کد خبر 264938
۱۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۷:۵۹

کشف مکانی مخفی در قمر سیاره اورانوس!

کشف مکانی مخفی در قمر سیاره اورانوس!

تلسکوپ جیمز وب توانسته با کشف یک اقیانوس بسیار بزرگ پنهان در آریل، قمر سیاره اورانوس شگفتی‌ساز شود. کشف جدید تلسکوپ فضایی ناسا نشان می‌دهد که ما در مورد منظومه شمسی اطلاعات چندانی نداریم.

به گزارش گروه فضای مجازی حیات، به نقل از گجت نیوز تلاش اخترشناسان برای بررسی کهکشان‌های دوردست و سیاه‌چاله‌های کلان‌جرم این باور را ایجاد کرده است که ما در مورد محیط اطراف خود در فضا اطلاعات کاملی داریم. در واقع اینگونه به‌نظر می‌رسد که ما تمامی اجرام موجود در منظومه شمسی را بررسی کرده‌ و سپس سپس تصمیم گرفته‌ایم سراغ کهکشانی در فاصله چند میلیارد سال نوری برویم. هرچند ابدا اینگونه نیست و ما دانش بسیار کمی در مورد منظومه شمسی داریم. در واقع کشف اقیانوس مخفی در قمر سیاره اورانوس این توهم را از بین می‌برد.

حل معمای دیرینه قمر سیاره اورانوس با کشف یک اقیانوس مخفی

سیاره اورانوس ۲۷ قمر مختلف دارد که در میان آنها آریل سال‌ها ذهن دانشمندان را درگیر خود کرده بود. سطح آریل با یخ خشک یا شکل جامد کربن‌دی‌اکسید پوشیده شده است. این در حالی است که فاصله اورانوس و قمرهایش با خورشید ۲۰ برابر بیشتر از فاصله زمین با خورشید تخمین زده می‌شود. در این موقعیت کربن‌دی‌اکسید باید به‌شکل گاز درآمده و در فضا پخش شود. هرچند که این اتفاق در مورد Ariel رخ نمی‌دهد.

تنها تصویر وویجر ۲ از آریل
تنها تصویر وویجر ۲ از آریل

دانشمندان مطمئن بودند که یک عامل اسرارآمیز پشت این پدیده قرار دارد؛ اما هرگز موفق نشده بودند آن را شناسایی کنند. هرچند که ظاهرا تلسکوپ جیمز وب توانسته با کشف اقیانوس مخفی در قمر سیاره اورانوس معما را حل کند. در گذشته برخی تصور می‌کردند که کربن‌دی‌اکسید موجود در قمر اورانوس منشاء خارجی دارد.

به این صورت که ذرات اسیر شده در مغناطیس‌سپهر آریل تحت پرتوهای شدید قرار می‌گیرند. سپس در نتیجه فرآیند پرتوکافت پیوندهای بین عناصر شکسته می‌شود و کربن‌دی‌اکسید باقی می‌ماند. گرچه کشف اقیانوس مخفی در قمر سیاره اورانوس نشان می‌دهد که کربن‌دی‌اکسید منشاء داخلی دارد. در واقع نشانه‌ها به این مسئله اشاره می‌کنند که یک اقیانوس بسیار بزرگ زیر سطح آریل تشکیل شده است.

عناصر و مولکول‌های مختلف می‌توانند نور را جذب و ساطع کنند. در طول این فرآیند نیز تغییراتی در طول موج نور پدید می‌آید که می‌توان با بررسی آن به ماهیت عناصر یا مولکول‌های تاثیرگذار پی برد. تیم پژوهشی مربوطه از تلسکوپ جیمز وب برای بررسی طول موج نور دریافتی از قمر سیاره اورانوس استفاده کردند. مقایسه داده‌های دریافتی از تلسکوپ جیمز وب و یک طیف شبیه‌سازی‌شده در آزمایشگاه به دانشمندان نشان داد که آریل یکی از بیشترین منابع کربن‌دی‌اکسید را در منظومه شمسی دارد.

تصویر تلسکوپ جیمز وب از سیاره اورانوس
تصویر تلسکوپ جیمز وب از سیاره اورانوس

اهمیت تعریف یک ماموریت برای بررسی اورانوس

آخرین بار در سال ۱۹۸۶ بود که یک فضاپیما ساخت بشر از اورانوس بازدید کرد. در آن زمان نیز بازدید از اورانوس به‌عنوان هدف اصلی فضاپیما Voyager ۲ تعریف نشده بود. هرچند اکنون دانشمندان تاکید دارند که باید یک ماموریت اختصاصی برای بررسی سیاره اورانوس و قمرهای آن انجام شود.

البته این روزها اخبار نجوم بیشتر شاهد تلاش‌های کشورهای مختلف برای سفر به ماه و سپس سفر به مریخ است، اما نمی‌توان انکار کرد که پشت همه این تلاش‌ها هدف جذاب تبدیل انسان به یک گونه چند سیاره‌ای قرار دارد. در واقع به‌همین‌خاطر است که اخترشناسان سیاره‌های فراخورشیدی مختلف را بررسی می‌کنند و هر چند وقت یکبار نیز در اخبار علمی شاهد معرفی یک سیاره جذاب هستیم.

طبیعتا فناوری‌های کنونی بشر اجازه خارج شدن از منظومه شمسی و بررسی دقیق بسیاری از این سیاره‌ها را به ما نمی‌دهد. اینجاست که سفر به اورانوس و قمرهای آن می‌تواند مفید باشد. در واقع بررسی اقیانوس مخفی موجود در قمر سیاره اورانوس و یا ویژگی‌های سیاره نپتون می‌تواند ما را بیشتر با شرایط سیاره‌های فراخورشیدی آشنا کند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha