایگاه زنان در ایام دفاع مقدس بوده است.

وی در ادامه افزود: یکی از نکات کلیدی در این مستندسازی‌ها، به تصویر کشیدن حضور مردم با هر نوع اعتقاد، پوشش و سلیقه‌ای در میدان بوده است. ما این حضور حماسی، به‌ویژه نقش زنان را به صورت مستند، هم در قالب فیلم و هم در قالب تصویر ثبت و اکران کرده‌ایم.

برگزاری نمایشگاه دوم در بهشت‌زهرا (س) و گالری‌های استانی

سرپرست بنیاد شهید شهرستان‌های استان تهران با اشاره به افتتاح نمایشگاه فعلی خاطرنشان کرد: امروز شاهد افتتاح نمایشگاه عکس با موضوع "نقش زنان" در این مکان (خانه هنرمندان) بودیم؛ اما برنامه بعدی ما نمایشگاه دومی است که با موضوعیت "تشییع شهدا" به‌زودی در بهشت‌زهرا (س) اکران خواهد شد. در واقع ما در اینجا (پارک هنرمندان) نقش زنان را به روایت تصویر کشیدیم و در بهشت‌زهرا، شکوه حضور مردم همیشه در صحنه و پایه کار کشور در مراسم تشییع شهدای عزیز را به نمایش خواهیم گذاشت.

وی همچنین تأکید کرد: بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده، اکران این تصاویر و مستندها در گالری‌های سطح استان نیز در دستور کار قرار دارد تا این آثار ارزشمند به روایت کشیده شده و در معرض دید عموم قرار بگیرد.

زبان هنر؛ بهترین ابزار برای اشاعه فرهنگ ایثار

تبیرئی در پاسخ به پرسشی درباره ضرورت ترویج فرهنگ شهادت از طریق هنر، تصریح کرد: با توجه به شرایط امروز، بهترین زبان، زبان هنر است که می‌توانیم با آن برای هر قشر و هر سلیقه‌ای روایتگری کنیم. همان‌طور که رهبر معظم انقلاب نیز بر استفاده از ابزار هنر تأکید داشته‌اند، این قالب می‌تواند مفاهیم را برای تمام سنین ارائه دهد. ما تلاش می‌کنیم در قالب زبان هنر، اشاعه فرهنگ ایثار و شهادت را به شکلی اثرگذار دنبال کنیم

انتهای پیام/خ

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha