کد خبر 237430
۷ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۲

«حیات» در گزارشی بررسی کرد؛

از گمانه‌زنی‌ها در مورد دلایل آتش گرفتن بیمارستان گاندی تا پرداخت مستمری به کارکنان

از گمانه‌زنی‌ها در مورد دلایل آتش گرفتن بیمارستان گاندی تا پرداخت مستمری به کارکنان

درحالیکه بررسی‌ها نشان می‌دهد ۸۰ بیمار از بیمارستان گاندی به بیمارستان‌های یاس، کسری و دی منتقل شدند، سخنگوی وزارت بهداشت از پرداخت مستمری به کارکنان این بیمارستان تا زمان ایمن‌سازی کامل آن خبر داد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی حیات، ساعت ۱۸:۲۰ پنجشنبه ۵ دی‌ماه، خبر حریق گسترده ای در بیماستان گاندی به سازمان آتش نشانی گزارش شد. مخابره این حادثه تمام نیروهای امدادی و نجات، پلیس، عوامل شهرداری، مدیریت بحران، پلیس راهور، فرماندار تهران و معاون دادستان، بازپرس ویژه قتل در محل حادثه حضور پیدا کردند.

در همان دقایق ابتدایی شروع حریق  ۱۱ ایستگاه آتش نشانی در زمانی کمتر از ۵ الی ۱۰ دقیقه به همراه تجهیزات مدرن مانند نردبان هیدرولیکی ۶۰ متری و تانکر های آب، دستگاه‌های تنفسی و ... با حضور به موقع و شروع عملیات نجات و اطفا حریق موفق شدند در زمانی کمتر از ۱ ساعت آتش را مهار و از سرایت آن به ساختمان‌های اطراف جلوگیری کنند.

در همین حین نیروهای امداد و نجات و اورژانس تهران نیز با حضور به موقع، نسبت به تخلیه بیمارستان و خروج بیماران از طبقات اقدامات لازم را انجام داده و موفق شدند ۱۰۰ بیمار گرفتار شده در دود و آتش این حادثه را به سلامت خارج و به بیمارستان‌های اطراف انتقال دهند.

این حریق به گفته رئیس بیمارستان و سخنگوی سازمان آتش نشانی از قسمت نمای ساختمان آغاز شده و به دلیل جنس آن به سرعت پیش‌روی کرده بود، قسمت شرقی ساختمان عمدتا مربوط به بخش هتلینگ و اقامتی این بیمارستان بوده و از این‌رو بیماران چندان در معرض حریق قرار نگرفتند. با این وجود با کمک گروهی دیگر از آتش‌نشانان و همچنین عوامل اورژانس و کادر بیمارستان نسبت به تخلیه بیمارستان و انتقال بیماران اقدام شد، همچنین منبع اصلی این آتش سوزی مربوط به قسمت مهمانپذیر بیمارستان بوده است.

انتقال ۸۰ بیمار به بیمارستان‌های اطراف

به‌دنبال بروز حریق در بیمارستان گاندی تهران تمام بیماران بستری در این بیمارستان به مراکز درمانی اطراف تهران از جمله شهدای تجریش، کسری، خاتم الانبیاء و ... منتقل شده‌اند.

سعید کریمی معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی حیات، در این خصوص اظهار کرد: با اقدامات انجام شده، تاکنون با کمک عوامل اورژانس و دیگر امدادگران ۸۰ تن از بیماران بیمارستان گاندی به بیمارستان‌های اطراف منتقل شدند.

اخطار ناامنی به بیمارستان گاندی

بررسی‌ها نشان می‌دهد که این بیمارستان خصوصی چندین بار از سازمان آتش نشانی اخطار نا ایمن بودن ساختمان و تجهیزات را دریافت کرده اما به خاطر بی‌توجهی به این هشدارها دچار حادثه و خسارت مالی شدیدی شده است.

در این زمینه، جلال ملکی سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی حیات اظهار کرد: قسمت هتلی بیمارستان که شامل ۱۷ طبقه است با نمای قابل اشتعال کامپوزیت دچار حریق شد و آتش کاملا به بخش‌های داخلی هم سرایت کرد.

وی با بیان اینکه براساس آنچه به من اطلاع داده اند تاکنون ۵ مرتبه به بیمارستان گاندی اخطار ناایمن بودن داده شده بود، افزود: آخرین اخطار مربوط به آبان ماه سال‌جاری بود که به این بیمارستان در جلسه کمیته ایمنی منطقه هشدار و اخطار دادیم و قول رفع ایرادات را داده بودند اما ترتیب اثر نداده‌اند.

از گمانه‌زنی‌ها در مورد دلایل آتش گرفتن بیمارستان گاندی تا پرداخت مستمری به کارکنان

پرداخت مستمری کارکنان تا ایمن‌سازی کامل بیمارستان

 در همین راستا پدرام پاک آیین، سخنگوی وزارت بهداشت درباره وضعیت کارکنان بیمارستان گاندی پس از آتش سوزی این بیمارستان در صفحه شخصی خود در فضای مجازی نوشت:

  «با پیگیری وزارت بهداشت، همه مطالبات قانونی کارکنان زحمتکش بیمارستان خصوصی گاندی پرداخت می‌شود. مستمری کارکنان  نیز تا ایمن‌سازی کامل بیمارستان و بازگشت آنان به محل کار، به حساب آنها واریز خواهد شد.

جنین‌هایی که سالم هستند

دکتر شهریار عسگری رئیس بیمارستان گاندی در خصوص علت اصلی آتش‌سوزی این بیمارستان گفت: مساله‌ای که در حال حاضر از صحت آن اطمینان داریم، آتش گرفتن بخشی از کامپوزیت‌های نمای شرقی بیمارستان است اما کارشناسان آتش‌نشانی همچنان در حال تحقیق در خصوص سرمنشع این حادثه هستند.

وی در خصوص از زمان شروع به فعالیت مجدد بیمارستان اینگونه واکنش نشان داد: تا اطلاع ثانوی تمامی خدمات درمانی در بیمارستان گاندی به‌منظور بازسازی قسمت‌های خسارت دیده متوقف شده و سعی می‌کنیم در کمترین زمان ممکن تعمیرات لازم را انجام و نسبت به بازگشایی و خدمات‌رسانی درمانی به بیماران اقدامات لازم را انجام دهیم.

عسکری با اشاره به این موضوع که بیمارستان گاندی یکی از مراکز مجهز به آی وی اف در کشور است اظهار کرد: خوشبختانه هیچ یک از جنین‌ها آسیب ندیده و این اطمینان را به افرادی که در این بیمارستان اقدام به انجام آی وی اف کرده‌اند، می‌دهیم که در کوتاه‌ترین زمان ممکن روند درمانی آنها آغاز خواهد شد.

سیگار که بیمارستان گاندی را به آتش کشید...

یکی از سایت‌های خبری نوشت: شنیده‌ها حاکی از آن است که عامل آتش‌سوزی یک ته سیگار رها شده در کارتن‌های دارو بوده است.

یکی از پرسنل هم در مورد علت آتش‌سوزی گفت: «شنیدیم می‌گویند کارگری که در طبقه پانزدهم بیمارستان مشغول کار بوده، ته سیگارش را روی زمین پرت کرده و آتش‌سوزی شروع شده. حالا می‌گویند این کارگر فرار کرده است.»

این موضوع اما به‌صورت رسمی از سوی هیچ یکی از نهادهای ذیربط تائید نشده است.

تصویر آخرین اخطارهای شهرداری به بیمارستان گاندی در آبان ۱۴۰۲ درمورد ناایمن بودن ساختمان

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha