1397/11/17
پاسخ به سؤالات حقوقی کاربران شاهد و ایثارگر-28
حیات: معاونت حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید و امور ایثارگران در راستای پاسخگویی به سؤالات و مسائل حقوقی ایثارگران به پرسشهای طرح شده از سوی کاربران شاهد و ایثارگر پاسخ گفته است که این پاسخها برای بهرهبرداری ایثارگران عزیز به تدریج منتشر میشود.
به گزارش پایگاه خبری حیات، معاونت حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید و امور ایثارگران در راستای پاسخگویی به سؤالات و مسائل حقوقی ایثارگران به پرسشهای طرح شده از سوی کاربران شاهد و ایثارگر سایت ایثار پاسخ گفته است که این پاسخها برای بهرهبرداری ایثارگران عزیز به تدریج منتشر میشود. سؤال: جانبازان با مدرک لیسانس تا 35 سال میتوانند ادامه خدمت دهند، جانبازان فوق لیسانس تا چند سال میتوانند ادامه خدمت دهند؟
پاسخ: به استناد قانون اصلاح بند (الف) ماده (103) قانون مدیریت خدمات کشوری و بند (ر) ماده (87) قانون برنامه ششم توسعه، جانبازان با داشتن مدرک لیسانس و بالاتر (فوق لیسانس) میتوانند تا 35 سال ادامه خدمت نمایند و ادامه خدمت بالاتر تا 35 سال فاقد جواز قانونی میباشد.
سؤال: مصوبه مجلس که به تأیید شورای محترم نگهبان هم رسیده و حدود دو سال از عمر آن میگذرد در خصوص اعطای 5 درصد جانبازی به مجروحین فاقد پرونده بالینی چه زمانی اجرا میشود؟
پاسخ: دستورالعمل اجرایی بند (الف) ماده (87) قانون برنامه ششم توسعه از طریق ستاد کل نیروهای مسلح به کلیه نیروهای مسلح ابلاغ گردیده و رزمندگان عزیز میتوانند با انجام فرایند این دستورالعمل و احراز و تعیین و تأیید درصد جانبازی از سوی کمیسیونهای مربوط در نیروهای مسلح و اعلام آن به بنیاد شهید و امور ایثارگران از حداقل 5 درصد جانبازی موضوع این قانون برخوردار گردند.
سؤال: پرونده مجروحیت اینجانب قبلاً توسط سپاه به بنیاد ارسال و احراز و ثبت سجایا شده ولی فاقد درصد میباشد. آیا 5 درصد به امثال بنده تعلق میگیرد.
پاسخ: تعیین درصد جانبازی از سوی کمیسیون پزشکی بنیاد بر اساس آییننامه تعیین درصد جانبازان صورت میپذیرد و لذا صرف احراز، ملاک اعمال درصد جانبازی نمیباشد حال چنانچه ایشان فاقد صورت سانحه بالینی همزمان هستند، میتوانند بر اساس تبصره بند (الف) ماده (۸۷) قانون برنامه ششم و دستورالعملهای ابلاغی ستاد کل نیروهای مسلح نسبت به انجام تشریفات و فرآیند این دستورالعمل از طریق یگان و نیروی مربوطه اقدام و در صورت انجام این فرآیند و تأیید کمیسیون پزشکی نیرو و اعلام آن از سوی نیرو به بنیاد از حداقل ۵ درصد جانبازی برخوردار گردند.
سؤال: چرا دانشگاه زاهدان تخفیف شهریه فرزندان جانباز زیر 25 درصد را انجام نمیدهد؟ بیمه تکمیلی فرهنگیان بازنشسته ایثارگر در بلاتکلیفی است. صندوق بازنشستگی هم زیر بار قرارداد بستن نمیرود تکلیف چیست؟
پاسخ: الف - به موجب تبصره ماده (2) آیین نامه اجرایی ماده (66) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، دانشگاهها و مؤسسات آموزشی عالی ملزم به انجام و حل و فصل تعاملات مالی خود و بنیاد در حدود خدمات آموزشی قابل ارائه در این آیین نامه هستند به گونهای که در هیچ یک از مراحل و فرآیند تحصیل شامل ثبتنام، اخذ امتحانات، فارغالتحصیلی و دریافت گواهی و مدرک تحصیلی مانعی برای دانشجو ایجاد نشود»، لذا پیشنهاد میگردد مراتب به اداره کل آموزش ارجاع تا از آن طریق نسبت به رفع موانع اجرایی اقدام گردد.
ب – مطابق قانون اصلاح ماده (13) قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران - مصوب ۱۹/۱۰/۱۳۹۷ - در حال حاضر انجام بیمه تکمیلی جانبازان و آزادگان و عائله تحت تکفل آنان و خانواده شاهد اعم از شاغل و بازنشسته، دولتی و خصوصی به عهده بنیاد میباشد.
سؤال: آیا فرزندان جانبازان زیر 25 درصد که سالها در ادارات دولتی بهعنوان قرارداد کارمعین با مدرک لیسانس یا فوق لیسانس مشغول کار هستند برای تبدیل وضعیت باید آزمون بدهند یا معاف هستند؟
پاسخ: به موجب تبصره ماده (21) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، ایثارگران مشمول باید پس از سه ماه به رسمی قطعی تبدیل وضعیت شوند؛ لذا دستگاه محل خدمت ایشان موظف است مشروط به اینکه مجوز استخدام از سازمان اداری و استخدامی و سازمان برنامه و بودجه نسبت به تبدیل وضعیت ایشان اقدام نماید.