به گزارش پایگاه خبری حیات به نقل از فارس؛ «ایران یک سیستم پیچیده بانکداری مخفی ایجاد کرده است، که آن را قادر می سازد نفت، پتروشیمی و سایر کالاهای خود را بفروشد و تحریمها را دور بزند.»
این موضوع را چند روز پیش وزیر خزانهداری آمریکا اسکات بسنت میگوید.
او تاکید میکند که واشنگتن از ابزارهای اطلاعاتی و همکاری با سیستم مالی بینالمللی برای مقابله با این شبکههای مالی استفاده خواهد کرد.
پیش از این ترامپ در سندی که علیه ایران امضا کرده بود به وزیر خزانهداری دستور داده بود ایران را در گروه ویژه اقدام مالی (FATF) تحتفشار نگه دارد و تدابیری برای جلوگیری از درآمدهای ایران اتخاذ کند.
با وجود این رئیس مجمع تشخیص مصلحت صادق آملیلاریجانی آبان ماه سال گذشته گفته بود از 42 مورد بندهای FATF 40 مورد در کشور در حال انجام است که از این دو مورد باقیمانده پالرمو را هم با حق شرط میتوانیم بپذیریم.
کشورهایی که با FATF همکاری میکنند موظفاند از طریق واحدهای اطلاعات مالی خود (FIU) تراکنشهای بانکی خود را با FIU سایر کشورها به اشتراک بگذارند.
در حال حاضر دولت به دنبال آن است که با تصویب کنوانسیونهای پالرمو و CFT در مجمع تشخیص مصلحت نظام برنامه اقدام یا اکشن پلنی که FATF به ایران داده است را تکمیل و تمامی بندهای برنامه اقدام را اجرایی کند.
کارشناس حقوق تجارت بینالملل غلام نبی فیضی میگوید که پیوستن به FATF موجب میشود تا از گروه کشورهای دارای ریسک بالا خارج شود و به تبع آن، سرمایهگذاری خارجی در ایران تسهیل شود.
اما کارشناس اقتصاد بینالملل مسعود براتی معتقد است پیوستن به FATF و کنوانسیونهای CFT و پالرمو دور زدن تحریمها را سخت میکند و دیگر دست ایران برای صادرات نفت و فراورده نفتی باز نیست.
کارشناسان معتقدند با اجرای استانداردهای داخلی مبارزه با پولشویی، تقویت دیپلماسی اقتصادی، توسعه روابط اقتصادی دو و چند جانبه، ایجاد نهادهای مالی جایگزین میتوان بدون FATF و لو دادن مسیرهای دورزدن تحریم تعامل تجاری با کشورها را تقویت کرد.
انتهای پیام/
نظر شما