به گزارش پایگاه خبری حیات به نقل از فارس؛ «ما میتوانیم صادرات نفت ایران را متوقف کنیم.» این را وزیر انرژی آمریکا، کریس رایت، به رویترز گفته است.
رایت میگوید که میتوانند کشتیهایی را که از ایران خارج میشوند، دنبال کنند و صددرصد میتوانند فشار به ایران را بیشتر کنند.
این درحالیست که آمارهای رهگیری محمولههای نفتی ورتکسا نشان داده که در ماه مارس (ماه گذشته میلادی) صادرات نفت ایران به چین از یکمیلیون و ۸۰۰ هزار بشکه در روز فراتر رفته و بالاترین میزان در تاریخ دو کشور است.
اما موسسه اساندپی این رقم را یکمیلیون و ۹۱۰ هزار بشکه برآورد کرده که این رقم هم نوعی رکورد تاریخی به حساب میآید.
یک شرکت دیگر رهیابی محمولههای نفتی هم، مؤسسه کپلر، فاش کرده که نفتکشهای تحریمی نفت ایران را به چین میرساند و حداقل ۱۰ نفتکشی که ماه مارس به بنادر این کشور وارد شدهاند، تحریمی بودهاند.
درحالیکه مقامات دولت ترامپ از صفر شدن صادرات نفت ایران میگویند، پروفسور علوم سیاسی در دانشگاه ملی سنگاپور، جا ایان چونگ، نیز معتقد است که توقف کامل صادرات نفت ایران بعید به نظر میرسد و همیشه در هر نوع تحریمی راههایی برای دور زدن آن وجود دارد.
حتی پایگاه تخصصی اویلپرایس در گزارشی از اینکه واشنگتن چندان انتظار ندارد که صادرات نفت ایران کاملا متوقف شود، پرده برداشته بود.
پیش از این هم، وزیر خزانهداری آمریکا هم در ماه فوریه با اذعان به اینکه در آن زمان رقم صادرات نفت ایران یکمیلیون و ۵۰۰ تا یکمیلیون و ۶۰۰ هزار بشکه در روز بوده، گفته بود که ما متعهد هستیم تا صادرات نفت ایران را به ۱۰۰ هزار بشکه در روز برسانیم.
کارشناسان میگویند که اقدام متقابل کشورها و فروش وسیع اوراق قرضه آمریکا از سوی ژاپن و حتی فشار حامیانش باعث شد تا او از موضعش کوتاه بیاید.
در حال حاضر حدود ۹۰ درصد نفت ایران به چین میرود که از تجارت خود با ایران دفاع میکند و تحریمهای یکجانبه آمریکا را «غیرقانونی و غیرمنطقی» میداند.
مشاور ارشد پیشین بانک جهانی، نادره شاملو، بهمنماه سال گذشته در مورد میزان آسیبپذیری ایران در جنگ تعرفههای آمریکا و چین به شبکه تلویزیونی بیبیسی گفته بود که پکن در مقابل واشنگتن دستوپا بسته نیست که در برابر فشارهای آمریکا کوتاه بیاید و از ایران نفت نخرد و ترامپ آنطور که میخواهد، سیاستش را پیاده کند.
یک تاجر چینی اوایل فروردین به خبرگزاری رویترز گفته بود تحریمها قابل پیشبینیست اما پس از بازسازی ساختارهای تجاری، واردات ادامه خواهد یافت.
انتهای پیام/
نظر شما