به گزارش پایگاه خبری حیات به نقل از فارس، محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در همایش ملی دستاوردهای سلامت در حوزه مراقبتهای گوش و شنوایی که امروز، دوشنبه اول اردیبهشتماه ۱۴۰۴ و همزمان با نخستین روز از هفته سلامت در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، اظهار کرد: در کشور ما، سالانه حدود 2 هزار مورد کاشت حلزون شنوایی برای کودکان انجام میگیرد که خوشبختانه این خدمات، بهصورت کاملاً رایگان و بدون تحمیل هزینه به خانوادهها ارائه میشود؛ میتوان گفت که در عمل، این خدمت حیاتی به شکل صد درصد رایگان در اختیار نیازمندان قرار دارد.
وزیر بهداشت با بیان اینکه حدود ۳.۹ نوزاد در هر هزار تولد با عارضه کمشنوایی متولد میشوند، عنوان کرد: عدد غربالگری نوزادان به عنوان ابزاری مؤثر برای تشخیص زودهنگام، جایگاهی پراهمیت دارد و در حال حاضر بیش از ۹۷ درصد نوزادان بدو تولد تحت پوشش برنامه غربالگری شنوایی، مشکل شنوایی شان سریع تر تشخیص داده شده و تحت درمان قرار می گیرند.
وی افزود: آنچه در گذشته موجب رنج فراوان خانوادهها میشد، تأخیر در تشخیص این ناتوانی بود. هنگامی که کمشنوایی دیر تشخیص داده شود، حتی با وجود کاشت حلزون و تمامی مداخلات درمانی، اثربخشی به میزان قابلتوجهی کاهش مییابد. در حالیکه تشخیص زودهنگام، کلید موفقیت درمان و بهرهوری کامل از خدمات سلامت در این زمینه است.
وی گفت: این دستاورد بزرگ در حوزه سلامت، نشانهای روشن از تلاشهای مؤثر و جهتدار در راستای ارتقای سلامت شنوایی در کشور است و نویدبخش آیندهای روشنتر برای فرزندان این سرزمین خواهد بود.
انتهای پیام/
نظر شما