به گزارش خبرنگار بینالملل پایگاه خبری حیات، در حالی که شنبه هفته آینده دور سوم مذاکرات غیرمستقیم هستهای ایران و آمریکا در عمان برگزار خواهد شد، «مارکو روبیو» وزیر امور خارجه آمریکا امروز در گفتوگو با نشریه «فری پرس» ادعا کرد که ایران حق غنیسازی اورانیوم نخواهد داشت.
روبیو با اشاره به مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا درباره مسئله هستهای که دور اول آن در عمان و دور دوم آن در ایتالیا برگزار شد، گفت: ایرانیها برای گفتوگو تمایل نشان دادهاند و ما با آنها گفتوگو خواهیم کرد اما اگر آنها یک برنامه هستهای صلحآمیز میخواهند، میتوانند آن را داشته باشند ولی حق غنیسازی نخواهند داشت و باید مثل بسیاری از کشورهای دیگر در دنیا مواد غنیشده را خریداری و وارد کنند.
این اظهارات پیش از این از سوی استیو ویتکاف نماینده آمریکا در مذاکرات هستهای و همچنین سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز تکرار شده بود.
استیو ویتکاف که پس از مذاکرات دور اول با ایران در مسقط عمان گفته بود ایران نیازی ندارد که اورانیوم را بیش از ۳.۶۷٪ غنیسازی کند و باید غنیسازی در سطوح ۲۰٪ و ۶۰٪ را کاملاً متوقف کند، چند روز بعد حرف خود را پس گرفت و تأکید کرد که ایران باید برنامه غنیسازی و تسلیحاتی هستهای خود را متوقف و نابود کند.
بیشتر بخوانید:
استیو ویتکاف نماینده ترامپ برای مذاکره با ایران کیست
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا هم گفت که ایران نباید برنامه غنیسازی داشته باشد.
در واکنش به این ادعاها، سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران غنیسازی در ایران را یک امر واقعی، پذیرفته شده و حقیقی دانست و با بیان اینکه ما برای اعتمادسازی در خصوص نگرانیهای احتمالی آماده هستیم، اصل موضوع غنیسازی را غیر قابل مذاکره خواند.
بیشتر بخوانید:
واکنش عراقچی به ادعای ویتکاف: اصل غنیسازی قابل مذاکره نیست
وزیر امور خارجه درباره تداوم فشار آمریکا بر ایران در طول مذاکرات هستهای گفت: هم موضع و هم عملکرد ما روشن است. آنها با اعمال فشار هیچ دستاوردی نخواهند داشت. اگر مذاکره بر مبنای موضع برابر و در فضای محترمانه باشد، میتواند پیش برود اما از طریق فشار و تحمیل چیزی حاصل نخواهد شد و این را ما هم در عمل و هم در مواضعمان ثابت کردیم. ما در کمال خونسردی و آرامش و بدون اینکه تحت تاثیر فشار و جریانی باشیم، در مذاکرات حاضر میشویم.
به گزارش حیات، ایران و آمریکا در دو هفته گذشته دو بار به صورت غیرمستقیم درباره پرونده هستهای ایران مذاکره کردند.
دور اول مذاکرات ایران و آمریکا درباره پرونده هستهای در حالی شنبه هفته گذشته به صورت غیرمستقیم و با واسطهگری عمان در مسقط برگزار شد که مقامات آمریکایی از جمله ترامپ بارها مدعی شده بودند که این مذاکرات به صورت مستقیم برگزار میشود اما مقامات ایران تأکید کردند که مذاکرات به صورت غیرمستقیم انجام خواهد شد و آمریکا این مسئله را پذیرفته است.
دور دوم مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا هم شنبه گذشته به میزبانی کشور عمان در رم پایتخت ایتالیا برگزار شد. این مذاکرات که بیش از ۴ ساعت به طول انجامید، در ساختمان سفارت عمان در شهر رم ایتالیا با حضور سیدعباس عراقچی وزیر خارجه ایران و استیو ویتکاف نماینده ویژه دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در امور غرب آسیا برگزار شد.
بیشتر بخوانید:
دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا تمام شد
به گفته اسماعیل بقایی سخنگوی وزارت خارجه، هیئتهای ایرانی و آمریکایی همانند مذاکرات هفته گذشته در مسقط در دو سالن جدا در اقامتگاه سفیر عمان در رم حضور داشتند و وزیر خارجه عمان با رفت و آمد بین سالنها پیامها را به مذاکرهکنندگان منتقل کرد.
به گزارش حیات، دونالد ترامپ پس از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بارها خواستار مذاکرات هستهای، موشکی و منطقهای با ایران شد و همزمان ایران را به حمله نظامی تهدید کرد و گفت که ایران باید برنامه هستهای و موشکی خود را متوقف کند و به نفوذ خود در منطقه غرب آسیا پایان دهد اما پس از مخالفت ایران با خواستههای ترامپ، وی در نامهای به ایران خواستار مذاکره با ایران فقط در زمینه هستهای شد. با این حال او به تهدیداتش علیه ایران ادامه داد و تحریمهای جدیدی علیه برنامه هستهای ایران و همچنین برنامه فروش نفت ایران اعمال کرد.
بیشتر بخوانید:
آیا تهدید آمریکا به حمله نظامی علیه ایران جدی است؟!
آمریکا چند روز قبل از دور اول مذاکرات غیرمستقیم با ایران در مسقط پایتخت عمان، ۵ نهاد حامی برنامه هستهای ایران از جمله سازمان انرژی اتمی ایران (AEOI) و شرکت فناوری سانتریفیوژ ایران (TESA) وابسته به سازمان انرژی اتمی ایران را تحریم کرد.
همچنین وزارت خرانهداری آمریکا اعلام کرد که تحریمهای جدیدی را علیه چندین فرد و نهاد مستقر در امارات و هند «به عنوان بخشی از ناوگان انتقال نفت ایران» اعمال کرده است.
وزارت خزانهداری آمریکا روز گذشته نیز از اعمال تحریمهای جدید علیه ۲ شخص، ۱۲ نهاد و یک کشتی در رابطه با ایران خبر داد و اعلام کرد که شرکتهای «آرسا گاز» و «نیلگون پارسای کاسپین» واقع در ایران، «پتروشیمی کاسپین» و «پرل پتروشیمی» واقع در امارات و همچنین «ورلدواید الپیجی» واقع در انگلیس از جمله شرکتهای تحریم شده هستند.
بیشتر بخوانید:
آمریکا با تحریم به استقبال مذاکرات با ایران آمد
آمریکا دوباره ایران را پیش از مذاکرات تحریم و تهدید کرد
به گزارش حیات، آمریکا در حالی همزمان با مذاکرات هستهای با ایران تحریمهای جدیدی علیه ایران اعمال کرده که حتی پس از توافق هستهای برجام و علیرغم تعهد برای عدم اعمال تحریمهای جدید هم بارها ایران را تحریم کرد.
تحریمهای آمریکا علیه ایران پس از توافق هستهای برجام بارها توسط محمدجواد ظریف وزیر خارجه وقت ایران و مسئول مذاکرات هستهای با آمریکا مورد اعتراض قرار گرفت.
ظریف همچنین در آن دوران در گفتوگو با سیانان، آمریکا را «معتاد به تحریم» توصیف کرد و گفت که تصور میکرده آمریکا یاد گرفته که در مورد ایران، تحریمها نتایج سیاسی که آنها هدف گرفتهاند را به دنبال ندارد.
وزیر امور خارجه ایران در دولت حسن روحانی در عین حال اذعان کرد: متاسفانه در این زمینه اشتباه میکردم.
انتهای پیام/
نظر شما