«عملیات خیبر» در تاریخ ۳ اسفند ۱۳۶۲ در شرق رودخانهی دجله و داخل هورالهویزه، به منظور تصرف بخش شرقی رودخانهی دجله و جزایر مجنون و جلوگیری از تقویت سپاه سوم عراق توسط ایران، به طور مشترک توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ارتش جمهوری اسلامی ایران اجرا شد، اینعملیات که به آزاد سازی منطقهای به وسعت ۱۰۰۰ کیلومتر مربع در هور، ۱۴۰ کیلومتر مربع در جزایر مجنون و ۴۰ کیلومتر مربع در طلاییه انجامید، تلفات و خسارات جبران ناپذیری را برای رژیم بعثی عراق و صدام به دنبال داشتو زمینه مساعدی برای پیشبرد سیاستهای مسوولان فراهم کرد تا بدین گونه ایران به نقطهای از عظمت و اقتدار برسد که با بازدارندگی دفاعی خود، عاملی برای هراس دشمنان ملت شود.
عملیات غرور آفرین والفجر 5 با هدف آزادسازی ارتفاعات منطقه چنگوله، در روز 27 بهمن سال 1362 و با رمز مبارک «یا زهرا (س)» حد فاصل شهرهای مهران و دهلران با هدف آزادسازی مناطق عملیاتی و فریب دشمن بعثی در خروج از هور الهویزه در آستانه نبرد بزرگ عملیات خیبر آغاز شد.
انتهای دی ماه هر سال، مصادف است با سالروز شهادتِ سردار سرلشکر شهید اسماعیل دقایقی.وی فرمانده لشکر۹ بدر سپاه پاسداران، همرزم و یار ابومهدی المهندس از فرماندهان حشد الشعبی عراق بود که در نهایت در عملیات کربلای ۵ در سال ۱۳۶۵ در منطقه عمومی شلمچه به شهادت رسید.
سردار سرافراز اسلام حاج قاسم سلیمانی بامداد جمعه (۱۳ دی) پس از عمری مجاهدت در حمله پهباد آمریکایی در فرودگاه بغداد به شهادت رسید. به همین مناسبت پایگاه خبری حیات نگاهی انداخته به کتاب ها و آثاری که درباره این سردار شهید، و این بزرگ مرد نبرد های میدانی نوشته شده است.
27آذر مصادف است با سالروز ترور شهید محمد مفتح، روحانی ای که عمر خود را صرف انقلاب و آرمان های آن کرد و به راستی که یکی از ارکان و پایه های محکم انقلاب اسلامی؛ چه در عرصه عمل و چه در عرصه نظری بود. اما آنچه میراث مفتح نامیده می شود چیست؟ امروز ، سالگرد روزی است که وی به دست گروهک کور دل و انحرافی به شهادت رسید و بعد از آن این رو به پاس یک عمر مجاهدت و تلاش بی وقفه ایشان در جهت نزدیک کردن مساجد و حوزه های علمیه به فضای دانشگاه، با نام روز وحدت حوزه و دانشگاه، نام گذاری شده است. به همین مناسبت نگاهی گذرا می اندازیم به زندگی پر فراز و نشیب این عالم برجسته و روحانی مجاهد.
کتاب «یک محسن عزیز» روایتی مستند از زندگی شهید محسن وزوایی با حضور جمعی از اهالی فرهنگ و هنر ساعت 15 یکشنبه ۱۷ آذرماه در تالار سوره حوزه هنری بازمعرفی خواهد شد.
امروز 7 آذر 1398 ، سی و نهمین سالگرد عملیات مرواردید است . عملیاتی که تقریبا دو ماه پس از آغاز جنگ تحمیلی بصورت گسترده ای توسط نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در خلیج فارس انجام شد و به عنوان نخستین پیروزی بزرگ در جنگ 8 ساله چنان تاثیر فلج کننده ای بر روی ارتش عراق گذاشت که تا پایان جنگ نتوانست قدرت خود را در نبرد دریایی بازیابد. این عملیات شاید، یکی از مهمترین و با ارزش ترین پیروزی ها را برای نیرو های ایرانی رقم زد و منجر به تسلط بی چون چرا بر بخش های وسیعی از مناطق جنگی و عملیاتی شد.
سردار شهید چیت سازیان بارها در میدان ماموریت اطلاعاتی مجروح شد. در حاج عمران ترکش خورد، در عملیات سومار تیر به پایش اصابت کرد، در جزیره مجنون روی برانکارد قرار گرفت و در شلمچه ترکش بازو و پهلویش را شکافت اما همه زخم ها و جراحت ها را با داروی عشق به آرمان والایی که داشت درمان می کرد.
حیات:دکتر عبداله ارژندی- اداره کل روابط عمومی و اطلاع رسانی
حیات:در بخشی از وصیت سردار شهید مهدی زین الدین آمده است:اولین شرط لازم برای پاسداری از اسلام، اعتقاد داشتن به امام حسین(ع) است. هیچ کس نمیتواند پاسداری از اسلام کند در حالی که ایمان و یقین به اباعبداللهالحسین(ع) نداشته باشد.