به گزارش خبرنگار سیاست خارجی پایگاه خبری حیات، سومین دور مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا درباره پرونده هستهای امروز شنبه در مسقط پایتخت عمان برگزار شد.
هیئت مذاکره کننده ایرانی به ریاست سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه در این مذاکرات حاضر شد و استیو ویتکاف نماینده ویژه رئیس جمهور آمریکا در امور خاورمیانه نیز ریاست هیئت مذاکرهکننده آمریکا را برعهده داشت و وزیر امور خارجه عمان نیز مانند دو دور قبلی نقش میانجی و منتقل کننده پیامها را ایفا کرد.
امروز همچنین گفتوگوهای کارشناسی و فنی نیز به صورت غیر مستقیم بین ایران و آمریکا انجام گرفت. مجید تخت روانچی معاون سیاسی و کاظم غریبآبادی معاون حقوقی و بینالملل وزارت خارجه در رأس تیم کارشناسی جمهوری اسلامی ایران بودند و مایکل آنتون سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا در دولت قبلی دونالد ترامپ نیز رئیس تیم کارشناسی آمریکا بود.
به گفته اسماعیل بقایی سخنگوی وزارت خارجه، در هیئت فنی و کارشناسی ایران، کارشناسان مجرب حوزه تحریم از جمله متخصصین اقتصادی بانکی و کارشناسان مرتبط با حوزه هستهای و تعامل با آژانس بینالمللی انرژی اتمی حضور داشتند.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین تأکید کرد که مذاکرات امروز فقط در حوزه هستهای بود و موضوع توان دفاعی و موشکی ایران در مذاکرات غیر مستقیم با آمریکا مطرح نبوده و نیست.
شبکه خبری سیانان هم اعلام کرد که ۱۲ کارشناس فنی به تیم مذاکرهکننده آمریکا اضافه شدند.
سیانان همچنین این دور از مذاکرات را پیچیده و دشوار خواند و نوشت: این مرحلهای است که آمریکا شروط و خواستههای خود را مطرح خواهد کرد.
مقامات آمریکایی از جمله وزیر خارجه آمریکا مدعی شده بود که ایران حق غنیسازی اورانیوم نخواهد داشت و باید اورانیوم مورد نیاز خود را خریداری و وارد کند اما مقامات ایرانی ازجمله وزیر خارجه ایران تأکید کردند که اصل غنیسازی اورانیوم یک حق غیر قابل مذاکره است.
بیشتر بخوانید:
واکنش عراقچی به ادعای ویتکاف: اصل غنیسازی قابل مذاکره نیست
وزیر خارجه عمان پس از پایان مذاکرات امروز اعلام کرد که دور بعدی مذاکرات هفته آینده با یک نشست سطح بالای دیگر که به طور موقت برای سوم ماه می (شنبه هفته آینده) برنامهریزی شده است، برگزار خواهد شد.
سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران هم پس از پایان مذاکرات گفت که مذاکرات امروز مذاکرات خیلی جدیتر از گذشته بود و به تدریج وارد بحثهای جزئیتر، فنیتر و تکنیکیتر شد و نظرات چندین بار بهصورت مکتوب ردوبدل شد.
وی از وجود اختلافات در موضوعات کلان و جزئیات میان ایران و آمریکا خبر داد و با بیان اینکه تا جلسه بعدی قرار است در پایتختها بررسی صورت گیرد که چطور میتوانیم اختلافات را کم کنیم، افزود: برخی از اختلافات بسیار جدی است، برخی از اختلافات جدیت کمتری دارد و برخیها هم پیچیدگیهای خاص خود را دارد.
به گفته وزیر امور خارجه، احتمالاً کارشناسان سازمان انرژی اتمی هم به تیم کارشناسی و فنی ایران در دور بعدی مذاکرات اضافه خواهند شد.
عراقچی درباره موضوع گفتوگوها و احتمال تغییر آن هم تأکید کرد که موضوع فقط هستهای است و هیچ موضوع دیگری مورد پذیرش و مذاکره قرار نخواهد گرفت.
وزیر خارجه ایران تصریح کرد: من از روند شکلگیری و سرعت مذاکرات راضی هستم. فکر میکنم روند خوبی دارد. مذاکرات فضای خوبی دارد، جدیت و اراده وجود دارد اما آیا میشود به توافق رسید؟ من امیدوارم اما خیلی محتاطانه.
به گزارش حیات، ایران و آمریکا در دو هفته گذشته دو بار به صورت غیرمستقیم درباره پرونده هستهای ایران مذاکره کردند.
دور اول مذاکرات ایران و آمریکا درباره پرونده هستهای در حالی شنبه هفته گذشته به صورت غیرمستقیم و با واسطهگری عمان در مسقط برگزار شد که مقامات آمریکایی از جمله ترامپ بارها مدعی شده بودند که این مذاکرات به صورت مستقیم برگزار میشود اما مقامات ایران تأکید کردند که مذاکرات به صورت غیرمستقیم انجام خواهد شد و آمریکا این مسئله را پذیرفته است.
دور دوم مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا هم شنبه گذشته به میزبانی کشور عمان در رم پایتخت ایتالیا برگزار شد. این مذاکرات که بیش از ۴ ساعت به طول انجامید، در ساختمان سفارت عمان در شهر رم ایتالیا با حضور سیدعباس عراقچی وزیر خارجه ایران و استیو ویتکاف نماینده ویژه دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در امور غرب آسیا برگزار شد.
بیشتر بخوانید:
دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا تمام شد
آمریکا چند روز قبل از دور اول مذاکرات غیرمستقیم با ایران در مسقط پایتخت عمان، ۵ نهاد حامی برنامه هستهای ایران از جمله سازمان انرژی اتمی ایران (AEOI) و شرکت فناوری سانتریفیوژ ایران (TESA) وابسته به سازمان انرژی اتمی ایران را تحریم کرد.
همچنین وزارت خرانهداری آمریکا اعلام کرد که تحریمهای جدیدی را علیه چندین فرد و نهاد مستقر در امارات و هند «به عنوان بخشی از ناوگان انتقال نفت ایران» اعمال کرده است.
وزارت خزانهداری آمریکا روز گذشته نیز از اعمال تحریمهای جدید علیه ۲ شخص، ۱۲ نهاد و یک کشتی در رابطه با ایران خبر داد و اعلام کرد که شرکتهای «آرسا گاز» و «نیلگون پارسای کاسپین» واقع در ایران، «پتروشیمی کاسپین» و «پرل پتروشیمی» واقع در امارات و همچنین «ورلدواید الپیجی» واقع در انگلیس از جمله شرکتهای تحریم شده هستند.
بیشتر بخوانید:
آمریکا با تحریم به استقبال مذاکرات با ایران آمد
آمریکا دوباره ایران را پیش از مذاکرات تحریم و تهدید کرد
انتهای پیام/
نظر شما