کد خبر 275902
۱۱ تیر ۱۴۰۴ - ۱۱:۰۶

بیش از ۶۰ شرکت بین‌المللی در نسل‌کشی غزه مشارکت دارند

بیش از ۶۰ شرکت بین‌المللی در نسل‌کشی غزه مشارکت دارند

کارشناسان سازمان ملل اعلام کردند معاملات تجاری پرسود به تداوم جنگ اسرائیل در غزه کمک می‌کند.

به گزارش حیات، فرانچسکا آلبانیزه، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور اراضی اشغالی فلسطین، در گزارشی جدید بیش از ۶۰ شرکت را نام برده که ادعا می‌شود در حمایت از شهرک‌سازی‌های غیرقانونی اسرائیل و عملیات نظامی در غزه که او آن را «کارزار نسل‌کشی» توصیف کرده، نقش داشته‌اند.

این گزارش که دوشنبه شب منتشر شد، بر اساس بیش از ۲۰۰ اظهارنامه از سوی دولت‌ها، مدافعان حقوق بشر، شرکت‌ها و دانشگاهیان تهیه شده است. آلبانیزه در این سند ۲۷ صفحه‌ای خواستار توقف همکاری شرکت‌ها با اسرائیل و پیگیری حقوقی مدیرانی شد که در نقض قوانین بین‌المللی دست داشته‌اند.

او نوشت: «در حالی که زندگی در غزه در حال نابودی کامل و کرانه باختری تحت حملات فزاینده است، این گزارش نشان می‌دهد چرا نسل‌کشی اسرائیل ادامه دارد:، چون برای بسیاری سودآور است.» به گفته او، این شرکت‌ها به‌طور «مالی به آپارتاید و نظامی‌گری اسرائیل وابسته‌اند.»

واکنش اسرائیل و آمریکا
نمایندگی اسرائیل در ژنو این گزارش را «فاقد مبنای حقوقی، افتراآمیز و سوء‌استفاده آشکار از مقام سازمان ملل» توصیف کرد. دفتر نخست‌وزیری و وزارت خارجه اسرائیل هنوز واکنشی نشان نداده‌اند.

نمایندگی آمریکا در سازمان ملل از آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، خواست تا آلبانیزه را محکوم کرده و برکنارش کند. آنها افزودند: «عدم اقدام در این زمینه تاکنون به خانم آلبانیزه اجازه داده است کارزار جنگ اقتصادی علیه شرکت‌های مختلف جهان را دنبال کند.»

اسرائیل اتهام نسل‌کشی در غزه را رد کرده و تأکید دارد اقداماتش دفاع از خود پس از حمله ۷ اکتبر ۲۰۲۳ حماس است. با این حال، به گزارش وزارت بهداشت غزه، جنگ تاکنون بیش از ۵۶ هزار کشته برجای گذاشته و منطقه را به ویرانه‌ای تبدیل کرده است.

شرکت‌های تسلیحاتی و فناوری در فهرست گزارش
در گزارش، شرکت‌ها به‌صورت گروهی بر اساس بخش فعالیت‌شان طبقه‌بندی شده‌اند (نظامی یا فناوری)، هرچند همیشه روشن نیست به شهرک‌سازی یا عملیات در غزه مرتبط هستند یا خیر. حدود ۱۵ شرکت مستقیماً به دفتر آلبانیزه پاسخ داده‌اند ولی پاسخ‌ها منتشر نشده است.

شرکت‌های تسلیحاتی از جمله لاکهید مارتین (Lockheed Martin) و لئوناردو (Leonardo) متهم به استفاده از سلاح‌هایشان در غزه شده‌اند. همچنین شرکت‌های تجهیزات سنگین کاترپیلار (Caterpillar) و هیوندای (Hyundai) به دلیل مشارکت در تخریب املاک در سرزمین‌های فلسطینی ذکر شده‌اند.

سخنگوی لاکهید مارتین مدعی شد: «فروش نظامی خارجی، معاملات دولت با دولت است و مباحث مربوط به این فروش‌ها باید با دولت آمریکا مطرح شود.» سایر شرکت‌ها هنوز به درخواست رویترز برای اظهار نظر پاسخ نداده‌اند. کاترپیلار پیشتر اعلام کرده انتظار دارد محصولاتش طبق قوانین بشردوستانه بین‌المللی استفاده شود.

غول‌های فناوری از جمله آلفابت (شرکت مادر گوگل)، آمازون، مایکروسافت و IBM به دلیل ایفای نقش «محوری در سامانه‌های نظارتی اسرائیل و تخریب‌های جاری در غزه» در گزارش نام برده شده‌اند. آلفابت پیشتر دفاع کرده بود که قرارداد خدمات ابری ۱.۲ میلیارد دلاری‌اش با اسرائیل به عملیات نظامی یا اطلاعاتی مربوط نمی‌شود.

پالانتیر (Palantir Technologies) نیز به دلیل ارائه ابزارهای هوش مصنوعی به ارتش اسرائیل ذکر شده است، هرچند جزئیاتی از نوع استفاده آنها منتشر نشده است.

این گزارش در ادامه بانک اطلاعاتی پیشین سازمان ملل از شرکت‌های مرتبط با شهرک‌سازی‌های اسرائیل (به‌روز شده در ژوئن ۲۰۲۳) تهیه شده و شرکت‌های جدیدی را که در درگیری غزه دست داشته‌اند به فهرست افزوده است.

این گزارش قرار است پنج‌شنبه در شورای حقوق بشر سازمان ملل با ۴۷ عضو ارائه شود. اگرچه این شورا قدرت قانونی الزام‌آور ندارد، اما مستندات آن گاهی مبنایی برای پیگردهای بین‌المللی بوده است.

اسرائیل و آمریکا اوایل امسال به دلیل آنچه «سوگیری شورا علیه اسرائیل» خوانده‌اند از شورای حقوق بشر خارج شدند.

منبع: رویترز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha