به گزارش پایگاه خبری حیان به نقل از فارس، بهار که میشود تازه سر و کلهشان پیدا میشود، خوراکیهای خوشمزه که البته اگر حواسمان را خوب جمع نکنیم مرگ را جلوی چشممان میآورد.
صحبت از قارچهای خودرویی است که این روزها از دامنه کوهها، دشت و جنگل بیرون زده و عموم مردم فکر میکنند چون ارگانیک و از دل طبیعت بیرون آمده، پس حتما سالمتر از قارچهای پرورشی است که البته متخصصهای تغذیه آن را رد میکنند.
مسمومیت ناشی از قارچهای سمی در فصل بهار شایعتر از هر زمان دیگری است، به خصوص از فروردین تا اردیبهشت که اوج فروش و مصرف این خوراکی است، محصولی که سالانه برخی افراد به همین علت جان خود را از دست میدهند.
وزارت بهداست میگوید استانهای غرب و شمال غرب مثل لرستان، کردستان، کرمانشاه، چهارمحال و آذربایجانها رکوردار مسمومیت با قارچهای سمی هستند، به گفته این وزارتخانه سالانه بیش از ۸۰۰ مورد مسمومیت در این استانها رخ میدهد و متاسفانه موجب مرگ برخی هموطنان نیز شده است.

اگرچه قارچ خوراکی باارزش غذایی خوبی است اما خیلی از آنها سمی هستند و مصرف ناآگاهانه قارچهای سمی به دلیل شباهت به قارچهای سالم میتواند شما را مسموم کند و در اندامهای گوارشی شما مشکل ایجاد کند.تهوع و استفراغ شدید، درد شکمی، اسهال، آسیب به کبد و کلیه و در موارد حاد، مرگ از عوارض مصرف قارچهای سمی است.
الهام صبوری از پزشکان متخصص داخلی میگوید که علائم مسمومیت با قارچهای سمی معمولاً ۶ تا ۱۲ ساعت پس از مصرف ظاهر میشوند و شامل تهوع، استفراغ، دلدرد، اسهال، سردرد و ضعف عمومی هستند. اما قارچهایی که کبد و کلیه را هدف قرار میدهند، ممکن است علائم را با تأخیر ۲۴ تا ۴۸ ساعته نشان دهند، و در این مدت آسیب جدی ایجاد کنند.

حمید مخیری؛ رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای دانشگاه علوم پزشکی لرستان میگوید که اکثر موارد مسمومیتهای گزارش شده به علت مصرف تصادفی گونههای سمی است.
به گفته وی برای پیشگیری از این گونه مسمومیتها، باید از مصرف قارچهای خودرو و فلهای خودداری کرد و به این باور قدیمی که اگر کله قارچ جدا شوند سمی بودن آن از بین میرود به هیچ وجه اعتماد نکرد.
انتهای پیام/
نظر شما