کد خبر 200830
۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۹

در نشست کارگروه فعالیت‌های قرآنی مردمی مطرح شد؛

تبدیل 353 سرای محله به خانه‌های قرآنی

تبدیل 353 سرای محله به خانه‌های قرآنی

پنجمین جلسه کارگروه فعالیت‌های قرآنی مردمی با دستور جلسه «کاهش تصدی‌گری نقش دولت در امور قرآنی و تقویت بخش مردمی» در معاونت قرآن و عترت برگزار شد.

به گزارش گروه فرهنگی حیات؛ در ابتدای این نشست محمد حسین فریدونی مشاور دبیرخانه شورای توسعه فرهنگ قرآنی ضمن تشریح اقدامات کارگروه فعالیت‌های قرآنی مردمی در طول سالیان متمادی اظهار کرد: یکی از مشکلاتی که در طول سال‌ها فعالیت این کارگروه با آن روبرو بوده است اینکه تولید علم‌ ‌در علوم ‌قرآنی نداشته‌ایم.

وی در ادامه پیشنهاد داد دبیرخانه کارگروه مردمی باید زیر مجموعه رییس این‌ کارگروه برود تا نظمی در امور این کارگروه شکل بگیرد.

در ادامه این نشست محمد انجم شعاع مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآن و عترت کشور نیز با اشاره به سخن رهبر معظم انقلاب در جمع معلمان در مورد اینکه چه جاهایی باید امور مردمی و برون‌سپاری شود، افزود: براساس صحبت‌های رهبر انقلاب به نظر می‌رسد باید تعریف دقیق از شیوه حاکمیتی داشت، همچنین می‌توان فرمایشات رهبری در حوزه مردمی را تجمیع و به یک تعریف دقیق از شئون‌ حاکمیتی در حوزه مردمی رسید.

وی ادامه داد: بررسی آسیب‌ها و چالش‌های واگذاری امور به بخش مردمی، راه‌های اعتمادسازی و ‌مصادیق اموری که قابل واگذاری است باید مورد بررسی قرار گیرد. به اعتقاد انجم شعاع، مصادیق واگذاری فعالیت‌های قرآنی به بخش مردمی باید مشخص شود.

حسین سلیمانی مدیرکل دبیرخانه کمیسیون توسعه فعالیت‌های تبلیغی و ترویجی قرآنی کشور در بخش دیگری از این نشست با بیان اینکه باید بخش مردمی و موسسات قرآنی وابستگی خود به بودجه دولتی را قطع کنند، یادآور شد: موسسات مردمی باید درآمدزایی داشته و در این بخش دولت باید کمک کند تا موسسات روی پای خودشان بایستند.

تبدیل 353 سرای محله به خانه‌های قرآنی

وی ادامه داد: اکثر موسسات قرآنی در ‌امر محتوا غنی هستند اما اینها باید به بخش فناوری متصل شوند تا با ایده‌پردازی هم اتفاقات نو قرآنی را رقم بزنند و هم اینکه درآمدزایی کنند. به گفته سلیمانی عزم‌ و اراده مدیران دولتی در واگذاری امور قرآنی از بخش دولتی به بخش مردمی بسیار مهم است.

در ادامه این نشست مجتبی میرزایی نسب مدیرکل دفتر امور فرهنگی اجتماعی ستاد کانون های مساجد کشور خاطرنشان کرد: در موسسات قرآنی ظرفیت‌های زیادی وجود دارد که می‌توانند برنامه‌های قرآنی حتی دولت را هم پشتیبانی کنند.

وی ادامه داد: با یک برنامه‌ریزی خوب می‌توان توسعه خوبی را در این حوزه داشت، در همین کانون‌های مساجد بچه‌های مسجد به صورت دلی کارهای قرآنی را پیش می‌برند این در حالی است که باید از این مجموعه‌های مردمی حمایت شود.

سعید کریمی معاون ساماندهی و نظارت برموسسات فرهنگی قرآن وعترت در بخش دیگری از این نشست ابراز کرد: از دیدگاه حاکمیتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به دنبال واگذاری امور به بخش مردمی است اما این زمانی محقق می‌شود که بخش مردمی موردنظر زیرساخت لازم را داشته و همچنین شئون حاکمیت را هم رعایت کنند. به گفته وی باید دید با این واگذاری چالش جدیدی برای امور اتفاق نیافتد و زحمات قبلی از بین‌ نرود.

در ادامه این نشست مقیمی نماینده مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران با تایید احیاسازی کارگروه مردمی به عنوان یک ایده خوب، بیان کرد: از سال ۷۷ این ‌کارگروه فعالیت دارد اما باید یکبار آسیب‌هایی که در این سال‌ها وجود داشته بررسی و همچنین ظرفیت‌های موجود را احصاء کرد.

وی افزود: اعتمادسازی و نهادینه سازی فکری و فرهنگی هم در بخش مردمی امری است که نباید از آن غافل شد.

کریم دولتی نماینده سازمان ‌اوقاف و امور خیریه نیز در بخش دیگری از این نشست تصریح کرد: متاسفانه تجربه نشان داده برخی از فعالیت‌هایی که به بخش مردمی واگذار شده است گاهی دچار افراط و تفریط شده‌ است، بنابراین ساز و ‌کار نظارت و پایش بخش‌های مردمی همزمان با واگذاری امور به آنها باید انجام شود.

تبدیل 353 سرای محله به خانه‌های قرآنی

وی ادامه داد: اگر این مهم اتفاق بیافتد هم بخش دولتی با خیالی راحت به کار خود ادامه می‌دهد و هم بخش مردمی چهارچوب کار خود را می‌داند. در بخش دیگری از این نشست حسین تقی‌پور معاون آموزش و سنجش سازمان دارالقرآن الکریم با بیان اینکه واگذاری فعالیت‌های قرآنی به بخش مردمی اتفاق مهمی است، گفت: باید دید در طول سال گذشته چرا زحمات در این ‌مسیر به ثمر ننشسته است. ما نیازمند بررسی آسیب‌ها و گره‌های که وجود دارد هستیم.

وی ادامه داد: برخی از مسئولیت‌های حاکمیتی امکان واگذاری ندارد اما می‌توان فعالیت‌های قرآنی را لیست‌ کرد و سپس بخش‌هایی که امکان واگذاری به بخش مردمی را دارد مشخص و کار را انجام داد.

تقی‌پور بیان کرد: بخش‌های مردمی هم باید این اعتماد را به بخش دولتی بدهند که از پس کار برمی‌آیند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha