کد خبر 271547
۱۱ فروردین ۱۴۰۴ - ۲۳:۴۹

ایران مجبور به ساخت سلاح هسته‌ای می‌شود؟!

ایران مجبور به ساخت سلاح هسته‌ای می‌شود؟!

مشاور رهبر انقلاب تأکید کرد که اگر آمریکا یا اسرائیل به ایران حمله کنند، ایران مجبور می‌شود که به سمت ساخت سلاح‌ هسته‌ای برود.

به گزارش خبرنگار سیاسی پایگاه خبری حیات، علی لاریجانی مشاور رهبر انقلاب امشب در گفت‌وگوی تلویزیونی درباره تهدیدات آمریکا علیه برنامه هسته‌ای ایران گفت که ایران قابلیت ساخت سلاح هسته‌ای را دارد ولی فتوای رهبری این است که ما به سمت سلاح هسته‌ای نمی‌رویم.

به گزارش حیات، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی فروردین‌ماه سال ۱۳۸۹ در پیامی به نخستین کنفرانس بین‌المللی خلع سلاح هسته‌ای و عدم اشاعه، تأکید کردند: به اعتقاد ما افزون بر سلاح هسته‌ای، دیگر انواع سلاح‌های کشتار جمعی، نظیر سلاح شیمیایی و سلاح میکروبی نیز تهدیدی جدی علیه بشریت تلقی می‌شوند. ملت ایران که خود قربانی کاربرد سلاح شیمیایی است، بیش از دیگر ملت‌ها خطر تولید و انباشت این گونه سلاح‌ها را حس می‌کند و آماده است همه‌ی امکانات خود را در مسیر مقابله با آن قرار دهد. ما کاربرد این سلاح‌ها را حرام، و تلاش برای مصونیت بخشیدن ابناء بشر از این بلای بزرگ را وظیفه‌ی همگان می‌دانیم.

رهبر معظم انقلاب پس از این پیام نیز بارها در سخنرانی‌های مختلف بر حرام بودن ساخت و استفاده سلاح‌های کشتارجمعی ازجمله بمب اتم تأکید کردند.

لاریجانی در ادامه صحبت‌های خود در گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه دو به اظهارات چند روز پیش رئیس جامعه اطلاعاتی آمریکا که گفته بود "ما اطلاع داریم که ایران به سمت سلاح هسته‌ای نرفته است"، اشاره کرد و گفت: با این وجود حرف آمریکا چیست؟

وی با تأکید مجدد بر اینکه ایران به سمت سلاح نمی‌رود، گفت: نظارت‌های آژانس می‌تواند الی‌الابد برقرار باشد. ما مشکلی نداریم چون حرف گزافی نمی‌زنیم اما اگر آمریکا یا اسرائیل به سمت بمباران ایران حرکت کنند، ایران را مجبور می‌کنند که به‌گونه دیگری تصیمم بگیرد.

مشاور رهبر انقلاب رفتار آمریکا در قبال برنامه هسته‌ای ایران را «اشتباهی استراتژیک» توصیف کرد و ادامه داد: ما گفتیم که هم فتوا هست و هم زیر نظر آژانس فعالیت می‌کنیم و به سمت سلاح نمی‌رویم اما اگر آمریکا در قبال برنامه هسته‌ای ایران کار اشتباهی بکند، ایران را مجبور می‌کند که به سمت سلاح هسته‌ای برود چراکه باید از خودش دفاع کند. ایران نمی‌خواهد این کار را بکند ولی آمریکا با دست خودش این کار را می‌کند چراکه وقتی فشار می‌آورند آن‌وقت توجیه ثانویه پیدا می‌کند و ایران چاره دیگری ندارد و مردم فشار خواهند آورد که برای امنیت کشور این کار باید انجام شود و این به نفع آنها نیست.

به گزارش حیات، در ماه‌های اخیر و پس از تشدید تهدیدات آمریکا و اسرائیل علیه ایران، بسیاری از کاربران ایرانی در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی خواستار برداشته شدن فتوای حرمت سلاح هسته‌ای شده بودند.

کاربران ایرانی معتقد بودند که برای مقابله با تهدیدات آمریکا و اسرائیل مبنی بر بمباران مراکز اقتصادی، نظامی و هسته‌ای ایران، باید سلاح هسته‌ای توسط ایران ساخته شود.

دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا و بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی بارها ایران را به حملات سنگین نظامی علیه زیرساخت‌های اقتصادی، هسته‌ای و نظامی تهدید کرده‌اند.

در میان این تهدیدات، بعضاً از تهدید به حمله اتمی علیه ایران صحبت به میان آمده است.

سردار حق‌طلب فرمانده سپاه حفاظت و امنیت مراکز هسته‌ای کشور سال گذشته تأکید کرده بود: تجدید نظر در دکترین و سیاست‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران و عدول از ملاحظات اعلامی گذشته محتمل و قابل تصور است.

کمال خرازی رئیس شورای راهبردی روابط خارجی هم چندی پیش درباره تغییر دکترین نظامی ایران در صورت تهدید وجودی علیه کشور گفته بود: الان ما توانایی لازم را برای کل سلاح را داریم. مشکلی نداریم. تنها فتوای رهبری هست که این را ممنوع کرده است.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha