به گزارش خبرنگار فرهنگی پایگاه خبری حیات، تاریخ و تمدن و محیط زیست و طبیعت یک کشور میراث و ثروت مهمی است که حفظ و نگهداری از آن یک وظیفه ملی محسوب میشود.
با این حال برخی مسافران نوروزی در عید نوروز امسال صحنههایی را در برخی از مناطق گردشگری، طبیعی، تاریخی و فرهنگی کشور رقم زدند که کام ایراندوستان را تلخ کرد.
تخریب حافظیه
لحظه سال تحویل نوروز ۱۴۰۴، مقبره حافظ شاعر نامی ایرانی در مجموعه حافظیه شیراز شاهد حضور گسترده جمعی از مردم بود.
مردمی که طبیعتاً با نیت پاسداشت فرهنگ و تمدن ایرانی، حافظیه را برای تحویل سال نو انتخاب کرده بودند.
همه چیز عادی بود تا اینکه مراسم سال تحویل تمام شد. کمی صبر کافی بود تا خروج جمعیت از حافظیه به آرامی انجام شود ولی عدهای از حاضران رفتاری از خود نشان دادند که رنگ و بویی از فرهنگ اصیل ایرانی نداشت.
باغچهها و گل و گیاهان مجموعه حافظیه زیر پای مردم له شد و نردههای مجموعه نیز توسط عدهای از گردشگران تخریب و کنده شد تا مبادا وقتشان برای خروج آرام و صبورانه از حافظیه تلف شود!
و صحنهای دردناک و تلخ از تخریب و آسیبرسانی به حافظیه رقم خورد، آنهم به بهانه بزرگداشت فرهنگ و تمدن ایران!
غارت خاک هرمز!
مقصد بعدی که مورد تخریب قرار گرفت، جریزه زیبای جنوب ایران یعنی جزیره هرمز بود.
جزیرهای که یکی از شگفتانگیزترین و زیباترین و خاصترین و نادرترین جزایر خلیج فارس و حتی جهان محسوب میشود و مریخ زمین نام گرفته و خاک رنگینکمانی آن و ساحل نقرهای و خاک درخشان آن در دنیا مشهور است.
اما همین خاک خاص توسط گردشگران به غارت رفت! عدهای از گردشگران با پلاستیک و بطری و ... به جان خاک نقرهای ساحل جزیره هرمز افتادند و با جمعآوری آن، تصاویری غمانگیز را رقم زدند.
مقایسه تصاویر قبل و بعد از حضور مسافران و گردشگران در ساحل نقرهای هرمز نشان میدهد که اثری از خاک نقرهای این ساحل باقی نمانده و این گنجینه کمیاب جنوب ایران در معرض نابودی قرار گرفته است.
صحنهای که موجب شد بومیان جزیره هرمز با برخی مسافران و گردشگران درگیر شوند و زد و خورد بین آنها اتفاق بیفتد.
پل یادگاری!
اصفهان زیبا مقصد دیگری بود چهره جهانیاش توسط برخی مسافران خدشهدار شد.
تصاویری از سی و سه پل که یکی از مناطق گردشگری معروف و مهم ایران و مقصد گردشگران بینالمللی است، منتشر شد که نشان میداد یکی از مسافران در حال نوشتن اسم خود روی آجرهای با قدمت این پل تاریخی است.
نوشتن یادگاری روی بناهای تاریخی البته اقدامی جدید نیست! سالهاست چنین رفتار زشتی در مناطق تاریخی مختلف کشور ظهور و بروز دارد و مورد اعتراض ایراندوستان قرار گرفته است.
خط خطی کردن تاریخ!
عمارت تاریخی تخت جمشید هم از این عارضه تلخ در امان نبود.
تصاویر منتشر شده نشان میدهد که یادگاریهای زیادی روی سنگها و مجسمهها و ستونها و دیوارههای تاریخی و تمدنی تخت جمشید توسط عدهای از گردشگران نوشته یا حکاکی شده که چهرهای ناپسند از ایران را در جهان به تصویر خواهد کشید.
برخورد کنید!
فرهنگسازی عمومی و اعمال قانون نسبت به تخریبگران میراث فرهنگی و تاریخی و طبیعی و گردشگری کشور دو اقدامی است که همزمان باید در دستورکار مسئولان امر در این زمینه باشد. این عارضه فرقی با تخریب اموال عمومی که در قانون مجازات اسلامی جرمانگاری شده است، ندارد. جلوی ضرر از هر جا که گرفته شود، منفعت است!
انتهای پیام/
نظر شما