کد خبر 215872
۱۷ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۰

وقتی مغناطیس حسین (ع) موج خروشان زائران اربعین را گردهم آورد

وقتی مغناطیس حسین (ع) موج خروشان زائران اربعین را گردهم آورد

امام حسین علیه‌السلام مغناطیسی دارد که در ایام اربعین موج‌ خروشان زائران کشورهای مختلف را در کربلا گردهم می‌آورد.

به گزارش گروه فرهنگی حیات؛به نقل از خبرگزاری فارس، از اواسط هفته جاری و به ویژه شب ‌و روز اربعین، در کربلا غوغایی برپا شده است. زائران پیاده‌روی اربعین دسته دسته وارد کربلا می‌شوند و به زیارت می‌روند.

اشک زائران اربعین با دیدن گنبد حرم‌های مطهر کربلا

در باب البغداد که یکی از ورودی‌ها به سمت حرم حضرت عباس علیه‌السلام است، زائران وقتی چشمانشان به گنبد سقای دشت کربلا گره می‌خورد، اشک از چشمانشان جاری می‌شود. برخی هم از همانجا دست‌شان را به نشانه ادب بلند کرده ‌سلامی داده و بازمی‌گردند.

بسیاری از عراقی‌ها در شب ‌و روز اربعین از دور به زیارت می‌پردازند و اجازه می‌دهند سایر زائرانی که از راه‌های دور به کربلا مشرف شده‌اند، فرصتی برای زیارت داشته باشند.

خدمت خالصانه عراقی‌ها به زائران اربعین

رسم عراقی‌ها در ایام اربعین فقط این نیست. پذیرایی خالصانه آن‌ها از بیش از ۱۰ روز قبل از اربعین تاکنون حیرت زائران را برانگیخته است. البته شاید رسانه‌های جهان این اجتماع عظیم و میلیونی عاشقان حسینی را منعکس نکنند و برخی حتی حضور پرشور زائران در پیاده‌روی اربعین را ترفند فیلمبرداری بدانند، اما اگر کسی قدم در این مسیر گذاشته باشد، محو شکوه و عظمت آن خواهد شد.

شب اربعین پس از نماز مغرب و عشا دسته‌های عزاداری همچنان وارد حرم‌ها می‌شدند. این دسته‌های عزاداری از سمت حرم سیدالشهدا علیه‌السلام وارد شده و پس از حضور در بین‌الحرمین وارد حرم حضرت عباس علیه‌السلام می‌شوند.

عزاداری اربعین سیدالشهدا علیه‌السلام در حرم‌ها تا بامداد ادامه داشت و همچنان دسته‌های عزاداری حضور پیدا می‌کردند. نیروهای امنیتی در حرم‌ها بخوبی پذیرای زائران بوده و فضا را برای جلوگیری از ازدحام جمعیت مهیا ساختند.

صف‌های طولانی برای ورود به منطقه حرم‌ها

با وجود ازحام جمعیت در کربلا، حضور در کنار ضریح کار آسانی نبود. صف‌های بازرسی برای رسیدن به حرم و به ویژه ورود به حرم‌های مطهر به شدت طولانی بود و با وجود اینکه نیروهای امنیتی سعی می‌کردند به سرعت کار زائران را راه بیندازند، اما خیل جمعیت اجازه حرکت با سرعت در این مسیر را نمی‌داد.

سجده شکر زائران پس از رسیدن به کربلا

تا اذان صبح سوگواری برای اربعین سالار شهیدان ادامه داشت. جمعی از زائران که با خستگی به کربلا رسیده بودند، وقتی وارد بین‌الحرمین می‌شدند، کوله‌های خود را روی زمین می‌گذاشتند و سجده شکر بجای می‌آوردند. برخی هم نگاهشان به گنبد می‌افتاد، خستگی را فراموش کرده و اشک از دیدگانشان جاری می‌شد.

با هر کدام از آن‌ها که صحبت می‌کردم، از عشق در این مسیر می‌گفتند. یکی از دانمارک آمده بود ‌دیگری از پرتغال و می‌گفت که برای آمدن به اینجا چندین ساعت مسیر را با هواپیما طی کرده و چند بار پرواز تغییر داده تا خود را به خیل زائران اربعین برساند.

همراهی کودکان در اربعین توأم با عشق به حسین (ع)

در این بین‌کودکانی هم بودند که برای اولین‌بار زیارت اربعین را تجربه می‌کردند. از والدین آن‌ها درباره سختی همراهی کودکان پرسیدم، اما آن‌ها هم از شور حسینی می‌گفتند و هیچ‌کسی حتی ذره‌ای نگرانی در دلش نبود. از گرما که می‌گفتم، پاسخگوهای آن‌ها شگفت‌زده‌ام می‌کرد. یکی از روضه روز عاشورا برایم گفت و دیگری از غربت شهدای کربلا ومصیبت اسرا. آن‌ها می‌گفتند وقتی حسین علیه‌السلام در عاشورا سه روز تشنه بوده و چنین سختی‌هایی را خود و خاندانش تحمل کرده‌اند، اگر ما ذره‌ای از گرما گلایه کنیم، جفا کرده‌ایم.

زائر آفریقایی که به عشق دردانه ارباب به پیاده‌روی اربعین آمده بود

پذیرایی عراقی‌ها از زائران اربعین مثال‌زدنی نیست. هر کدام سعی داشتند که بساط آسایش را برای زائران فراهم سازند. در هر گوشه ‌و کناری آب خنک و شربت توزیع می‌شد و کودکان عراقی هم با خلوص نیت جلوی زائران را می‌گرفتند و از آن‌ها می‌خواستند تا از شربت ونوشیدنی موکب آن‌ها بخورند.

آنچه بیش از هر چیزی دلم را تکان داد، روضه حضرت رقیه سلام‌الله علیها و جاماندنش از قافله اربعین بود. زائری آفریقایی می‌گفت که آمدم تا جای حضرت رقیه سلام‌الله علیها زیارت بروم. او خیلی غریب شهید شد.

 امسال حضور زائران آفریقایی از مالی، نیجریه، سنگاپور و ... بیشتر به چشم می‌خورد. یکی از آن‌ها می‌گفت که ما درس امام حسین علیه‌السلام را از شیخ زاکی زاکی آموخته‌ایم و اینکه در مسیر اهل بیت قرار داریم، برخورد می‌بالیم.

چرا رسانه‌های خارجی اربعین را بایکوت خبری می‌کنند

در مسیر سعی کردم با برخی از زائران خارجی صحبت کنم و هدفشان از حضور در راهپیمایی اربعین را بپرسم. جرج، جوان ۲۵ ساله‌ای که تازه مسلمان شده بود، می‌گفت: تازه با اربعین آشنا شدم و از آلمان به اینجا آمدم. در ادامه از بایکوت خبری اربعین در کشورش پرسیدم. می‌گفت که هرچه مربوط به اسلام باشد در آلمان مسکوت مانده و آن‌ها فقط سعی دارند مردم را از اسلام و مسلمانان بترسانند چون که موج‌خروشان علاقه به اسلام را دیده‌اند و از آن می‌ترسند.

اربعین مغناطیسی است که هر آزاده‌ای از هر نقطه از جهان را به کربلا می‌کشاند. مهم نیست از کجا آمده‌ای، مهم این است که همه یک‌مقصد دارند و هدفشان رسیدن به حسین علیه‌السلام است. 

امسال بیش از ۲۲ میلیون نفر از کشورهای مختلف جهان به زیارت اربعین مشرف شدند. از این بین چهار میلیون نفر را ایرانیان تشکیل دادند که حضور میلیونی ایرانیان در راهپیمایی اربعین بار دیگر نشان داد که مردم همچنان پای اعتقادات خود ایستاده و عشق به امام حسین علیه‌السلام را با هیچ چیزی عوض نمی‌کنند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha