کد خبر 146870
۱۵ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۴:۰۵

گفت و گوی حیات با فاطمه خرمندیچالی، از برگزیدگان جشنواره آموزشی تحصیلی جایزه ملی ایثار

فضای عمومی ستاد شاهد دانشگاه به من انگیزه ی تلاش همه جانبه داد

فضای عمومی ستاد شاهد دانشگاه به من انگیزه ی تلاش همه جانبه داد

جشنواره آموزشی و تحصیلی جایزه ملی ایثار ویژه دانش آموزان، دانشجویان و طلاب شاهد به دنبال اجرای طرح شاهد که نخستین بار در سال 1365، با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی، بر اساس پیام حضرت امام خمینی(ره) از سوی بنیاد شهید وامور ایثارگران مطرح شد با هدف تجلیل از برترین های آموزشی و تحصیلی، ایجاد پویایی، تحرک و افزایش انگیزه تحصیلی با همکاری وزارت خانه های آموزشی، دانشگاه آزاد اسلامی و حوزه های علمیه برگزار می‌شود. فاطمه زمانی خرمندیچالی متولد 1374، از استان مازندران یکی از برگزیدگان این جشنواره است، پایگاه خبری حیات به مناسبت این موفقیت به گفت و گو با وی پرداخته است که مشروح این گفت و گو به شرح زیر است:

این دانشجوی نخبه حائز رتبه اول رشته پرستاری سالمندی در دانشگاه علوم پزشکی مازندران است وی که صاحب آثار پژوهشی و مقالات علمی در حوزه ی پرستاری سالمندی، دارای عنوان مربی گری و داوری در سطح دانشگاهی، عضو فعال در برگزاری برنامه های فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، شرکت کننده در اردو های جهادی می باشد، فرزند جانباز 25 در صد منصور زمانی خرمندیچالی است.
فاطمه  زمانی خرمندیچالی که در حال حاضر دانشجوی ترم 4 کارشناسی ارشد رشته ی پرستاری سالمندی در دانشگاه علوم پزشکی مازندران است.
وی، در آغاز این گفت وگواز علاقه اش به رشته ی پرستاری گفت:« از ابتدا به رشته ی پرستاری خیلی علاقه مند بودم، ما برای کارآموزی به بخش های مختلفی در بیمارستان می رفتیم و من در این حین  متوجه شدم که می توانم ارتباط خوبی با سالمندان داشته باشم. با مطالعاتی که این زمینه انجام دادم علاقه مند به ادامه تحصیل در این رشته شدم، تا هر کاری که در توانم است در این حوزه انجام دهم. در حال حاضر در کنار تحصیل و فعالیت در بخش ریوی بیمارستان به کارهای پژوهشی نیز می پردازم.»

می توانم ارتباط خوبی با سالمندان داشته باشم
این بانوی ایثارگر که در زمینه ی علمی و پژوهشی دانشجوی نمونه ی دانشگاهی وکلان منطقه  است درباره ی فعالیت های  پژوهشی در حوزه سالمندان گفت:« وقتی به جستجو در خصوص موضوع سالمندی می پردازیم، می بینیم که در این حوزه بسیار کم کار شده است، در حدود 2 سال تحصیل ما در این رشته تمام منابعی که در اختیار داریم به زبان انگلیسی است و کتاب و منابع فارسی ترجمه شده درباره ی سالمندی وجود ندارد. البته مدتی است که با همکاری یکی از اساتید در حال ترجمه ی یکی از کتاب های سالمندی هستیم.».

چند عنوان از مقالات و آثار پژوهشی
وی به موضوعات مقالات و آثار پژوهشی اش در این زمینه اشاره کرد و افزود:« ما مدت زیادی روی بیماری های شایع مثل سرطان و بیماری های قلبی کار می کردیم، دراین زمینه می توانم به مقاله ای با عنوان« ارتباط بین تصویر بدنی با کیفیت خواب در بیمارات مبتلا به نارسایی احتقانی قلب در ساری» اشاره کنم، هم چنین مقالاتی با عناوین «ارتباط بین افسردگی و خودمراقبتی در بیماران مبتلا به سرطان»، «بررسی تاثیر طب فشاری بر روی اضطراب و شاخص های همودینامیک بیماران زن مبتلا به سندرم حاد کرونری بستری در بخش های مراقبت های ویژه قلبی» و «ارتباط بین سلامت روان با رضایت شغلی پرستاران شاغل در بیمارستان های آموزشی درمانی وابسته به علوم پزشکی مازندران» را ارائه کردیم. در سال 95 همایشی با عنوان راهکارهای ارتقا سلامت و چالش ها با محوریت واقعیت مبتنی بر جامعه در دانشگاه علوم پزشکی مازندران  برگزار شد که دراین همایش 6 مقاله ارائه شد. من دراین همایش به عنوان داور و یکی از عوامل اجرایی حضور داشتم.  هم چنین تعدادی از مقالاتی هم که چاپ شدند در تعدادی از همایش های خارجی پوستر شد.»

هرسال در اردوهای جهادی شرکت می کنم
فاطمه خرمندیچالی که عضو فعال بسیج نیز می باشد در این باره گفت:« قبل از دانشگاه، در بسیج مدرسه و محله فعالیت می کردم و فعالیتم در بسیج دانشگاه از ترم 4 دوره ی کارشناسی شروع شد. هرسال از طرف دانشگاه در اردوهای جهادی شرکت می کنم، یک بار هم در سال 96 از طریق یکی از کمیته های "ان جی او " در اردوهای جهادی کشوری شرکت کردم و 15روز تعطیلات نوروز را به مسجد سلیمان رفتم. البته این "ان جی او"  در حوزه های مختلفی مثل صنایع دستی، کارآفرینی و ....خدماتی ارائه می داد و ما در کارگروه 8 نفره در حوزه ی بهداشت فعالیت داشتیم. به نظر من مناطق محرومی که در جنوب کشور وجود دارد سطح  اطلاعات پایینی در زمینه ی مسائل بهداشتی دارند و هرسال نیروهای جهادی کمی به آن مناطق اعزام می‌شود واین درحالی است که بعضی از مناطق وجود دارد که چندین بار در آنجا هزینه شده است.»
وی در ادامه افزود:« در حوزه ی فعالیت های فرهنگی، دانشگاه برای تشویق دانشجویان در امر ازدواج برنامه ای را تدارک دیده بود و ما برای برپایی آن برنامه فعالیت هایی داشتیم، هم چنین در مراسماتی مثل ایام فاطمیه و محرم برای برپایی غرفه هایی  که در آن برنامه های فرهنگی ارائه می شد، همکاری داشتیم.»
این بانوی ایثارگر به تاثیر گذاری فضای عمومی ستاد شاهد دانشگاه در موفقیتش  اشاره کرد و افزود:«آشنایی من با کارشناس امور شاهد و ایثارگر در دانشگاه  و هم چنین فضای عمومی ستاد شاهد دانشگاه به من انگیزه ی فراوانی داد، به این تصمیم رسیدم که در رشته ی خودم همه جانبه تلاش کنم و با این تفکر مقابله کنم و بگویم همه ی بچه های شاهد صرفا به دلیل داشتن سهمیه موفق نمی شوند.  متاسفانه تعدادی از دانشجویانی که از سهمیه شاهد  استفاده می کنند حتی اگر افراد موفقی هم باشند این موضوع را عنوان نمی کنند که هم برای سهمیه داران باعث افتخار شود و هم با این تفکر مقابله شود.
مادرم مدیر مدرسه ابتدایی است و افتخار آفرینی برای ایشان همیشه یکی از انگیزه های من برای تلاش کردن بوده است.»

مطالعه زندگینامه شهدا راهی موثر برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت 
وی در ادامه افزود:« با توجه به اینکه در حوزه ی سالمندی فعالیت کمی شده است، دوست دارم از نظر پژوهشی و علمی در این حوزه تلاش کنم و کتاب های مرتبط به سالمندی را ترجمه کنم. درخواست داده ام که در ستاد شاهد دانشگاه بخش پژوهش افتتاح شود و من  دانشجویان شاهد و ایثارگر را ترغیب کنم تا به پژوهش روی بیاورند. بخش کار در بیمارستان از اهمیت بالایی برخوردار است ولی دوست دارم شرایطی فراهم شود که در کنار آن بتوانیم در زمینه ی پژوهشی هم بیشتر فعالیت کنیم.»  
وی در پایان این گفت و گو مطالعه ی زندگینامه شهدا را راهی موثر برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت دانست و افرود:« مطالعه ی خاطرات شهدا می تواند در زندگی ما تاثیر فوق العاده ای داشته باشد، مطالعه ی کتاب سلام بر ابراهیم در زندگی من خیلی تاثیر گذار بود.

برچسب‌ها