کد خبر 217861
۲۸ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۸:۰۲

هکرها از طریق کدام دسته از نرم افزارها بیشترین سرقت را از جیب مردم انجام می‌دهند؟

هکرها از طریق کدام دسته از نرم افزارها بیشترین سرقت را از جیب مردم انجام می‌دهند؟

یکی از چالش‌ برانگیزترین اخبار ماه‌های گذشته، دسترسی هکرها به اطلاعات شخصی کاربران ایرانی است. کم و بیش هر هفته یک خبر از افشای اطلاعات پلتفرم‌ها و وب‌سایت‌های ایرانی به گوش می‌رسد؛ اما مهم‌ترین و آسیب‌پذیرترین بخش این ماجرا، سوء استفاده از اطلاعات مربوط به حساب بانکی ایرانیان است.

به گزارش گروه وبگردی حیات؛ ماه گذشته، محققانِ امنیتِ سایبریِ شرکتِ SophosLabs، چهار اپلیکیشن حاوی بدافزار را کشف کردند که خود را به‌جای چهار بانک ایرانی ملت، صادرات، رسالت و مرکزی جا زده‌بودند و ماه‌ها به گردآوری اطلاعات حساس کاربران و سوءاستفاده از آن‌ها مشغول بودند.

علاوه برآن درست است که گوگل پلی بصورت دوره‌ای از ایجاد اپلیکیشن‌های تقلبی جلوگیری می‌کند، اما به دلیل عدم دسترسی این پلتفرم به اطلاعات شبکه بانکی، متاسفانه گزارش‌های متنوعی از دسترسی هکرها به اطلاعات حساس کاربران ارائه شده است.

سرهنگ پاشایی، معاون اجتماعی پلیس فتا در پاسخ به برخی ابراز نگرانی‌های مردم در مورد نشت اطلاعات شخصی توسط هکرها گفت:

یکی از روش‌های سوء استفاده هکرها از اطلاعات شخصی مردم (مانند اطلاعات بانکی) ارسال لینک‌ها و نرم‌افزارهای بانکی غیر رسمی است.

مردم نیز به دلیل برخی بی‌اطلاعی‌های فنی از ابعاد این مسئله، به راحتی در دام این افراد می‌افتند. بیشترین  آسیب نیز در اپلیکیشن‌های بانکی است.

اپ استورهای خارجی نیز مرجع مناسبی برای دریافت اپلیکیشن‌های بانکی نیستند. گوگل پلی سال گذشته اعلام کرد که با وجود تلاش زیادی که داشتیم نزدیک به ۶۰۰۰ بدافزار مخرب در اپ استور گوگل منتشر شد.

هم‌چنین دانلود نرم افزار بانکی از طریق «سرچ اینترنتی» و یا «اپلیکیشن‌های موجود در شبکه‌های اجتماعی» نیز از جمله عوامل کلاه‌برداری از مردم بوده است.

پیشنهاد ما به مردم این است که از طریق اپ استورهای مجاز داخلی اقدام به نصب نرم افزارهای بانکی کنند؛ پلیس فتا روی این اپ استورها نظارت کامل و دقیقی دارد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha