به گزارش گروه سلامت حیات؛ نوشیدن شیر به رفع نیازهای تغذیهای کودکان و بزرگسالان کمک میکند و به همین دلیل است که نوشیدن آن به عنوان یکی از اجزای اصلی رژیم غذایی کودکان توصیه میشود.
از آنجایی که نوشیدن شیر به عنوان یکی از اجزای اصلی رژیم غذایی کودکان توصیه میشود، گایدلاینهای جدید سال 2020 توصه میکنند که از شیرهای کم چرب یا بدون چربی به عنوان نوشیدنی برای کودکان دو ساله و بالاتر استفاده شود.
تحقیقات نشان دادهاند که مصرف شیر و لبنیات نمیتواند باعث افزایش احتمال ابتلا به چاقی در کودکان و بزرگسالان شود. با توجه به اینکه شیرگاو برای کودکان زیر یکسال منع مصرف دارد، توصیه میشود مقادیر کوچکی ماست و پنیر برای نوزادان 6 تا 12 ماهه فراهم شود. کودکان دو سال و بالاتر که مقادیر کافی لبنیات در طول روز مصرف میکنند، دچار کمبود مواد مغذی ضروری از قبیل کلسیم، منیزیم، فسفر، پروتئین، ریبوفلاوین، ویتامین آ، ویتامین ب 12، ویتامین دی، سلنیم، پتاسیم و کولین نخواهند شد.
باید توجه کرد که شیر از جمله منابع اصلی تامین کلسیم، ویتامین دی و فسفر برای کودکان سنین دو تا 18 سال است. شیر به طور متوسط 35 درصد از نیاز روزانه به ویتامین دی، 19 درصد از نیاز روزانه به کلسیم و 9 درصد از نیاز روزانه به فسفر برای افراد بالای دو سال را تامین میکند.
با این همه کمتر از یک نفر از هر سه کودک دو تا 18 سال و یک نفر از هر هفت بزرگسال بالای 19 سال به میزان کافی در طول روز از شیر و لبنیات استفاده میکنند. شیر و لبنیات از جمله منابع نسبتا ارزان قیمت تامین کلسیم، ویتامین دی، پتاسیم، منیزیم، ویتامین آ، ب 2 و ب 12 است. گایدلاینهای جدید سال 2020 توصیه میکنند که از آب و نوشیدنیهای فاقد شکر مثل آبمیوههای طبیعی و شیر بدون چربی به جای نوشیدنیهای برپایه شکر مثل نوشابهها، آبمیوههای صنعتی و نوشیدنیهای انرژیزا استفاده شود.