کد خبر 258176
۲ تیر ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۶

حضور وزیر ورزش و جوانان در گلزار شهدای کردستان

حضور وزیر ورزش و جوانان در گلزار شهدای کردستان

کردستان وزیر ورزش و جوانان با حضور در مزار شهدا با نثار گل ‌و قرائت فاتحه به مقام شامخ آنها ادای احترام کرد.

به گزارش گروه ورزشی حیات؛ کیومرث هاشمی در سفر یک روزه خود به استان کردستان، ابتدا بە مزار شهدای باشگاە افسران (بنیاد حفظ آثار) رفت و با شهدای گمنام این مرز و بوم دیدار کرد.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس کردستان در جریان دیدار وزیر ورزش و جوانان از مزار شهدای گمنام این بنیاد اظهار کرد: یکی از نقاط حماسی و یادمان دوران دفاع مقدس و یکی از نمادهای مقاومت و ایستادگی استان کردستان است.

علی کلوندی اظهار کرد: این مکان در زمان قبل از انقلاب بە باشگاە افسران شناختە شدە بود و امروز بە عنوان بنیاد حفظ آثار و ارزش‌های دفاع مقدس شناختە می‌شود.

وی عنوان کرد: در شرایطی که کردستان آماج فتنه، جنایت و دسیسه گروهک‌های ضدانقلاب و عوامل وابسته به استکبار بود، در این بخش از میهن اسلامی در سال‌های ۵۸، ۵۹ و حتی ماه‌ها قبل از آغاز جنگ تحمیلی، شیرمردان و شیرزنان غیور کردستانی برای دفاع از انقلاب اسلامی وارد میدان دفاع و مبارزه با دشمنان شدند.

کلوندی بیان کرد: در اردیبهشت‌ماه سال ۵۹، بخشی از شهر سنندج، به تصرف ضدانقلاب درآمد تا به زعم و باور غلطشان، یک دولت دیگر راه‌اندازی کنند؛ تعدادی از نیروهای پاسدار، ارتش و پیشمرگان مسلمان کُرد با دیدن این اتفاق، در محل «باشگاه افسران» به دلیل اشرافیت به منطقه مستقر ‌شدند و دفاع‌شان از این نقطه شروع شد.

وی افزود: نیروهای ضد انقلاب وقتی متوجه ‌شدند که نقطه حساس و تعیین‌کننده‌ای را از دست دادند، همه توان و تلاش‌شان را در اطراف این مقر متمرکز کردند، براساس شنیده‌ها نزدیک به ۲ هزار نیروی ضدانقلاب کە در آن زمان در شهر سنندج مقر داشتند، همه کنار هم قرار گرفتند تا «باشگاه افسران» را از دست برادران رزمنده بگیرند.

کلوندی ادامە داد: کمتر از ۵۰ نفر نیروی با اعتقاد و با ایمان، در مقابل ۲ هزار نفر ضدانقلاب بودند، در محاصره‌ای ۲۲ روزه مقاومت ‌کردند و وقتی ضدانقلاب ناامید ‌شد و ‌فهمید نمی‌تواند این نقطه را بگیرند، دست به محاصره نیروها ‌زد.

وی اظهار کرد: بعد از ۲۲ روز مقاومت در چنین شرایطی، نیروهایی از کرمانشاه به فرماندهی شهیدان «محمد بروجردی» و «علی صیاد شیرازی» به سختی از فرودگاه وارد شهر سنندج ‌شدند؛ بعد از طراحی عملیات، در نخستین روزهای اردیبهشت ۵۹ با هدف رهایی نیروهای حاضر در باشگاه افسران از محاصره و پاکسازی مناطق مختلف شهر از وجود ضدانقلاب، عملیات از چند محور آغاز ‌شد.

کلوندی خاطرنشان کرد: مزار مطهر پنج شهید گمنام که در مناطق عملیاتی شلمچه (عملیات کربلای ۵)، طلائیه (عملیات خیبر) و فکه (والفجر مقدماتی) در برابر دشمنان نظام جنگیدند، به همراه پیکر پاک و مطهر شهیدان «عدنان مردوخی» از پیشمرگان مسلمان کُرد و «محمدرشید احمید» از درجه‌داران ارتش جمهوری اسلامی ایران که هشتم اردیبهشت ۱۳۵۹ براثر مقاومت دلیرانه در مقابل ضد انقلاب به شهادت رسیدند، در این مکان مقدس قرار دارد.

کلوندی در پایان با اشارە به اینکه این مکان مزار هفت شهید گمنام است، یادآور شد: سالانه ۵۰۰ هزار نفر از این مکان بازدید می‌کنند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha