14:43:0 1399/05/06
مسئول پایگاه اطلاع رسانی شهدای ارتش در گفت و گو با حیات :
بزرگترین مرکز اطلاع رسانی شهدا را دایر کرده ایم
سرهنگ مجید شیخیان کازرونی متولد مردادماه 1339 در شهرستان کازرون است که یک سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران در 22 بهمن 1358 به استخدام ارتش درآمده است. وی مبارزه علیه رژیم پهلوی را از سنین دانش آموزی آغاز کرده و در این راه دوبار توسط ساواک دستگیر، زندانی و برادرش نیز در این راه به شهادت رسیده و پس از گذراندن عمری خدمت در ارتش جمهوری اسلامی و بنیاد شهید و امور ایثارگران، در حال حاضر مسئول پایگاه اطلاعرسانی شهدای ارتش جهموری اسلامی ایران است. این پایگاه از زمان تاسیس تا کنون نزدیک به 48 هزار شهید را در سامانه خود ثبت، و تمامی اسناد مربوط به آنها را با دسته بندی دقیق منتشر کرده است. متن زیر مشروح گفت و گویی است که پایگاه خبری حیات با وی در رابطه با فعالیتهای این مجموعه داشته است.
.jpeg)
به گزارش پایگاه
خبری حیات ، سرهنگ بازنشسته مجید شیخیان کازرونی قریب به چهل سال است که توفیق خدمت رسانی در ارتش جمهوری اسلامی و بنیاد شهید و امور ایثارگران را دارد، وی در حال حاضر مدیریت و سرپرستی پایگاه اطلاع رسانی شهدای ارتش را در دست دارد و همزمان نماینده ارتش در بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز میباشد.
سرهنگ شیخیان در ابتدای گفت و گو به خبرنگار حیات گفت: من دقیقا یک سال بعد از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی به خدمت ارتش درآمدم. در اوایل انقلاب به خاطر شرایط ویژه ارتش پر فراز و نشیب گذشت، دورانی که هجمه های زیادی علیه ارتش بود و بسیاری از دشمنان نظام شعار انحلال ارتش سر می دادند، و تنها خواصی مثل حضرت امام(ره) و آیت الله خامنه ای و افراد با بصیرت بودند که از ارتش پشتیبانی میکردند. بعد از آن هم امام (ره) که روز ارتش را اعلام کردند، مردم وارد صحنه شدند و بعد از آن همه فهمیدند که ارتش یک سازمان و بازوی قوی است برای مملکت، بدنه ارتش یک بدنه مردمی بوده است و رهبر انقلاب ارتش را، از مردم و برای مردم میداند.
.jpeg)
شیخیان در ادامه با اشاره به نخستین شهدای ارتش بعد از انقلاب خاطر نشان کرد: از آنجایی که ارتش پایبندی خود به انقلاب و کشور را در پیش از انقلاب و در پیروزی انقلاب نشان داده بود، بعد از انقلاب هم اولین شهدای خود را در منطقه کردستان به انقلاب و کشور تقدیم کرد، در واقع پیش از آغاز جنگ، اولین یگانهایی که به مناطق بحران زده کشور وارد شدند یگانهای ارتشی بودند. با شروع جنگ و تجاوز عراق هم میبینید که اولین شهدای خرمشهر، شهدای دانشگاه افسری بودند. شهدای نیروی دریایی ارتش بودند و یگانهای زرهی ارتش بودند، نیروی هوایی ، نیروی دریایی و به طور کل از تمام بخشهای ارتش شهدای بزرگواری داشتهایم که شاید امروز خیلیها ندانند و نشناسند.
وی ادامه داد : من بعد از 24 سال خدمت در ارتش همزمان با ادغام بنیاد شهید و امور ایثارگران به تقاضای ریاست وقت بنیاد شهید و امور ایثارگران از ارتش به بنیاد شهید مامور شدم و به عنوان مشاور و مدیر کل حوزه ریاست به ادامه خدمت مشغول شدم. حدود 10 سال هم در بنیاد شهید خدمت کردم و باز به ارتش برگشتم و تقریبا پس از 36 سال خدمت در ارتش و بنیاد شهید به این نتیجه رسیدم که تاسیس یک سایت برای ثبت و ضبط اطلاعات جامع از شهدای ارتش تا چه حد لازم است. چرا که سفرهایی که در زمان خدمتم در بنیاد با ریاست جمهور و رئیس بنیاد شهید داشتیم، احساس کردم که شهدای ارتش غریب هستند ، اطلاعات در مورد آنها بسیار کم است و مردم آنها را به خوبی نمیشناسند، در مراسمها همیشه می بنیم که بسیار کم از شهدای ارتش یادی میشود و این موضوع مرا همیشه رنج میداد ، نه به خاطر اینکه یک ارتشی هستم،بلکه به این خاطر که شهید یک ارزش والا برای یک ملت است و افتخار نسلهای آینده این خواهد بود که بدانند افرادی بودهاند که از زندگی و جان خود گذشتند و رفتند تا از کیان کشور دفاع کنند تا ما را به عزت و استقلال کنونی برسانند. عزت و قدرتی که اکنون ما را به یکی از قدرتهای منطقه تبدیل کرده است، و هم اکنون میبینید که تمام استکبار جهانی برای مبارزه با انقلاب اسلامی متمرکز شده! و این جای افتخار دارد که امروز بزرگترین جنایتکاران عالم با ما مخالفند. من معتقدم که اینها همه به برکت قدرتی بوده که خون شهدا برای ما به ارمغان آورده است.
مدیر پایگاه اطلاع رسانی شهدای ارتش ضمن توضیح درباره اهمیت راه اندازی سایت شهدای ارتش اظهار داشت: من در سال 1390 همزمان با خدمتم در بنیاد این سایت را تاسیس کردم و نام آن را «پایگاه اطلاع رسانی شهدای ارتش» گذاشتم. از آنجا که خودم در ارتش بودم دسترسی همزمان به اطلاعات شهدا در ارتش و بنیاد کمک شایانی کرد که بتوانیم این سایت را راه اندازی کنیم. بعد از آغاز کار اطلاعات شهدا را از ارتش و بنیاد گرفتیم و با هم تطبیق دادیم و همینطور اطلاعات خانواده را هم ضمیمه اطلاعات موجود کردیم و حالا که حدود 10 سال از تاسیس این پایگاه میگذرد، میتوانیم ادعا کنیم که بزرگترین پایگاه اطلاع رسانی شهدای نیروهای مسلح را داریم و هیچ مرکزی در این ابعاد و با این دقت تا به حال چنین کاری نکرده است. این مهم نیست که ما بیاییم و اطلاعات اولیه و خام شهدا در معرض دید عموم قرار دهیم، نکته حائز اهمیت این است که باید به شکلی این کار را بکنیم که تمامی مسائل پیرامونی در نظر گرفته شده باشد، برای مثال ارائه این اطلاعات نباید باعث ناراحت شدن خانواده شهید و مردم بشود. این کار نیاز به زمان طولانی دارد تا تمام موارد دسته بندی شده و با اطلاعات دقیق روی سایت قرار بگیرد.
وی در همین رابطه ادامه داد: افتخار امروز ما این است اطلاعات حدود 48000 شهید والامقام ارتش را در سایت جامع خودمان با مبنا قرار دادن کدملی ثبت کردهایم و در صورت مراجعه هر شخصی از سازمانهای ایثارگری( ارتش، سپاه ، بسیج و...) در زمان کوتاهی میتوانیم اطلاعات مورد نیاز شهدایمان را در اختیارشان قرار دهیم . از عکس گرفته تا زندگینامه و وصیت نامه و فیلم و غیره.
علاوه بر اینها چند نرم افزار کاربردی ویژه ی معرفی شهدای ارتش تهیه و در شبکه مجازی قرار دادیم از جمله روزشمار شهدای ارتش، ماهنامه ی شهدای ارتش، اپلیکیشن شهدای ارتش، موشن گرافی و... که در سایت موجود است تقدیم حضور نموده ایم به همراه تهیه 18 جلد کتاب و تهیه 50 داستان صوتی رادیویی و 600 کلیپ یک دقیقه ای در رابطه با شهدا تهیه و در شش گروه مجازی در فضای اینترنت و همچنین سایت شهدا (www.ajashohada.ir) تقدیم
حضور نموده ایم.
وی در رابطه با نحوه تامین بودجه پایگاه اطلاع
رسانی شهدای ارتش گفت: بخش عمده ای از کار ما را ارتش پشتیبانی میکند و آن
در اختیار قرار دادن نیروهای وظیفه ای است که هر کدام متناسب با کار ما از تخصص
و توانمندی بر خوردار هستند. اما از آنجا که این مرکز یک نهاد مردمی است
و فاقد ساختار سازمانی میباشد، بودجه ای در اختیار نداریم. به همین خاطر با رایزنی
و ریش سفیدی و خواهش از ارتش و مسوولین تلاش میکنیم هزینهها را بصورت
حداقلی تامین کنیم. انصافا، هم ستاد ارتش ، هم ستاد نیروی زمینی و هم
بنیاد شهید تا آنجا که توانستهاند به ما یاری رساندهاند، اما متاسفانه این
پایگاه هنوز ناشناخته است و بسیاری از فرماندهان و مراکز ارتش آن را نمیشناسند،
در حالی که ما با جمع آوری دقیق و نظام مند آثار و اطلاعات تمام این48
هزار شهید بزرگوار میتوانیم مرکزی باشیم برای مراجعه و ارائه اطلاعات به
تمامی نهادهای وابسته به ارتش و حتی خارج از ارتش در کوتاهترین زمان.
چاپ