کد خبر 161903
۲۷ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۶:۳۸

قالیباف:

به عدد 100 هزار خودروی وارداتی نزدیک می‌شویم

 به عدد 100 هزار خودروی وارداتی نزدیک می‌شویم

طبق اعلام سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت، تاکنون 80 هزار دستگاه خودرو برای واردات ثبت سفارش شده است؛ براین اساس به عدد وعده شده 100 هزار دستگاه تا پایان سال نزدیک می‌شویم؛ این در حالیست که برای عرضه خودروهای وارداتی قرار است، برنامه‌ای علاوه بر عرضه در بورس کالا برنامه‌ریزی شود.

به گزارش گروه اقتصادی حیات؛ طبق اعلام امید قالیباف 29 شرکت مجوز واردات خودرو گرفته‌اند و طبق آخرین آمار در دسترس، تاکنون برای واردات 80 هزار دستگاه خودرو ثبت سفارش شده است. خودروهای ثبت سفارش شده در حال ورود به کشور هستند و این روند بدون وقفه در حال انجام است تا پایان سال همانطور که وعده  داده شده، به 100 هزار دستگاه می‌رسد.

گفتنی است که آذر ماه سال جاری و تا پیش از واردات اولین محموله خودروهای خارجی، این مقام مسئول در وزارت صمت  اعلام کرده بود: برای واردات 200 هزار دستگاه خودرو ظرف شش ماهه زمستان 1401 و بهار 1402 برنامه‌ریزی شده تا پایان امسال 100 هزار دستگاه و به همین تعداد هم در سه ماهه ابتدایی سال 1402 خودرو از طریق واردات تامین می‌شود.

براین اساس با توجه به ثبت سفارش 80 هزار دستگاه تاکنون، به این عدد 100 هزار و تحقق وعده وزارت صمت، نزدیک می‌شویم.

همچنین یادآوری می‌شود؛ در حالیکه از ابتدا تصویب شده بود که خودروهای وارداتی در بورس کالا عرضه شوند اما تاکنون این اتفاق نیفتاده است.

در نهایت هم بر اساس آخرین مصوبه هیات دولت، بند عرضه خودروهای وارداتی در بورس کالا حذف شده و دیگر خودروهای وارداتی صرفاً در بورس کالا عرضه نخواهند شد؛ بنابراین احتمالا فروش خودروهای وارداتی دیگر تنها از مسیر بورس کالا نخواهد بود.

در این رابطه، سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت، توضیح داد که طبق آئین نامه واردات خودرو قرار بود عرضه و فروش خودروی وارداتی صرفاً از مسیر بورس کالا انجام شود اما براساس نظر هیات دولت، این صرفاً برداشته شد؛ اما این به معنای حذف فروش در بورس کالا نیست و علاوه بر آن روش‌های دیگر فروش خودروی وارداتی نیز برنامه‌ریزی می‌شود.

وی اعلام کرد: در حال طراحی مدل‌های دیگری هستیم تا در کنار بورس کالا اجرایی شوند، ممکن است روش بورس کالا کمرنگ و روش‌های دیگری جایگزین آن شوند، شاید هم در موازی هم فروش‌ها انجام شوند. قرار بود عرضه خودروهای وارداتی تا پایان دی ماه انجام شود اما بورس مسئولیت ریسک فروش را برعهده نگرفت؛ از همین روی هم شاید هیات وزیران مصوبه روش‌های دیگر عرضه را مصوب کردند.

بنابراین بایستی منتظر ماند تا نتیجه تصمیم‌گیری نهایی برای نحوه فروش و عرضه خودروهای وارداتی مشخص و اعلام شود.

برچسب‌ها