کد خبر 288056
۴ اسفند ۱۴۰۴ - ۱۱:۱۳

چین از آمریکا خواست تعرفه‌های یکجانبه را لغو کند

چین از آمریکا خواست تعرفه‌های یکجانبه را لغو کند

چین به دنبال رای دیوان عالی آمریکا از این کشور خواست تا اقدامات تعرفه‌ای یکجانبه علیه شرکای تجاری را لغو کند.

به گزارش حیات، چین روز دوشنبه از ایالات متحده خواست تا اقدامات تعرفه‌ای یکجانبه خود علیه شرکای تجاری را لغو کند. پیش از این دیوان عالی ایالات متحده حکم داده بود که تعرفه‌های اعمال شده تحت «اختیارات اضطراری» غیرقانونی هستند.

سخنگوی وزارت بازرگانی چین در پاسخ به سوالات رسانه‌ها گفت که پکن از نزدیک اقدامات تعرفه‌ای اخیر واشنگتن را زیر نظر خواهد داشت و قاطعانه از حقوق و منافع مشروع خود محافظت خواهد کرد. این وزارتخانه همچنین از ایالات متحده خواست تا تعرفه‌های یکجانبه اضافی اعمال شده بر شرکای تجاری خود را لغو کند.

دیوان عالی ایالات متحده روز جمعه با اکثریت 6 رای در مقابل 3 رای اعلام کرد که تعرفه‌های جهانی گسترده دونالد ترامپ، تحت قانون اختیارات اقتصادی اضطراری بین‌المللی (IEEPA) غیرقانونی است. اکثریت به این نتیجه رسیدند که قانون IEEPA به رئیس جمهور اختیار اعمال تعرفه گسترده بر واردات را نمی‌دهد.

وزارت بازرگانی چین اعلام کرد که این کشور در حال انجام ارزیابی جامعی از این حکم و پیامدهای احتمالی آن است. این وزارتخانه بار دیگر مخالفت دیرینه خود را با همه اشکال افزایش تعرفه‌های یکجانبه تکرار و تاکید کرد که جنگ‌های تجاری هیچ برنده‌ای ندارند و حمایت‌گرایی هیچ راهی به جلو ارائه نمی‌دهد.

این وزارتخانه اعلام کرد که اقدامات ایالات متحده، از جمله تعرفه‌های متقابل و مربوط به فنتانیل، هم قوانین تجارت بین‌الملل و هم قوانین داخلی ایالات متحده را نقض می‌کند و به منافع هیچ طرفی خدمت نمی‌کند. سخنگوی وزارت بازرگانی چین گفت: واقعیت‌ها بارها نشان داده‌اند که چین و ایالات متحده هم از همکاری سود می‌برند و هم از رویارویی ضرر می‌کنند.

این مقام پکن افزود که طبق گزارش‌ها، ایالات متحده در تلاش برای حفظ تعرفه‌ها بر شرکای تجاری خود، در حال آماده‌سازی اقدامات جایگزین، مانند آغاز تحقیقات تجاری، است. چین همچنان تحولات را از نزدیک دنبال می‌کند و گام‌های محکمی برای حفاظت از منافع خود برمی‌دارد.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha